שתף קטע נבחר

יש עתיד לעתודה: לא אשליה אופטית

אחת התכניות החשובות שפועלות במסגרת העתודה היא עתידים, שפועלת בעיקר בפריפריה, ופונה למועמדים לשירות בצה"ל להצטרף אליה ולפתוח לעצמם אופק אקדמי-מקצועי חדש ומבטיח, במסגרת הצבא. כך זה עובד

*התכנים במדור זה מוגשים בשיתוף עם המוסדות האקדמיים המציגים

 

נפתח בחידה, שהיא ממש לא בדיחה: באיזה ארגון תוכלו למצוא רוקח, מהנדס, איש סיעוד, אדריכל, רופא שיניים, גיאולוג, פסיכולוג ומשפטן, שכולם עובדים יחד תחת אותה קורת גג? אם חשבתם שאין מקום כזה בעולם, אתם כנראה לא ממש בעניינים. בטח שלא בענייני העתיד. איזה עתיד? העתיד של מדינת ישראל. באיזו מסגרת? של העתודה הקדם צבאית, או בשמה המעודכן: מסלול קצונה אקדמית.

 

במידעון, שמציג את אפשרויות העתודה, מוצע למתגייסים לשירות צבאי לדחות בכמה שנים את מועד גיוסם לטובת מסלול קצונה, שעובר דרך לימודים אקדמיים בתחומים הנדרשים לצבא. תחומי הלימוד מסווגים לפי מקצועות: רפואה, הנדסה ומדעים מדויקים וכן מקצועות נוספים ממדעי החברה.

 

מלאכת האיתור וגיוס מועמדים מתאימים אינה פשוטה, שכן בוגר תיכון יעדיף להתגייס מהר מוקדם ככל האפשר, לשרת במקביל לחבריו לספסל הלימודים ולהשתחרר כדי לעבור לשלב הבא בחיים: טיול גדול בחו"ל ורק לאחריו - לימודים אקדמיים. והנה כאן מציעים לו מסלול אחר - כזה שהופך את סדר הדברים.

 

אחת התכניות החשובות שפועלות במסגרת העתודה היא "עתידים", שפועלת בעיקר בפריפריה, ופונה למועמדים לשירות בצה"ל להצטרף אליה ולפתוח לעצמם אופק אקדמי-מקצועי חדש ומבטיח, במסגרת הצבא. במכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה בכרמיאל הוסמכו בשנים האחרונות מאות מהנדסים, שכבר השתלבו בתפקידים משמעותיים בצבא.

 

הסטודנט איוון ארחיפנקו, הוא עוד אחד שמייחל לעתיד דומה. "כבר שנה שניה שאני לומד במכללה הנדסת מכונות, מרוצה מאוד מהבחירה ומקבל את מלוא התמיכה שאני זקוק לה, כולל מעונות במחיר מסובסד", אומר אריחפנקו, שלפני שש שנים עלה מברית המועצות לבדו, במסגרת תכנית נעל"ה (נערים לפני הורים).

איוון ארחיפנקו ()
איוון ארחיפנקו
 

"כבן יחיד, אמי סירבה לאפשר לי להתנדב ליחידה קרבית ואחרי ששמעתי על אפשרות להצטרף לתכנית של עתידים לא חשבתי פעמיים והחלטתי להצטרף. אני מאוד שלם עם הבחירה שלי ומוצא בתכנית יתרונות רבים. כצאצא לקצינים ששירתו בעבר בצבא האדום, גם אני רואה לעצמי עתיד בצבא. אני מתכנן להישאר בצה"ל הרבה שנים, להיות קצין ולתרום למדינה ככל יכולתי".

 

עד לשנת הלימודים הנוכחית הציעה המכללה לעתודאים ארבעה מקצועות הנדסה: הנדסת מכונות, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת תעשייה וניהול והנדסת תכנה. השנה מוצעת לראשונה תכנית לימודים נוספת: הנדסה אופטית.

 

לדברי ד"ר אלי רז, מייסד התכנית, מדובר בצעד חשוב, שעשוי להיות אבן שואבת לבוגרי תיכון רבים מכל רחבי הארץ. החל מהשנה הקרובה, לאחר תהליך ביקורת שביצעה העתודה, תיכוניסטים שיעמדו בקריטריונים יוכלו ללמוד אצלנו הנדסה אופטית", אומר ד"ר רז. "הנדסה אופטית זה מקצוע שכל הזמן מתקדם ומתפתח והוא נוגע לכל תחומי החיים כמעט, ובוודאי חיוני למטרות ביטחוניות. השקענו משאבים רבים בציוד מתקדם ובמעבדות מחקר משוכללות, ואנו ערוכים לקלוט את המתעניינים".

 

"מדובר באחת האפשרויות היותר מפתות שעומדות בפתחם של מסיימי בית הספר התיכוניים", מסכמת ד"ר הילה פרץ, האחראית מטעם המכללה על הקשר עם העתודאים של תכנית עתידים. "בתנאי שוק עבודה לא ודאיים, כשלאף אחד אין הבטחה לקבל עבודה אחרי שישלים תואר אקדמי, מסיימי העתודה הקדם צבאית יכולים להיות די רגועים בהקשר זה.

 

"אנחנו במכללה מאוד מעודדים אותם ובכלל תומכים בהם בכל דרך כדי שיצלחו את הדרך אל התואר. הואיל ומדובר בעתודת הקצונה המקצועית של הצבא הם זוכים לסיוע משמעותי במימון שכר הלימוד ומלגת קיום במקרים מסוימים, כך שלדעתי זה WIN-WIN - מצב שבו כל הצדדים יכולים רק להרוויח".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים