שתף קטע נבחר

סוף לגזל: נותקו צינורות מים פיראטיים בבקעת הירדן

המנהל האזרחי ערך מבצע לניתוק חיבורי מים פיראטיים. הכוחות פעלו בכפר ברדלה שעל פי הערכות אחראי לגניבת כ-2.5 מיליון קוב מים בשנה. ראש המנהל: "התופעה מסוכנת מבחינה בריאותית - המים חוזרים לצינורות מי השתייה עם דשנים"

 

 

 

 

אנשי המנהל האזרחי, רשות המים וחיילי צה"ל ערכו הבוקר (יום ה') מבצע לניתוק צינורות מים פיראטיים בבקעת הירדן. הפעילות נערכה במרחב הכפר ברדלה שבו מגדלים התושבים ירקות, ולאחרונה בוצעו ממנו גניבות מים. על פי נתוני המנהל, גניבות המים בכפר ברדלה מוערכות בכ-2.5 מיליון קוב בשנה. תושבי הכפר מקבלים כ-3.5 מיליון קוב מים לשנה, אך הם דורשים לקבל 5 מיליון. באמצעות גניבות המים הם מכסים על הפער. 

 

לאחר שהתקבל במנהל מידע בנושא, אותרו כ-30 מוקדים עיקריים של גניבות מים במרכז הכפר. הצינורות, בגודל של כ-5 עד 7 סנטימיטרים, ניתנים להתקנה בקלות ובזול. גורם המעורה בפרטים סיפר: "לפי מה שאנחנו רואים כאן, מדובר בעבודה שנמשכת לא יותר משעתיים, ועולה כ-2,000 שקלים בממוצע. הצינורות מאפשרים גניבת מים של 40% מכמות המים שמספקת חברת 'מקורות' - והמים האלה בחינם. מים גנובים ימתקו". אנשי המנהל ניתקו באמצעות כוחות הנדסיים את ההתחברויות הפיראטיות.

מבצע הריסת הצינורות של המנהל האזרחי (צילום: אלישע בן קימון) (צילום: אלישע בן קימון)
מבצע הריסת הצינורות של המנהל האזרחי(צילום: אלישע בן קימון)

 (צילום: אלישע בן קימון) (צילום: אלישע בן קימון)
(צילום: אלישע בן קימון)

חיבורי מים פיראטיים (צילום: אלישע בן קימון) (צילום: אלישע בן קימון)
חיבורי מים פיראטיים(צילום: אלישע בן קימון)

 (צילום: אלישע בן קימון) (צילום: אלישע בן קימון)
(צילום: אלישע בן קימון)
 

"מדובר בתופעה מסוכנת ואקוטית מבחינה בריאותית", אמר תת-אלוף אחוות בן חור, ראש המנהל האזרחי. "כל הגניבות הן לצורכי חקלאות - ובעקבות כך המים חוזרים לצינורות מי השתייה עם דשנים, וזה סיכון בריאותי מאוד חמור. גם לפלסטינים וגם לישראלים".

 

לפי מנהל אזור השומרון והבקעה ביחידת הפיקוח של המנהל האזרחי, אשר ויזל, חלה עלייה בכמות הגניבות. "החלקאות הפלסטינית גדלה עם השנים וכך גם הצורך במים. אנחנו במנהל מבינים את זה ופועלים להגדיל את כמות המים, אבל הגנבים לא מחכים ופועלים באופן פיראטי בשטח. בכל שנה אנחנו רואים עלייה בכמות הגניבות. הגנבים צריכים להבין שהם פוגעים בחקלאים הפלסטינים האחרים שמקבלים פחות מים - בגלל החיבורים הנוספים".

 

על פי נתוני המנהל האזרחי, מתבצעים כאלף ניתוקי מים בשנה ברחבי יהודה ושומרון. קצב גידול האוכלוסיה צמח, ואיתו הביקוש למים. בקיץ שעבר בעקבות החום הכבד נאלצו מספר יישובים יהודיים ופלסטיניים ברחבי יהודה ושומרון לסבול מניתוקי מים דחופים שגרמו למחאות רבות. בעקבות המחאה גובשו תוכניות ארוכות טווח עד לשנת 2040, וראש המנהל האזרחי הורה על תוכנית להוספת כ-19 אלף קוב מים ליום עבור התושבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלישע בן קימון
מבצע נגד גניבות המים, היום
צילום: אלישע בן קימון
מומלצים