שתף קטע נבחר

מכה קשה למשטרה במשפט מצלמות המהירות

בית המשפט דחה את בקשת המשטרה לאפשר לה לערוך ניסוי שיוכיח את אמינות מצלמות המהירות הדיגיטליות. בעבר טענה המשטרה כי לא ניתן לבצע ניסוי שכזה בישראל

מכה למשטרה בתיק נגד מערך מצלמות המהירות הדיגיטליות א3: בית המשפט דחה את בקשת התביעה המשטרתית לערוך ניסוי שיוכיח את אמינות המצלמות, שהנפיקו בחמש השנים האחרונות יותר מ-300 אלף דו"חות נגד נהגים. בחודש הבא ישמע בית המשפט את עדותו של המהנדס טוביה סגל לגבי אמינותן.

 

8.2016 - מצלמות המהירות של המשטרה - החוקיות בבדיקה

9.2016 - עוד תבוסה למשטרה התנועה בבית המשפט

2.2017 - קיבלתם דו"ח מהירות? אולי מגיע לכם כסף

 

מצלמת אכיפת נסיעה בנת"צ, יכולה לשמש גם כמצלמת מהירות 

 

מזה יותר משנה מתנהל בבית המשפט השלום בעכו תיק עקרוני בדבר אמינות מערך מצלמות המהירות הדיגיטליות א3, אותו מנהל עו"ד תומר גונן בשם כ-20 נהגים שקיבלו דו"חות מהירות מהמערכת. בתי המשפט נוהגים לקבל כמעט תמיד את טענות המשטרה בדבר אמינות ודיוק מערכות האכיפה המשטרתיות, אך כאן הסכים השופט המחוזי הבכיר יעקב בכר לנהל תיק עקרוני בסוגיה.

 

עו"ד גונן טען כי המערכת נקלטה ונכנסה לשימוש מבצעי מבלי שאמינותה נבדקה כלל. המשטרה טענה בתגובה כי המערכת נבדקה בידי מכון התקנים, שקבע כי היא עומדת בתקן הישראלי למערכות אכיפה. אולם כאשר העיד בדיונים האחראי על התחום במכון, אילן כרמית, הוא הודה כי המכון לא ביצע ניסוי כזה בארץ משום שהדבר לא אפשרי. עוד טען כי ניסוי כזה בוצע עבורו בידי מכון התקנים ההולנדי, אך התקשה להציג פרטים שיוכיחו זאת. בעקבות עדותו ביקשה המשטרה דחייה במשפט וצוות משטרתי יצא להולנד לחפש תיעוד לניסוי, אך שב בידיים ריקות.

 

בעקבות זאת ביקשה המשטרה לעכב שוב את הדיונים כדי לערוך ניסוי בארץ. אולם השופט בכר דחה אתמול את הבקשה. "אינני סבור כי על בית המשפט להחליף כעת את תפקידו של מכון התקנים, או לחילופין לשמש כזרועו הארוכה והמבצעת ולהורות על ביצוע ניסוי למערכת א3. תפקידו של בית המשפט הינו לבחון ראיות וטענות משפטיות, אין זה מתפקידו לפקח או לבצע ניסויים חוזרים ככל שאלה בוצעו או שלא בוצעו בעבר. בית המשפט אינו יכול לשמש כמעבדת ניסויים בעבור מי מהצדדים ותפקידו לדון בראיות קיימות ולא לייצר חדשות".

 

עם זאת, דחה השופט גם את בקשתו של עו"ד גונן לזכות כבר עתה את הנהגים, וקבע כי הדיונים יימשכו וכי בשלב הבא יעיד מומחה ההגנה. "המומחה שהביאה המשטרה טען כי לא ניתן לבצע את הניסוי בארץ, ולכן הוא בוצע בחו"ל. אבל לאחר שלא נמצאו הוכחות לקיומו של הניסוי, הודיעה המשטרה שבעצם ניתן לבצעו בארץ, וביקשה לכך ארכה, בקשה שבית המשפט דחה היום", אמר גונן. "אנחנו נציג הוכחות לחוסר האמינות של המערכת, ונדרוש לזכות את הנהגים שהיא הנפיקה להם דו"חות", סיכם.

 

יש להזכיר כי בעקבות הדיון התקדימי המתנהל בבית המשפט בעכו, הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה לתביעה ייצוגית ראשונה מסוגה נגד משטרת ישראל ומכון התקנים, על-ידי עורכי הדין תומר גונן, בועז וילנסקי, דני בלנקין ורותם ריימונד. זאת עקב מה שהמבקשים מגדירים כגביית עשרות מיליוני שקלים בטענה לנהיגה במהירות מופרזת, למרות שאמינות ודיוק המצלמות מעולם לא הוכחו. הבקשה מוגשת בשם 70 אלף מקבלי דו"חות בסכום של 70 מיליון שקלים.

 

לפני מספר שבועות נחשף בגל"צ כי בדיון שנערך במשרד לביטחון פנים בראשות סמנכ"ל התפעול, יואל לוי, ושורת בכירים מהמשטרה, אמרה ראש לשכת התביעות במשטרת התנועה, ניצב משנה שרית פיליפסון, שהמשטרה במצב "מביך", וכי אישור העמידה בתקן שהוענק למצלמות - ריק מתוכן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
בלי ניסוי, עם הסברים
צילום: עידו ארז
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים