שתף קטע נבחר

מדריך: 6 כללים לבחירת נכונה של מיטה לילדים

מעבר לעיצוב, חשוב שהמיטה תהיה נוחה לילד ובטוחה. אם אתם נמצאים במגבלה של תקציב, יש כמה דברים שניתן לוותר עליהם וכמה שממש לא. אתר "המקצוענים" עם הטיפים שיאפשרו לכם להזמין מיטה בחוכמה

בין אם אתם מזמינים מיטה מנגר או קונים מיטה מוכנה מחנות, יש כמה כללים שכדאי לפעול על פיהם. זכרו שבחירה נכונה תאפשר לילד לגדול יחד עם המיטה וליהנות ממנה למשך שנים ארוכות, ולכם לישון בראש שקט, כשאתם יודעים שהוא ישן על מיטה בטיחותית. אז מהם החומרים והמידות המומלצים, האם כדאי לבחור במיטת אירוח ומה לגבי אחסון מתחת למיטה? לפניכם הסקירה.

 

עוד כתבות בנושא:

סוגי עץ לרהיטים: מה ההבדלים ביניהם?

צביעת דירה: איך מחשבים עלויות צבע

שיפוץ בגבס בבית: אסתטיקה ואקוסטיקה

 

 
   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

מאיזה חומר כדאי להזמין?

"הפתרון המומלץ למי שרוצה לחסוך כסף אך עדיין ליהנות מעמידות גבוהה הוא עץ סנדוויץ'", אומר יצחק כהן מגן לבלין נגרות ותיקונים באתר "המקצוענים". "הוא מגיע בשכבות ומצופה לרוב בפורמייקה. אמנם המראה שלו פחות יוקרתי משל עץ גושני, אך הוא מאוד משתלם מבחינת מחיר ועמידות. אני מאוד לא ממליץ על שימוש בסיבית למיטות ילדים, כי היא פשוט חומר לא עמיד ולא בטיחותי. מי שמעוניין בעץ גושני, יכול לבחור בעץ אלון. הוא יקר יחסית, אך הוא יפה ועמיד. עץ אורן, הוא פתרון זול יותר של עץ גושני, והוא מאוד נפוץ לשימוש בחדרי ילדים, אך אני באופן אישי פחות ממליץ עליו. הוא פחות עמיד מעץ סנדוויץ'. צריך לזכור שלילדים יש נטייה להשתולל על המיטה ולקפוץ עליה".  

 

בחירת מידות שיתאימו למידות הילד, שיהיו נוחות ובטוחות לשימוש 

גובה: "גובה המיטה המומלץ לילדים הוא 45 ס"מ מגובה הרצפה ועד לקצה המזרון. אם הילד מתחת לגיל 10, לרוב הגובה יהיה אף נמוך יותר -40 ס"מ", מציע כהן. "לכן, לרוב כדאי לבחור קודם את המזרון ורק אז להזמין את המיטה. אם מוסיפים מעקה בטיחות למיטה, גובה המעקה המומלץ הוא של כ-15 ס"מ מעל גובה המזרן".

 

רוחב: "רוחב המיטה המומלץ לילדים היא כ-80 ס"מ, וכשאין מספיק מקום בחדר, לעתים מזמינים גם רוחב של 70 ס"מ", מסביר כהן. "עבור ילדים גדולים יותר (בגילאי 14-15), יש נטייה להזמין מיטה ברוחב של 1-1.2 מטר".

 

אורך: "כדאי להזמין מיטה שהילד יוכל לגדול איתה ולהשתמש בה למשך שנים ארוכות יותר", מציע כהן. "הכל כמובן תלוי בגודל החדר. אם המרחב מאפשר זאת, כדאי שהמיטה תהיה באורך של 1.90 מטר, כשהרוב מזמינים אורך של 1.70-1.80".

 

מהו אורך המעקה המומלץ? "אורך מעקה המומלץ הוא של 1.2-1.3 מטר", אומר אבי ברססט מנכ"ל חברת הולנדיה. "הוא מספיק ארוך בשביל לחסום את נפילת הילד בזמן השינה, אך בנוסף מאפשר ירידה בטוחה מהמיטה לצד המעקה. מעקה ארוך יותר עלול להיות מסוכן יותר מפני שהילד יכול לנסות לרדת מעל המעקה".

 

חשוב שמצע המיטה יהיה מאוורר

"לא מומלץ לישון על מצע למזרן שבנוי משלבים (סלאטים), מפני שהם לא עמידים מספיק", אומר כהן. "ההמלצה שלי היא לבקש מהנגר לייצר 4-5 פתחים בקוטר של כוס שתייה, בחלק התחתון של המיטה, על מנת לאפשר למזרן להתאוורר מלמטה".

"במהלך הלילה, מצטברת לחות במזרן בשל חום הגוף", מסביר ברססט. "לכן, מזרן שאינו מאוורר הוא מצע לגידול מיקרו-אנזימים שחלקם מחוללי אלרגיה שגורמים לילדים להיות מנוזלים, להתעטש ולהתגרד".

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

מיטות אירוח עם מגירות נשלפות  

כשמזמינים מיטה הנפתחת למיטה נוספת וכוללת מגירות אחסון תחתיה, ההמלצה לוודא שתחתית המגירה עבה והחלל גדול ומרווח מספיק בהתאם לתכולה שתרצו לאחסן במגירה. כהן: "אם למשל, תרצו לאחסן בהן ספרים, שהם חפצים כבדים יחסית, כדאי לבחור בתחתית MDF בעובי של 16-17 מ"מ, אחרת תחתית המגירות יקבלו מעין 'בטן', ואף יכולות להתנתק במשך הזמן. אם לעומת זאת, תרצו לאחסן בה מצעים וכריות, תספיק תחתית של דיקט בעובי כ-6 מ"מ".

 

חשוב להתאים גם את איכות המסילה למשקל המיועד להיות מאוחסן במגירות. "עבור משקל כבד, יש לבחור במסילה היכולה לשאת עד 50-60 ק"ג", מסביר כהן. "עבור משקל קל יחסית, ניתן להסתפק במסילה המיועדת למשקל של עד כ-20 ק"ג". ברססט: "בכל מקרה, כדאי לבקש מסילות שקטות שיש עליהן גלגלי גומי על גלגל האוקולון של המסילה. כך, ככל שהמגירה נושאת משקל, הגומי נמעך ומאפשר תנועה שקטה וחלקה יותר".

 

להקפיד על בטיחות

כהן מזהיר ש"מטעמי בטיחות כדאי מאוד להקפיד שיהיו למיטה 4 רגליים, ולא שתהיה תלויה בין ראש המיטה הקדמי לאחורי. במשך הזמן הברגים יכולים להשתחרר (בייחוד כשמדובר בסיבית) והמיטה יכולה להתנתק".

 

גם לבחירת צבע המיטה חשיבות רבה. "מומלץ להימנע מצבעים רעילים, ועדיף לצבוע את המיטה בצבע או בלכה על בסיס מים", מדגיש כהן.

 

"כדאי לקחת בחשבון שקיימים 3 סוגי מחברים למיטות", מסביר ברססט. "הסוג החלש ביותר והפחות מומלץ לשימוש הוא מחבר זווית מתכת פנימי. הוא נוטה להתרופף מהר יותר. הסוג השני הוא ברגי צרגה חיצוניים. הם פחות יפים, אך היתרון שלהם הוא בחוזק שלהם. הסוג השלישי הוא המקסי-פיקס. זהו מחבר פנימי הנועל בחצי סיבוב את חלקי המיטה, והוא החזק והאיכותי ביותר מבין 3 הסוגים".

 

ההקפדה על בטיחות חשובה שבעתיים כשמדובר במיטות קומתיים. כהן: "חשוב שהמיטות האלו יהיו בהתאם לתו תקן רשמי של מכון התקנים למיטות קומתיים. הן חייבות להיות מעץ, מעקה הבטיחות חייב להיות מחוזק היטב וגבוה יותר ממעקה רגיל. הסולם חייב להיות מעץ ולהיות תפוס היטב לאחד מצדי המיטה לכל האורך עד לרצפה כדי למנוע חוסר יציבות או החלקה".

 

היכן למקם את המיטה בחדר?  

"רצוי למקם את המיטה כך שראש המיטה יהיה באלכסון לדלת", מציע ברססט. "זה מאפשר לילד תחושת שקט כשהוא רואה את מי שנכנס לחדר. כמו כן, ניתן להציץ אל תוך החדר ולראות אם הילד נרדם גם מבלי להצטרך להיכנס אליו".

 

"אם החדר קטן יחסית, כדאי להעדיף מיטה שלא תעלה ברוחבה על 80 ס"מ", אומר ברססט. "פעמים רבות הורים מעדיפים ש-2 הילדים ישנו באותו חדר, גם אם יש באותו הבית חדרים נוספים 'ריקים'. בחירת מיטה שרוחבה מעל 80 ס"מ תקשה על סידור של 2 מיטות באותו החדר, ותקטין את החלל הפנוי,שתיווצר תחושה של חדר עמוס מדי. אם החדר קטן, כדאי לבחור בצד רגליים בגובה מזרן המיטה. אחרת, אם הצד יהיה בולט, זה ייתן תחושה שהחדר קטן אף יותר".

 

"לא משנה ממי אתם מזמינים, חשוב שההזמנה תבוצע בכתב, תכלול את המפרט הטכני, זמני האספקה וכל דרישה מיוחדת", ממליצים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "כמו כן, דאגו לבקש העתק של הזמנת העבודה, וכן תעודת אחריות על המוצר. כדאי להעדיף להזמין ממקום שמעניק אחריות ארוכה יחסית של 5 שנים ומעלה".

 

מחפשים נגר? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים