שתף קטע נבחר

הסברה ישראלית: בדרך להארלם עוצרים באפריקה

על רקע החשש ממשבר עם הקהילה האפרו-אמריקנית בשל ההתקרבות בין ישראל לדונלד טראמפ, ארגנה הקונסוליה בניו יורק משלחת עיתונאים לגאנה כדי להציג להם את הפעילות הישראלית שם: "מחמם את הלב לראות שישראל שותפה למאמץ זה"

 

 

 

לנוכח הקיטוב המחריף בחברה האמריקנית בעידן דונלד טראמפ, קיים חשש בישראל כי קשרים הדוקים עם הממשל האמריקני החדש עלולים לפגוע ביחס של אוכלוסיות מיעוטים בארצות הברית כלפי ישראל. לנוכח המציאות הזו, יזמה הקונסוליה הכללית של ישראל בניו יורק, בראשות דני דיין, הטסת משלחת של עיתונאים אפרו-אמריקאים לגאנה. המטרה: לסקר את פעילות הפיתוח הישראלית באפריקה.

 

במשלחת היו שישה כתבים, כולל נציגים משני העיתונים האפרו-אמריקנים הוותיקים והנפוצים ביותר בארה"ב, "ניו יורק אמסטרדם ניוז" ו"פילדלפיה טריביון". הכתבים ביקרו בבית החולים החדיש של אוניברסיטת אקרה, שנבנה על פי המודל של המרכז הרפואי 'שיבא' בעזרת הלוואות מישראל, וכל הצוות הרפואי שלו עבר הכשרות בארץ. הם סיירו בפגייה בעיר קומאסי שמתבססת על שיטת טיפול ישראלית, שלא מצריכות אינקובטורים והצליחה להוריד באופן דרמטי את שיעור תמותת התינוקות באזור. כמו כן הם ביקרו בגן ילדים שבו הגננות עברו הכשרה במתודולוגיה ישראלית. כאשר העיתונאים הגיעו לגן, הגננות קיבלו אותם בשירת "הבאנו שלום עליכם".

 

משלחת העיתונאים האפרו-אמריקנים בגאנה ()
משלחת העיתונאים האפרו-אמריקנים בגאנה
כמו כן, ביקרה המשלחת במרכז המתנדבים של הסוכנות "פרויקט תן" בעיר ווינבה, שמקיימת פעילויות פיתוח בתחומי החקלאות, הבריאות והחינוך. הביקור נפתח בסיור במצודת העבדים קייפ קוסט, שממנה שולחו מאות אלפי אפריקנים לעבדות ביבשת אמריקה.

 

בקונסוליה בניו יורק מציינים כי מטרת המשלחת היא להיעזר בפעילות הפיתוח הענפה של ישראל באפריקה, אשר הולכת ומואצת בשנים האחרונות, כדי לבנות גשר לקהילה השחורה בארה"ב. שיפור היחסים עם קהילה זו נתפש כיעד קריטי במאבק על דעת הקהל האמריקנית, על רקע ניסיונות אינטנסיביים של תנועת ה-BDS לגייס את תנועות המחאה השחורות. רק לאחרונה חתמה תנועת Black Lives Matter על עצומה הקוראת להחרמת ישראל.

בית חולים חדיש נבנה על פי המודל של שיבא ()
בית חולים חדיש נבנה על פי המודל של שיבא

מקבלים הסברים על הפעילות הישראלית בגאנה ()
מקבלים הסברים על הפעילות הישראלית בגאנה

דובר הקונסוליה בניו יורק, שמעון מרסר-ווד, אשר ליווה את המשלחת, תיאר את הביקור כחוויה רבת עוצמה. "זה ממש לא מובן מאליו שישראל היא זו שהביאה עיתונאים אפרו-אמריקנים מארה"ב ליבשת של אבות אבותיהם, ומשמשת להם מקור השראה לדברים הנהדרים שניתן לעשות כאן כדי לשפר את חייהם של תושביה. הביטוי 'גאווה ישראלית' מקבל כאן משמעות חדשה". עבור שמעון, שאביו נולד בגאנה והוא הגיע ארצה עם השגרירות הגנאית ב-1965, הביקור היה גם מסע שורשים וסגירת מעגל משפחתית.

 

הכתב הבכיר במשלחת, הרברט בויד, אפרו-אמריקני ומוסלמי בן 78, כותב עבור 'הניו יורק אמסטרדם ניוז'. הוא פעיל בולט בקהילה השחורה ומראשוני המרצים ללימודים אפרו-אמריקנים בארצות הברית. בויד התחיל את דרכו כחסיד של הפעיל הרדיקלי מלקולם אקס, שנודע בעוינות לישראל וליהודים, אך כיום בויד רואה בישראל בת ברית של הקהילה השחורה.

 

בויד התקשה להסתיר את התרגשותו: "כשנסענו ממצודת העבדים בקייפ קוסט למרכז המתנדבים של הסוכנות היהודית, נדהמתי מהניגוד שבין האכזריות והדיכוי שהביאו לכאן מעצמות הקולוניאליזם לבין התקווה, טוב הלב והידע שמביאים לכאן הישראלים", אמר בויד. "אנחנו מהבודדים של צאצאי אלה שנשלחו מכאן כעבדים דרך 'השער ללא חזרה׳ שבמצודה', שזוכים לחזור כאנשים חופשיים. נותרה עוד עבודה רבה לממש את החירות והשוויון המלאים באפריקה. זה מחמם את הלב לראות שישראל שותפה למאמץ זה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים