שתף קטע נבחר

אופים: עוגיות שוקולד ועוגת תפוחים

עוגיות שוקולד צ'יפס שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים ועוגת תפוחים בחושה שהולכת נהדר עם כוס תה - בבוקר או בערב: שני מתכונים פשוטים מעולם המתוקים

עוגיות שוקולד צ'יפס עם אגוזים

אפרת ליברפרוינד

העוגיות האלה שייכות לזמן האיכות שלי עם הילדים.

 

המצרכים (ל-40 עוגיות): 

לבצק-

275 גר' חמאה רכה

50 גר' (1/4 כוס) סוכר

220 גר' (כוס) סוכר חום כהה

3 ביצים

1 כפית מחית וניל או תמצית וניל

1/2 כפית מלח גס

440 גר' (3 כוסות) קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

80 גר' אגוזי מלך או לוז, קצוצים גס

130 גר' שוקולד-צ'יפס

130 גר' שוקולד חלב, קצוץ גס

לקישוט-

250 גר' שוקולד מריר 

 (צילום: בן יוסטר) (צילום: בן יוסטר)
(צילום: בן יוסטר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את העוגיות - בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה ואת שני סוגי הסוכר עד לקבלת לקרם רך ואוורירי. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים. מוסיפים את הווניל והמלח, ומערבבים.
  2. מנפים פנימה את שני סוגי הקמח ואבקת האפייה, ומעבדים לבצק חלק ורך. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ושני סוגי השוקולד, ומערבבים עד להיטמעות בבצק.
  3. מעבירים את הבצק לקירור למשך שעתיים (הבצק יתייצב קלות, אך עדיין יישאר רך).בידיים רטובות יוצרים מהבצק כדורים בגודל של כ-4 ס"מ, ומסדרים במרווחים בתבנית אפייה.
  4. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 12-10 דקות, עד להזהבה.
  5. מקשטים את העוגייה - ממיסים את השוקולד המריר בסיר, וטובלים כל תחתית עוגייה בשוקולד.
  6. מצננים מעט עד לייבוש השוקולד, ומגישים.

 

עוגת תפוחים בחושה

קונדיטור אורגד רואש

כוס תה, עוגת תפוחים טרייה ועסיסית...מה עוד אפשר לבקש?

 (צילום: רונן מנגן) (צילום: רונן מנגן)
(צילום: רונן מנגן)
 

המצרכים (ל-תבנית עגולה בקוטר 26-24 ס"מ): 

לעוגה- 

3תפוחי גרנד סמיט, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

110 גר' (כוס) אגוזים קצוצים

קורט תמצית וניל

קורט קינמון

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

420 גר' (3 כוסות) קמח

350 גר' (3/4 1 כוסות) סוכר

180 גר' (4) ביצים

250 גר' (כוס) שמן

לשטרוייזל-  

100 גר' קמח

100 גר' סוכר חום בהיר

100 גר' חמאה או מחמאה

100 גר' שקדים טחונים

  

אופן ההכנה:

  1. מכינים את העוגה - מקציפים בקערת המיקסר ביצים, סוכר ושמן כ-5 דקות. בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח וסודה לשתייה. מערבבים את התפוחים עם הקינמון והווניל.
  2. בעזרת מרית מקפלים את שלוש התערובות, ויוצקים לתוך התבנית.
  3. מכינים את השטרוייזל - בוו הגיטרה או וו ההקצפה של המיקסר, מערבבים את כל חומרי השטרוייזל עד שנוצרים פירורים. מפזרים אותם בנדיבות על העוגה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך כ-30 דקות.

 

המתכונים באדיבות מגזין "בופה", מגזין אוכל כשר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בן יוסטר
עוגיות שוקולד צ'יפס
צילום: בן יוסטר
מומלצים