שתף קטע נבחר

שדרוג יחסים: ראש ממשלת הודו צפוי לבקר בישראל

שגריר הודו בישראל אמר כי ראש ממשלתו יגיע לביקור היסטורי בישראל באמצע השנה, וכי שתי המדינות דנות בהפעלת קו תעופה ישיר בין דלהי לתל-אביב. הוא ביקש מישראל להנפיק ויזות גם לטבחים וסו-שפים הודים כדי לשפר את רמת האוכל ההודי בארץ

 

 

ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, יגיע לביקור היסטורי בישראל באמצע השנה. כך אמר הערב (ב') שגריר הודו בישראל, פוואן קאפור, בראיון מיוחד במלאות 25 שנה לכינון היחסים הדיפלומטיים בין המדינות.

 

זה יהיה ביקורו הראשון אי פעם של ראש ממשלת הודו בישראל. בשנת 2003 ביקר ראש ממשלת ישראל דאז, אריאל שרון ז"ל, בהודו. בשנתיים האחרונות התקיימו שני ביקורים רמי דרג: בשנת 2015 ביקר נשיא הודו בישראל ובשלהי 2016 ביקר הנשיא ריבלין בהודו. כעת בשתי המדינות יש ציפייה לביקורו של מודי, שיסמל שדרוג של היחסים בכל הרמות.

 

בתחילת החודש נפגש מודי עם שר החקלאות אורי אריאל, שהגיע לביקור בהודו וסיכם על שדרוג היחסים החקלאיים בין המדינות.

הנשיא ריבלין וראש ממשלת הודו, מודי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הנשיא ריבלין וראש ממשלת הודו, מודי(צילום: AFP)

השר אריאל עם ראש הממשלה, נרנדרה מודי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
השר אריאל עם ראש הממשלה, נרנדרה מודי(צילום: AFP)
 

השגריר קאפור סיפר עוד כי אחת התוכניות שלו היא להוסיף טיסות ישירות בקו דלהי - תל-אביב. כיום רק אל-על טסה בקו מומבאי תל-אביב. השגרירות ההודית במגעים עם אייר-אינדיה כדי לשכנע אותה לטוס ישירות מדלהי לארץ. כיום מבקרים 40-35 אלף ישראלים מדי שנה בהודו ומספר זהה של הודים מבקרים מדי שנה בישראל. שתי המדינות רוצות לשדרג את המספרים באופן משמעותי.

 

נושא נוסף שמעסיק את השגריר קאפור הוא רמת האוכל ההודי בישראל - שממנה הוא אינו מרוצה מספיק, אף שלדבריו יש ביקוש גדול מאוד בישראל לאוכל הודי. הבעיה: ישראל אינה נותנת ויזות לטבחים ולסו-שפים הודים אלא רק לשפים הודים מומחים, שרק בתי מלון גדולים יכולים לעמוד בעלויות השכר שלהם. "אם יאפשרו להביא לישראל טבחים הודים, ומה שאתם קוראים סו-שפים - זה יאפשר פתיחת מסעדות הודיות נוספות לטובת כולם. יש ביקוש מאוד גדול לזה", הוסיף השגריר.

 

הממשלה דנה בישיבתה השבועית האחרונה בהתפתחויות ביחסים עם הודו וסין, במלאות 25 שנה לכינון היחסים הדיפלומטיים עם שתי מדינות הענק. מארק סופר, סמנכ"ל אסיה והפסיפיק במשרד החוץ, וחגי שגריר, סגן ראש אגף אסיה והפסיפיק במשרד החוץ, הציגו בפני השרים את הנושאים המרכזיים שעומדים על הפרק מול כל אחת מהמדינות.

 

חגי שגריר אמר כי הפלטפורמות הבין ממשלתיות בין ישראל לסין טובות מאוד וכי מהצד הסיני קיימת דחיפה לעשיית עסקים עם ישראל. עוד ציין כי הסחר בין המדינות עומד היום על יותר מ-11 מיליארד שולר, מתוכם כשלושה מיליארד דולר ייצוא. ראש הממשלה בנימין נתניהו ציין כי הייצוא נמוך מאוד ואמר "אנחנו חייבים לפרוץ זאת. מכיוון שמדובר בשוק ענק זהו צעד אסטרטגי עבור כלכלת ישראל". הסכם סחר חופשי בין המדינות שנמצא כעת במו"מ, צפוי להגדיל משמעותית גם את המספרים הללו.

 

מארק סופר הדגיש כי "קיים חלון הזדמנויות גם מול סין וגם מול הודו. אנחנו חייבים לנצל אותו, הוא חיוני לנו. מדובר בשתי מדינות חשובות והרצון שלהן לשיתוף פעולה עם ישראל הוא אדיר". סופר פנה לשרים בבקשה שיפעלו לקידום הנושא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי דוידוביץ'
שגריר הודו בישראל
צילום: אורי דוידוביץ'
מומלצים