שתף קטע נבחר

הבית הלבן: "טראמפ ידון עם נתניהו על הבנייה"

ליברמן ונתניהו אישרו היום בנייה של כ-2,500 יחידות דיור ביהודה ושומרון. דובר הבית הלבן שון ספייסר נשאל במסיבת עיתונאים מה תהיה תגובת הממשל האמריקני והשיב: "הנשיא ידון עם ראש הממשלה בפגישה ביניהם. נדאג שלישראל יהיה יחס מכובד במזרח התיכון"

דובר הבית הלבן שון ספייסר התייחס הערב (ג') להחלטה הישראלית לאשר בנייה של כ-2,500 יחידות דיור ביהודה ושומרון ואמר: "תהיה פגישה בין הנשיא דונלד טראמפ לראש הממשלה בנימין נתניהו ונדון בזה". השניים אמורים להיפגש בחודש הבא.

 

שר הביטחון אביגדור ליברמן אישר היום בנייה של כ-2,500 יחידות דיור ביהודה ושומרון, מרביתם בגושי ההתיישבות וכ-100 יחידות דיור בבית אל בהתאם להתחייבות המדינה לבג"ץ ובשכונת היקב למפוני המאחז מגרון ובהתאם להתחייבות ממשלות קודמות. ההחלטה התקבלה בסיכום בין ליברמן לראש הממשלה בנימין נתניהו. "אנחנו בונים - ונמשיך לבנות", אמר נתניהו אחרי ההחלטה.

 

רוב יחידות הדיור נמצאות בגושי ההתנחלויות: באריאל - 899 יחידות דיור, בגבעת זאב - 652, בצופים - 260, באורנית - 154, במעלה אדומים - 104, בביתר עלית - 87, בכוכב יעקב - 86, בעץ אפרים - 81, באלפי מנשה 78, באפרת - 21, בבית אל - 20, באלקנה - 18, בשערי תקווה - 6, בהר גילה - 4 יחידות דיור.

 

לפי ההודעה הוחלט על אישור הבנייה כדי "לאפשר מענה לצורכי דיור והמשך שגרת חיים". "אנחנו חוזרים לחיים נורמליים ביהודה ושומרון", אמר ליברמן. במקביל, בכוונת ליברמן להביא לאישור הקבינט יוזמה להקמת אזור תעשייה לפלסטינים סמוך לכפר תרקומיא. מדובר באזור תעשייה שיהיה מהגדולים ביותר ביו"ש ובו מתוכננות לקום תשתיות של מחסנים, מסוף דלקים ועוד.

 

ספייסר הוסיף במסיבת העיתונאים כי "ישראל היא ידידה גדולה ונדאג שיהיה לה יחס של כבוד במזרח התיכון".

 

במועצת יש"ע דווקא הביעו אכזבה: "זה מעט מדי ולא עונה על הצורך", אמרו במועצה. "אחרי שנים של יובש מוחלט בבנייה, זו החלטה מצומצמת מאוד שאינה עונה על הצורך הגדול שיש בהתיישבות הישראלית ביהודה, שומרון ובקעת הירדן. לצערנו, זו אחיזת עיניים של כאילו אישור בנייה בהיקפים גדולים, כשבפועל כמו בפעמים קודמות יבנו רק כמה מאות והשאר רק קידום תכנון".

 

דובר לשכת הנשיא הפלסטיני אבו מאזן, אבו רודיינה, גינה את ההחלטה: "זו התגרות וזלזול בקהילה הבינלאומית. אנו מגנים ומתנגדים לצעד זה, שיהיה לו השלכות. ההחלטה תעכב כל ניסיון להשיב את הביטחון והיציבות ותחזק את הקיצונים והטרור. החלטה זו תציב מכשולים בפני כל מאמץ להשיג ביטחון ושלום על-ידי כל גורם. ההחלטה הינה התגרות וזלזול בעולם הערבי ובקהילה הבינלאומית וכעת אנו זקוקים לעמוד איתן בצורה אמיתית ורצינית על מנת לבחון את האתגר".

 

גם השגריר הפלסטיני באו"ם, ריאד מנסור, גינה את ההחלטה, ושלח מכתב תלונה למזכ"ל האו"ם, לנשיא מועצת הביטחון ולנשיא העצרת הכללית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נתניהו וטראמפ
צילום: רויטרס
מומלצים