שתף קטע נבחר
 

נערות מופרעות וקניבליזם: אירועי פסטיבל ישראל

מופע על פיגוע הטרור בבטקלאן, הצגה על מפגש עם העולם הבא שמבוססת על סיפור אמיתי, מסע בעקבות הטרגדיה התנ"כית של איוב וגם הופעות של כנסיית השכל וטיפקס. מה תראו בפסטיבל ישראל?

מהצגה שמכניסה את הקהל לטראנס ועד מוזיקה סימפונית במחווה לספר תהילים; מפסטיבל גרוב תחת כיפת השמיים ועד מופע לזכר המשוררת תרצה אתר: פסטיבל ישראל, שיתקיים בין 18-1 ביוני במתחם תיאטרון ירושלים, יארח יוצרים ידועים מן העולם מתחומי המחול, המוזיקה, התיאטרון והפרפורמנס, לצד הפקות מקור מישראל ומופעים במרחב הציבורי. הפסטיבל יוקדש השנה לבמאי התיאטרון מיכה לבינסון שהלך לעולמו לפני כחודש. ריכזנו עבורכם אירועים נבחרים:

 

הפסטיבל ייפתח בבריכת הסולטן, בערב שיתקיים ב-1 ביוני תחת כיפת השמיים ובהשתתפות סוללת אמנים: תזמורת פירקאת אל-נור, שמנגנים בה מוזיקאים יהודים וערבים, תארח את נסרין קדרי, ליאורה יצחק תביא לבמה את בוליווד, וההרכבים A-WA ויאמן בלוז יגיעו עם סאונד תימני. עוד ירקידו במופע הפתיחה: קותימאן והאורקסטרה, טיפקס וכנסיית השכל.

תיאטרון ופרפורמנס

הבמאי והיוצר רוברט וילסון יגיע לפסטיבל עם המונודרמה "הטייפ האחרון של קראפ" מאת סמואל בקט. וילסון מביים את המחזה, מעצב את התפאורה ואף מגלם בעצמו את קראפ הזקן המאזין להקלטות שלו כצעיר ומתמודד עם זהותו, זיכרונותיו וקיומו בהווה.

 

שני, 5 ביוני, 20:30 | שלישי, 6 ביוני, 20:30, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים.

 

"נערות מופרעות מצילות את העולם" (צילום: Cyclone A) (צילום: Cyclone A)
"נערות מופרעות מצילות את העולם"(צילום: Cyclone A)

הסופרת, המשוררת, הבמאית והפרפורמרית הספרדייה אנג'ליקה לידל צוללת ביצירתה החדשה, "ומה אעשה בחרב הזאת?", לפינות האפלות של הטבע האנושי. במופע טווה לידל חוטים שקופים בין שני אירועי אמת שהתרחשו במציאות: סטודנט יפני שרצח ואכל את חברתו ללימודים בשנת 1981, ופיגוע הטרור שהתרחש במועדון הבטקלאן בנובמבר 2015 בפריז. בשפה ויזואלית שנשענת על גדולי הציירים הקלאסיים, היא מחברת בין יופי, ארוטיקה ומוות. המופע נפרש על פני ארבע שעות וחצי, וכולל עירום.

 

שישי, 9 ביוני, 14:00 , אולם שרובר ירושלים.

 

"ומה אעשה בחרב הזאת?". פינות אפלות (צילום: Luca del pia) (צילום: Luca del pia)
"ומה אעשה בחרב הזאת?". פינות אפלות(צילום: Luca del pia)

מיפן תגיע קבוצת מיס רבולושנרי איידול בראשותה של הבמאית והכוריאוגרפית טוקו ניקאידו עם המופע "נערות מופרעות מצילות את העולם". ניקאידו מתייחסת לתרבות ההערצה לאנימה ולמנגה (אנימציה וקומיקס יפניים). היא ו-20 פרפורמריות מכניסות את הקהל לטראנס של פופ יפני צבעוני ואינטנסיבי ומספקות הצצה לעולמן של נערות יפניות החיות בעולם הטכנולוגי-דיגיטלי. המופע גדוש בהקרנות וידאו, במוזיקת פופ-אנימה, בכמות עצומה של אביזרים, קונפטי, מקלות זוהרים, דליים של מים ואצות. הקהל יצויד בכניסה במעילי גשם.


שישי, 2 ביוני, 16:00, 12:00 | מוצ"ש, 3 ביוני, 23:30, 21:00, האולפן, תיאטרון ירושלים.
 

רוחות של מלחינים. "כשאמות - סיפור רפאים מוזיקלי" (צילום: Karin Hofer) (צילום: Karin Hofer)
רוחות של מלחינים. "כשאמות - סיפור רפאים מוזיקלי"(צילום: Karin Hofer)

הבמאי השוויצרי טום לוז יציג את "כשאמות - סיפור רפאים מוזיקלי" - תיאטרון מוזיקלי לשלושה נגנים, שחקנית ושחקן, הנע על הגבול הדק שבין העולם הזה לעולם הבא. לוז יצר מחזה המבוסס על סיפורה האמיתי של רוזמרי בראון, אלמנה ואם לשתיים שחיה בלונדון ולטענתה זכתה לביקורי בית קבועים של רוחות מלחינים דגולים, בהם ליסט, גריג, באך, דביסי, שופן, שוברט, סטרווינסקי, ברהמס ואחרים. למרות היותה חסרת הכשרה מוזיקלית, כתבה סונטות וסימפוניות שלדבריה הוכתבו לה על ידי המתים.

 

שני, 5 ביוני, 22:00 | שלישי, 6 ביוני, 22:00, אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים.

 

יקפצו לביקור. טיפקס (צילום: יואב איתיאל) (צילום: יואב איתיאל)
יקפצו לביקור. טיפקס(צילום: יואב איתיאל)

הפקה ישראלית שתעלה בפסטיבל היא "איוב" של תיאטרון האינקובטור. שיתוף פעולה של הבמאי יוסי יזרעאלי עם המלחין יוסף ברנדשווילי, שהוא מסע מוזיקלי-תיאטרלי בעקבות הטרגדיה התנ"כית של איוב. היצירה מתמקדת באשת איוב, דמות שנויה במחלוקת, שיש אף שכינו אותה "שליחת השטן". בהשתתפות ששון גבאי, קרן הדר ושחקנים נוספים.

 

ראשון, 4 ביוני, 21:00 ,אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים.

 

לקראת סיום הפסטיבל יתקיים אירוע שיא מתמשך: "משמרת לילה"- שיתקיים בחללי תיאטרון ירושלים, מהשקיעה ועד השעות הקטנות. לאורכו של הלילה יתרחשו אירועי מחול, פרפורמנס, פופ, תקלוט ווידאו - השוברים את התבניות המקובלות. הפסל, הצייר, הפרפורמר והביולוג אוליביה דה סאגאזן יזמין את הקהל להצטרף אליו ל"טרנספיגורציה" - מופע יחיד הנע בין פרפורמנס לאמנות פלסטית. בהשראת מנהגים שבטיים הוא מקיים טקס פולחני שבמהלכו הוא מפסל את ראשו בחימר ומפרק את זהותו. עיניו מכוסות וקהל הצופים משמש לו עיניים. המופע נוצר בשנת 1999 כחלק מסדרת עבודות העוסקות בחיפוש אחר קיום שאמאני, חייתי ובלתי ניתן לביות של הטבע האנושי.

 

רביעי, 14 ביוני, 22:00 | חמישי, 15 ביוני, 22:30, אולם מיקרו, תיאטרון ירושלים.

 

קיום חייתי. "טרנספיגורציה" (צילום: Didier Carluccio) (צילום: Didier Carluccio)
קיום חייתי. "טרנספיגורציה"(צילום: Didier Carluccio)
 

 

היוצר והפרפורמר היווני יוריפידס לאסקארידיס יבצע את "שריד קדוש" - מופע יחיד פרוע והומוריסטי העוסק בחיפוש אחר מקום וזהות. במופע הוא נע כשלגופו חליפת גוף מבליטת חמוקיים, הופך לדמות אנדרוגינית וגרוטסקית הפורצת במונולוג בג'יבריש, רוקדת בגמלוניות ומחפשת חיבור עם הסביבה שבה היא נמצאת.

 

חמישי, 15 ביוני, 20:00 ,21:30, 40 דק' ללא הפסקה, אולפן, תיאטרון ירושלים.

 

מחול

הרקדנית והכוריאוגרפית לוסינדה צ'יילדס תציג את "DANCE", שנחשבת לאבן דרך בתולדות המחול הפוסט מודרני. רקדני הלהקה ירקדו לצלילי יצירתו המקורית של פיליפ גלאס "Dance nos.1-5", וברקע יוקרן הסרט שיצר האמן הקונספטואלי המנוח סול לויט עבור המופע ב-79'.

 

מוצ"ש, 17 ביוני, 21:00, אולם שרובר, תיאטרון ירושלים.

 

לוסינדה צ'יילדס (צילום: shally coha) (צילום: shally coha)
לוסינדה צ'יילדס(צילום: shally coha)

הרקדן ישראל גלבאן, הנחשב פורץ דרך בתחום הפלמנקו, יבצע ביחד עם שישה מוזיקאים את "FLA.CO.MEN" - יצירה הקוראת תיגר על הדימוי המיתולוגי של רקדן הפלמנקו, מפרקת ובונה מחדש את המסורת המוקפדת של הז'אנר.

 

שישי, 2 ביוני, 15:00| מוצ"ש, 3 ביוני, 21:00 , אולם רבקה קראון, תיאטרון ירושלים.

 

מוזיקה

האנסמבל האוסטרי ארס אנטיקווה אוסטריה, בראשותו של הכנר גונאר לצבורף, יבצע בבכורה עולמית קונצרט בשם "צבען של תרבויות", שבמרכזו דיאלוג בין יצירות של מלחינים וינאים שהושפעו מסגנונות חוץ-אוסטריים, לבין יצירות שכתבו מלחינים שהגיעו לווינה ממדינות שונות בממלכה האוסטרו-הונגרית.


שישי, 2 ביוני, 13:00, אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים.

 

 

כנסיית השכל. מופע הפתיחה (צילום: אלדד רפאלי) (צילום: אלדד רפאלי)
כנסיית השכל. מופע הפתיחה(צילום: אלדד רפאלי)

מצ'כיה יגיע לביצוע הקונצרט "וינה 1709" של אנסמבל טורביון בניצוחו האמנותי של פטר ואגנר. האנסמבל, שחוקר ומבצע מוזיקה עתיקה מן המאות ה-17 וה-18, יארח את זמרת הסופרן הישראלית רויטל רביב, וביחד יבצעו אריות, אופרות ואורטוריות שנכתבו למשפחת המלוכה על ידי מיטב המלחינים, בהם פוקס, בונצ'יני ואריוסטי.

 

שישי, 9 ביוני, 14:00, אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים.

 

ספר תהילים, מפסגות היצירה השירית, יעמוד במרכזו של שיתוף פעולה בין התזמורת הסימפונית ירושלים, התזמורת ע"ש מנדי רודן של האקדמיה למוזיקה בירושלים, מקהלת האקדמיה למוסיקה בירושלים ומקהלת האקדמיה למוזיקה של ויימאר. בקונצרט, בניצוחם של סטנלי ספרבר ואיתן גלוברזון, יבוצעו סימפוניית תהילים מאת סטרווינסקי, "מזמורי צ'יצ'יסטר" מאת ברנשטיין, "מזמורי "תהילים" של צבי אבני, הפרק השני של סימפוניה מס' 1 של פאול בן חיים ופיוטי תהילים בנוסח יהדות ספרד על ידי הרב חיים לוק.

 

רביעי, 7 ביוני, 20:00, אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים.
 

מופע ראשון בישראל. MEW (יח"צ) (יח
מופע ראשון בישראל. MEW(יח"צ)

במלאת 40 שנה למותה של המשוררת, הפזמונאית, הסופרת והמתרגמת תרצה אתר, יעלה הפסטיבל את "מערבה מכאן", מופע שיצרו בנה של אתר, המוזיקאי נתן סלור, המפיק האמנותי משה ברון והמוזיקאי והמפיק והמנהל המוזיקלי ערן צור. במופע יבוצעו שיריה המוכרים של אתר בעיבודים ים תיכוניים ובעיבודים עכשוויים אלקטרוניים. בין השירים: "אהבתיה", "אני חולם על נעמי", "שבת בבוקר", "מערבה מכאן", "בלדה לאשה" ו"אהבה יומיומית", כמו גם שירים בחשיפה ראשונה שיולחנו במיוחד עבור ערב זה. הזמרים המשתתפים הם אפרת בן צור, דיקלה, יובל דיין, נתן סלור, שלומי סרנגה וערן צור.

 

חמישי, 8 ביוני, 21:00, אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים.

 

להקת האינדי רוק הדנית MEW תופיע לראשונה בארץ. הלהקה נחשבת למשפיעה הגדולה של סצנת המוזיקה הצעירה בארצה, מבצעת מוזיקה הנעה בין פופ לרוק פרוגרסיבי, ובחלק מן המופע מוקרנים דימויים שיצר הסולן יונס בייר שהיוו השראה ליצירת השירים.

 

חמישי, 15 ביוני, 22:15, אולם הנרי קראון, תיאטרון ירושלים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Cyclone A
הקהל ייכנס לטראנס. פסטיבל ישראל
צילום: Cyclone A
לאתר ההטבות
מומלצים