שתף קטע נבחר

עובדים בטוח: היום הבינ"ל לבטיחות בעבודה

בכל 15 שניות נפגעים 153 עובדים ברחבי העולם ומדי שנה נפטרים מעל ל-6,000 איש כתוצאה מתאונות עבודה. היום הבינלאומי לציון הבטיחות בעבודה יחול מחר, בישראל הוא מצוין היום והמוסד לבטיחות ולגיהות עורך מגוון פעילויות שמטרתן יצירת תרבות מניעה בתחום הבטיחות והבריאות בעבודה

בשיתוף המוסד לבטיחות ולגיהות

 

בטיחות ובריאות תעסוקתית הם נושאים בינלאומיים מוכרים המעסיקים את העולם כולו. נתוני ארגון העבודה הבינלאומי קובעים שבעולם כל 15 שניות 153 עובדים נפגעים בתאונות עבודה ו-6,300 עובדים נפטרים בכל שנה כתוצאה מתאונות עבודה או מחלת מקצוע. גם אצלנו עובדים רבים נפגעים מדי שבוע בתאונות עבודה.

 

כיצד שומרים על בטיחות ובריאות בעבודה? כל הכתבות

 

היום הבינלאומי לציון הבטיחות בעבודה חל השנה, כמו בכל שנה, ב-28 באפריל, יום שישי, ויצוין ביום זה גם בישראל - זוהי מסורת שארגון העבודה הבינלאומי, ה-ILO, התחיל בשנת 2003. תחילה הוכרז התאריך כיום הבינלאומי המציין את קורבנות תאונות העבודה בעולם, אך הארגון שינה את ייעודו וקבע את היום כיום הבינלאומי להבטיחות ובריאות בעבודה, כדי לתת דגש על פעילות למניעת תאונות עבודה ומחלות מקצוע ושמירה על בריאות העובדים.

 

יום הבטיחות בעבודה הארצי

בישראל הכריז המוסד לבטיחות ולגיהות כי יום הבטיחות הארצי יצוין היום, יום חמישי 27.2, כאשר הנושא המוביל השנה הוא בניית תרבות של מניעה בבטיחות ובריאות בעבודה - building a culture of prevention on OSHH.

 

הנתונים מצביעים על כך שבישראל כ-70,000 איש ואישה מקבלים דמי פגיעה מהביטוח הלאומי כתוצאה מתאונות עבודה ופגיעה בבריאותם עקב מחלת מקצוע. סכום דמי הפגיעה המשולמים מגיע למעל 4 מיליארד שקלים מדי שנה וההערכה שהנזק הכלכלי העקיף (ושלא נדבר על הצער, הכאב ועוגמת הנפש של הנפגעים וקרוביהם) למדינת ישראל עולה על כפליים מסכום זה.

 

במהלך היום ייערכו מגוון פעילויות מטעם המשרד לבטיחות ולגיהות - שחרת על דגלו להטמיע מדי יום במהלך כל השנה את תרבות המניעה בתחום - תחת קמפיין שכותרתו "מתקדמים בבטיחות בעבודה".

 (באדיבות המוסד לבטיחות ולגיהות)
(באדיבות המוסד לבטיחות ולגיהות)
 

הדרכות ביום הבטיחות הארצי

בכדי להתמודד עם תופעת תאונות העבודה והשמירה על בריאות העובד, מחוזות המוס"ל ומנהל ההכשרה וההדרכה במוסד לבטיחות ולגהות מקיימים - בין אם ביום הבטיחות ובין אם במהלך השנה בכלל - הדרכות, קורסים והשתלמויות להטמעת הבטיחות והבריאות התעסוקתית, כאשר הבולטים בהם הם הקורסים להכשרת נאמני בטיחות וממוני בטיחות בעבודה. 

מדריכי המוס"ל מבקרים באתר בנייה (באדיבות המוסד לבטיחות ולגיהות)
מדריכי המוס"ל מבקרים באתר בנייה(באדיבות המוסד לבטיחות ולגיהות)
 

 

קורס נאמני בטיחות - מטרות הקורס להקנות ידע בסיסי בנושאי בטיחות, כך שהמשתתף יוכל לעמוד על תנאי הבטיחות והגיהות במפעל ו/או במוסד שבו הוא עובד, על מנת לפעול למען שיפורם. הקורס מיועד לכלל הציבור.

 

נושאי הלימוד כוללים יסודות תורת הבטיחות, ועדת בטיחות ופעולותיה, ארגון הבטיחות והגיהות במפעל, עקרונות הגנת מכונות, שימוש נכון בציוד מגן אישי, כיבוי שריפות. טלטול ואחסון חומרים, חומרים מסוכנים, תנאים סביבתיים, מניעת נפילות והחלקות במישור. משך הקורס 24 שעות ב-3 מפגשים.

 

קורס ממונים על הבטיחות בעבודה - מטרת הקורס היא הכשרת עובדים למילוי תפקיד ממונה על הבטיחות בעבודה והשלמת הידע לעובדים הממלאים תפקיד במערך הבטיחות במפעל. הקורס מיועד למהנדסים ולבעלי תארים במדעי הטבע, הטכנולוגיה ודומיהם, בעלי שנתיים ניסיון במקצועם ולטכנאים או הנדסאים בעלי שלוש שנות ניסיון במקצועם.

 

נושאי הלימוד העיקריים כוללים בטיחות וגיהות בעיסוקים תעשייתיים אופייניים כריתוך, השחזה ובענפים השונים, גידור מכונות בענפי המתכת, העץ ואחרים, עבודות בנייה, עבודה בגובה והגנה מנפילות, ציוד הרמה וכלי לחץ, סיכוני חשמל והגנות מחשמול, סיכונים כימיים וגהות תעסוקתית, הובלת חומרים מסוכנים, כיבוי ובטיחות אש, תנאים סביבתיים (רעש, תאורה, אוורור), הגורם האנושי, ארגונומיה, הרמה נכונה, הדרכת בטיחות, סקר סיכונים ותוכנית בטיחות, חוקים ותקנות הקשורים בבטיחות וגיהות בעבודה, המוסדות העוסקים בבטיחות ופיקוח בארץ, שיטות ואמצעים לארגון וניהול הבטיחות (כולל תקן 18001), שימושי מחשב - סדנת אינטרנט.

 

משך הקורס 328 שעות ב-36 ימי לימוד המתקיימים במתכונת של יום בשבוע, במרכזי ההדרכה של המוסד לבטיחות ולגיהות.

 

מידע, מידע ושוב מידע

מרכז המידע של המוסד לבטיחות עונה על כ-5,000 שאילות בשנה בנושאי בטיחות ובריאות תעסוקתית, ניתן לפנות דרך האתר, עמוד הפייסבוק והאפליקציה הייעודית. כל פעילות מרכז מידע פתוחה לקהל הרחב ולקהל המקצועי ללא כל תשלום.

 

 (באדיבות המוסד לבטיחות ולגיהות)
(באדיבות המוסד לבטיחות ולגיהות)

המוס"ל אף מקדם את הבטיחות במגזר הערבי ומקיים הדרכות בשפה הערבית. לאחרונה פתח המוס"ל דף פייסבוק מיוחד בשפה הערבית שכולו תכנים בתחום הבטיחות והבריאות התעסוקתית.

 

מתוך דף הפייסבוק בערבית (באדיבות המוסד לבטיחות ולגיהות)
מתוך דף הפייסבוק בערבית(באדיבות המוסד לבטיחות ולגיהות)
   

 

המוס"ל קורא להנהלות המפעלים, לממונים על הבטיחות בעבודה, לוועדות הבטיחות במקומות העבודה השונים ולכל נאמני הבטיחות לציין את יום הבטיחות העולמי במקומות העבודה בדגש על ביצוע פעילותיהם לקידום תרבות המניעה בתחום הבטיחות והבריאות בתעסוקה תוך תמיכה וסיוע של נציגיהם.

 

בשיתוף המוסד לבטיחות ולגיהות (המוס"ל) שהינו גוף ציבורי לאומי, ומטרתו היא להטמיע תרבות של בטיחות בעבודה ובריאות תעסוקתית, בסביבת העבודה. המוס"ל מעניק סל שירותים, ללא תשלום, לטובת העובד והמעסיק (שירותים משלימים מוצעים בעלות ללא רווח). כמו כן, במוס"ל עוסקים בפעולות מניעה, הסברה, הדרכה ומחקר.

 

בכל שאלה ניתן לפנות 9214 *, באמצעות אתר האינטרנט בפייסבוק או באפליקציה בנייד

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות המוסד לבטיחות ולגיהות
עובדים בטוח - בכל העולם
באדיבות המוסד לבטיחות ולגיהות
מומלצים