שתף קטע נבחר

הסוד ליצירת מציאות: כך תשיגו את מה שאתם באמת רוצים

כיצד יוצרים מציאות ומגשימים את החלומות והמחשבות שאנחנו באמת רוצים להוציא לאור? אומרים שמחשבה יוצרת מציאות, זה נכון בחלקו, אבל צריך לדעת בדיוק מה רוצים, איך לבקש ואיך לתעל את האנרגיה. מיכל פולת מסבירה מה הצעדים בדרך להשגת המטרה

אומרים שמחשבות יוצרות את המציאות - זה נכון חלקית, אבל זה לא מדויק. הרי יש לנו עשרות אלפי מחשבות ביום, ולא כל הדברים שאנחנו חושבים עליהם מתגשמים - וטוב שכך.

 

המחשבות מבטאות את יסוד האוויר בחיינו, וכמו אוויר - הן בכל מקום, מתרוצצות לכל עבר. אבל אוויר כשלעצמו נשאר אוויר. כדי שמשהו יתגשם - יבוא לידי ביטוי ממשי, צריך לשלב בצורה נכונה את שאר היסודות: אש (רצון), מים (רגש) ואדמה (עשייה).

 

אם לתמצת למספר משפטים: כדי שמשהו יקרה במציאות, אנחנו צריכים לדעת מה אנחנו רוצים ולמה אנחנו רוצים אותו, לסמוך על כך שזה יגיע, להרפות ואז להיות בהקשבה לעצמנו ולסימנים מבחוץ ולפעול בצורה מדויקת: לעשות את מה שעולה לנו מבפנים בתזמון ובמינון הנכון.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
  

הנה כמה הרחבות וחידודים על השלבים האלו:

 

1. שלב האש: דיוק הרצון

הרצון הוא מה שמניע כל תהליך שבסיומו מחשבה הופכת למציאות. הרי יש מחשבות שחולפות בראשנו ונעלמות כפי שהגיעו.

לא לכל המחשבות שלנו מתלווה רצון.

 

ב'רצון' הכוונה היא לאש פנימית, תשוקה, ניצוץ כלשהו שמעלה בנו חיות והתלהבות. בין אם זה משהו שבוער בנו, מדליק אותנו קצת או פשוט מנצנץ לנו. האש מציתה את התהליך וסוחפת אחריה את שאר היסודות, כדי שנוכל לממש את הרצון הזה.

 

כשאנחנו רוצים משהו אנחנו "מושכים" אנרגיה שתואמת לרצון. מה זה אומר למשוך אנרגיה? ממש כמו למשוך כסף מכספומט. דמיינו שיש בבריאה בנק של אנרגיה, וכאשר אנחנו רוצים משהו, זה כאילו שאנחנו מושכים כסף מחשבון הבנק שלנו בבריאה; אנחנו מקבלים אנרגיה זמינה לשימוש.

 

הבעיה מתחילה כאשר הרצון שלנו אינו מדויק ואינו תואם לפנימיות שלנו – לתסריט החיים שבאנו לממש. נניח שלא היינו יודעים להשתמש בכספומט והיינו מושכים רופי כאשר אנחנו חיים בישראל; לא היה לנו מה לעשות עם הכסף הזה. בסופו של דבר נוכל להמיר אותו לשקלים ולהשתמש בו. אך ההמרה הזו מסרבלת לנו את התהליך, וגם גורמת לנו להפסיד כסף בדרך.

 

באותו האופן, אם מתוך חוסר מודעות אנחנו רוצים דברים שלא מדויק לנו, אנחנו מקבלים אנרגיה שפחות מתאימה לנו, והופכת את העשייה לפחות זורמת. במקרים האלו אנחנו מבזבזים אנרגיה שהייתה יכולה לשמש אותנו לדברים שכן מדויקים לנו.

 

בשביל שנוכל ליצור את המציאות שאנחנו רוצים בצורה מדויקת וזורמת, חשוב לחדד לעצמנו את הרצון: להבין מה בדיוק אנחנו רוצים, למה אנחנו רוצים את זה, מאיזה מקום אנחנו רוצים את זה - האם זה רצון פנימי ואותנטי שלנו או רצון של אחרים. כאן האוויר (מחשבה והבנה) משחק תפקיד חשוב מאוד.

 

חשוב גם לצמצם את הרצונות שלנו ולשלוט בהם; לא לתת לרצונות להתפזר לכל עבר ולשרוף את התהליכים. הרי כאשר אנחנו רוצים משהו מגיעה אנרגיה, ואם אנחנו רוצים הרבה דברים ביחד, מגיעה הרבה אנרגיה – יותר ממה שאנחנו מסוגלים להשתמש בה. במצבים כאלו אנחנו עלולים בסופו של דבר לא לעשות כלום או פשוט להתיש את עצמנו.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

2. שלב המים: הכנסת רגש שתומך ברצון

הרגשות שלנו מיוצגים על ידי יסוד המים. כשהמים שקטים וזורמים בנינוחות, הכל בסדר והרצון שלנו יכול להתממש. אבל כשהמים סוערים ומתחילים להשפריץ על האש, הם עלולים לכבות אותה. רגשות סוערים כאלו יכולים להיות אשמה, בושה, כעס, פחד ועוד. לעומת זאת, רגשות שמייצגים מים שקטים אשר תומכים ברצון, יכולים להיות רוגע, שמחה, אהבה וכדומה.

 

כשיש לנו רצון שמדליק אותנו באמת, כזה שמגיע מהנשמה, בשלב כלשהו יעלו גם חששות ופחדים. הרצונות שמגיעים מבפנים מכוונים אותנו להתפתחות. בהתפתחות תמיד יש יציאה מאזור נוחות וצעידה לעבר אי-וודאות, ואי וודאות מייצרת בנו פחד.

 

הפחד גם גורם לנו לנסות לשלוט בתהליכים. הוא גורם לנו להיאחז ולא להרפות. עם כל זה שחשוב לרצות ולדעת מה אנחנו רוצים, "הקסם" קורה כשאנחנו משחררים; כאשר אנחנו רגועים ופועלים מתוך אהבה ולא מתוך הישרדות. 'לשחרר' לא אומר להפסיק לרצות. זה אומר לא להתעסק בבחינת הרצון והתגשמותו בכל רגע; לא לחטט באדמה כדי לראות מתי הזרע שזרענו יינבט.

 

מה עוזר להרפות? ראשית, הבנה של חוקי היקום ואיך אנרגיה עובדת. כשאנחנו באמת מבינים שכאשר אנחנו רוצים משהו - מתחילה להגיע אנרגיה שתומכת במימושו, אז יכולים להגיע הרוגע, האהבה והמים השקטים.

 

שנית, ככל שמתרגלים את זה יותר ונוכחים שזה עובד, כך האמון מתחזק. לכן כדאי להתחיל בצעדים קטנים. כשאנחנו רואים שדברים קטנים שאנחנו רוצים מתממשים, האמונה מתחזקת ונותנת לנו כוח לרצות להגשים דברים גדולים יותר.

 

כאן שוב המחשבות יכולות לסייע (או להפריע לנו) ליצור את מה שאנחנו רוצים. זה המקום שחשוב להגמיש את המחשבה, לאמן את עצמנו לראות דברים מנקודות מבט חדשות, "לשחק" בראש עם ראיית אפשרויות שלא ראינו קודם.

 (קרדיט: Shutterstock) (קרדיט: Shutterstock)
(קרדיט: Shutterstock)
 

3. שלב האוויר: ספונטניות, הקשבה פנימה ותכנון גמיש

אחת הסיבות שכל כך חשוב להרפות ולשחרר את האחיזה ברצון, היא שזה שמאפשר להכוונה הפנימית שלנו להראות לנו את הדרך – צעד אחר צעד. כשאנחנו מנסים לשלוט בכל שלב בתהליך, מכינים תוכנית פעולה קפדנית ומפורטת ונדבקים אליה – אז אנחנו קפוצים ואין מקום לאוויר להיכנס. האוויר הזה מביא איתו נינוחות, קלילות, נותן מקום לתובנות להגיע ומאפשר לנו לתכנן את הפעולות שלנו בצורה גמישה וקשובה לדרך.

 

תכנון הוא חשוב בתהליך והוא מונע בזבוז אנרגיה. עם זאת, התכנון צריך להיות מתוך חיבור לעצמנו ולמציאות המשתנה. ההכוונה הפנימית שלנו, היא כמו מערכת ניווט אוטומטית שכל הזמן מסמנת לנו איך כדאי לפעול כדי לממש את הרצון שלנו במינימום מאמץ והשקעה, בהתאם לתנאי הדרך המשתנים. לכן חשוב להקשיב לעצמנו ולתת לניווט הפנימי שלנו להראות לנו את הדרך.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

4. שלב האדמה: עשייה

כאשר אנחנו מדייקים את הרצון שלנו ומאזנים את המחשבות והרגשות שלנו בהתאם, אז העשייה נובעת מאיתנו בצורה טבעית - ובכל זאת, חשוב להתייחס לשלב הזה.

 

ההכוונה הפנימית שלנו מסמנת לנו את הדרך וכאמור חשוב להקשיב לה. אחרי שהקשבנו – חשוב לפעול וליישם. האנרגיה זמינה עבורנו וצריך להשתמש בה. כמו שלא מספיק למשוך כסף מהבנק אלא צריך גם להשתמש בו, כך אנחנו צריכים להשתמש באנרגיה שזמינה עבורנו – ולעשות. גם בשלב הזה חשוב לשמור על נינוחות. אפשר לעשות הרבה מאוד דברים, תוך כדי רוגע פנימי והנאה.

 

העשייה לא צריכה להיות סיזיפית או קשה. להיפך. בעידן החדש הדברים צריכים להיות אפקטיביים: מינימום השקעת אנרגיה ומקסימום תוצאות. אנחנו צריכים לעבוד חכם ולא קשה. זה מתאפשר כשאנחנו מדויקים עם מה שאנחנו רוצים, קשובים לעצמנו, ומשחררים קיבעונות מחשבתיים על איך דברים צריכים להיעשות או להתממש. לשחרר כבר אמרתי?

 

לסיכום, כדי שדברים יתממשו בחיינו חשוב לאזן בין כל היסודות שלנו, והכי חשוב להבהיר ולדייק את הרצון שלנו. משם התהליך מתחיל והאנרגיה למימוש מגיעה.

 

מיכל פולת , יועצת ומלווה תהליכי שינוי והגשמה

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מחשבה אחת מיוחדת שיוצרת מציאות
צילום: shutterstock
צילום: מאיה חבקין
מיכל פולת
צילום: מאיה חבקין
מומלצים