שתף קטע נבחר

לאחר שלא הוכנסה לארה"ב: תינוקת מאיראן תעבור ניתוח מציל חיים

הוריה של פטמה רשאד בת ה-4 חודשים התבשרו לאחרונה כי עליה לעבור ניתוח דחוף, וכי סיכויי ההצלחה בארה"ב הם 97% - לעומת 30-20% באיראן. לאחר מרוץ נגד הזמן ונגד הצו הנשיאותי שהטיל טראמפ, הילדה הובאה לבית חולים באורגון. "היא נראית טוב, אפשר לתקן את המצב"

התינוקת פטמה רשאד. הסיכויים להצלחת הניתוח בארה"ב הם 97% (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
התינוקת פטמה רשאד. הסיכויים להצלחת הניתוח בארה"ב הם 97%(צילום: רויטרס)

תינוקת איראנית בת 4 חודשים בלבד, שנזקקה לניתוח לב דחוף ומציל חיים, הגיעה בימים האחרונים עם משפחתה לבית חולים בפורטלנד שבארצות הברית לאחר ימים ארוכים של חוסר ודאות – שכן על התינוקת נאסר להיכנס למדינה בעקבות הצו הנשיאותי שעליו חתם דונלד טראמפ לפני כשבועיים, המשהה כניסת אזרחים משבע מדינות מוסלמיות, ובהן איראן.

 

הרופאים באיראן הבהירו כבר לפני כמה שבועות להוריה של התינוקת פטמה רשאד כי עליה לעבור לפחות ניתוח חירום אחד כדי לתקן את מומי הלב החמורים שמהם היא סובלת, וכי אם לא תעשה זאת – חייה בסכנה.

 

המשפחה החליטה מיד שעליה להגיע לארה"ב עבור הטיפול. הוריה של התינוקת קבעו תור בדובאי כדי לקבל ויזת תיירים לארה"ב, אך התור בוטל בפתאומיות לאחר שהנשיא טראמפ חתם לפני כשבועיים על הצו הנשיאותי האוסר כניסת אזרחים זרים משבע מדינות מוסלמיות שונות. הילדה החולה והוריה נאלצו לשוב לאיראן.

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. חתם על איסור הכנסת אזרחים איראנים למדינה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. חתם על איסור הכנסת אזרחים איראנים למדינה(צילום: EPA)

ביום שבו ניתן ויתור מיוחד עבור התינוקת כדי שתוכל להיכנס למדינה – שופט בסיאטל הוציא גם צו מניעה גורף לאיסורו של הנשיא. על האישור המיוחד עבור הילדה החולה עמלו הסנאטור הדמוקרטי ג'ף מרקלי, מושל ניו יורק אנדרו קואומו וכן עורכי דין המתמחים בתחום ההגירה.

 

"פטמה נראית טוב", אמרה לפני כמה ימים ד"ר לורי ארמסבי, ראש מחלקת קרדיולוגיה ילדים בבית החולים OHSU דורנבקר שאליו הגיעה הילדה. "הבדיקות שלנו אישרו את האבחנה שניתנה לה וכן אישרו את הצורך הדחוף בטיפול רפואי".

 

כאשר ניתן בשבוע שעבר האישור להכניס את פטמה למדינה, סיפרה עורכת הדין אמבר מוריי, שעובדת עם המשפחה, כי האבחנה כי הילדה סובלת מעורק מפותל שכנעה את ההורים שעליהם לחפש טיפול בארה"ב. "באיראן ישנו סיכוי של 30-20% עם הניתוח הזה", היא אמרה. "ובארה"ב יש סיכוי של 97%".

ד"ר לורי ארמסבי: "אפשר עוד לתקן את המצב" (צילום: AP) (צילום: AP)
ד"ר לורי ארמסבי: "אפשר עוד לתקן את המצב"(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
מבית החולים בפורטלנד נמסר כי המשפחה "מבקשת להודות מקרב לה לכל אלו שעזרו להוציא לפועל את הנסיעה הזו. המשפחה רוצה במיוחד להודות לאנשי הקונגרס שסייעו וכן למושלי אורגון וניו יורק".

 

ג'ניפר מוריסי, עורכת דין לענייני הגירה מפורטלנד שסייעה במאבק, סיפרה: "זו בהחלט הייתה עבודת צוות נגד הזמן, זאת לאור המכשולים הרפואיים והמשפטיים שניצבו בפני פטמה".

 

משפחתה של התינוקת החליטה להגיע דווקא לפורטלנד בשל הקרבה לקרובי משפחה המתגוררים באזור וכן בשל התמחות בית החולים הספציפי בטיפול בבעיות לב. ד"ר ארמסבי אמרה כי מחלת הלב של התינוקת פגעה גם בריאותיה אך עדיין יש זמן לתקן את המצב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
פטמה רשאד. תעבור ניתוח מציל חיים
צילום: רויטרס
מומלצים