שתף קטע נבחר

הבריטים מוחים בטוויטר: סטונהנג' בסכנה

המונומנט העולמי הפופולרי עומד במרכזה של סערת רשת, כשגולשים מוחים נגד החלטת שר התחבורה הבריטי כריס גריילינג - לחפור מנהרה מתחת לאתר ההיסטורי: "הרבה אנשים יהיו מוכנים למנוע את החפירה הזו בגופם"

האם אחד מאתרי המורשת העולמית הפופולריים יותר - הסטונהנג' שבדרום-מערב אנגליה, נמצא בסכנה קיומית? בשעות האחרונות רשת הטוויטר מוצפת בציוצים של תושבים זועמים, שמוחים נגד החלטת שר התחבורה כריס גריילינג לחפור מנהרה מתחת לאתר, מה שלטענתם עשוי לסכן אותו ולגרום לו נזקים בלתי הפיכים.

 

סטונהנג' בחודש שעבר (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
סטונהנג' בחודש שעבר(צילום: gettyimages)

 

סטונהנג' הוא הרבה יותר מאתר ארכיאולוגי פרה-היסטורי, והוא השתרש במשך השנים בהיבטים שונים של התרבות המערבית - בין היתר בזכות הילת המסתורין שאופפת את נסיבות קיומו והקמתו. כשעולם המדע מציע פרשנויות שונות, תיארוך מורכב והיסטוריה מגוונת - מדובר בכר פורה לצמיחתן של תיאוריות קונספירציה, וכמו במקרה של הפירמידות במצרים - יש מי שמשוכנעים שסטונהנג' הוא עדות ממשית לנוכחותם של חייזרים על כדור הארץ.

 

כך או כך, מדובר באתר בעל חשיבות עולמית - שמביא אליו תיירות ענפה לאורך השנה. ההגעה אל סטונהנג' נעשית באמצעות כביש A303 - המחבר בין לונדון לבין החלק הדרום-מערבי של אנגליה, ועובר דרך חמישה מחוזות. בהיותו בעל נתיב אחד לכל כיוון באזור אתר המורשת - מדובר בכביש ידוע לשמצה שמתאפיין בפקקי תנועה איומים.

 

מובן אם כך מדוע נחלץ גריילינג לפתור את המצוקה התחבורתית, והפרויקט לשיפוץ מערכת הכבישים הכוללת בעיקר את A303 - נאמד בכ-20 מיליארד ליש"ט (כ-93 מיליארד שקלים). הפרויקט הזה, כולל גם תוכנית לחפור מנהרה שתעבור מתחת לסטונהנג' - תוכנית שאושרה על ידי הממשלה, ואף נתמכה על ידי ארגוני מורשת וטבע לאומי.

 

למרות זאת, בשעות האחרונות נראה כי הטוויטר נמלא בציוצים של אזרחים מודאגים, בהם ההיסטוריון טום הולנד שיוצא באופן נחרץ נגד פרויקט הכבישים הזה, וטוען כי מדובר בסכנה אמיתית לאתר המורשת. "הייתם מצפים שבגלל שמדובר בכביש שהוא ללא ספק סיוט - אני אברך את התכנית הממשלתית להזיז אותו ולהפוך אותו למנהרה. אבל אני לא. אני חושב שזו תהיה קטסטרופה. מעשה ונדליסטי שיבייש את המדינה שלנו ואת הדור שלנו", מסביר הולנד בסרטון יוטיוב שהכין במחאה על התוכנית.

 

גולשים רבים מצטרפים אליו, ותחת התיוג #Stonehenge קוראים לעצור את הפרויקט, אפילו בגופם אם צריך, ומכנים אותו "חילול הקודש", "תועבה" ו"חדשות נוראיות". לעומתם, אחרים דווקא משבחים את גריילינג על האומץ והתעוזה וטוענים כי סוף סוף הוא עושה צעד ראוי. בינתיים יש גם מי שנהנים לשבת בצד עם דלי של פופקורן מטאפורי ולייצר ממים וציוצים משעשעים הנוגעים לסטונהנג'.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים