שתף קטע נבחר

ממשיכים לגהץ: הרכישות באשראי גדלו ל-73 מיליארד שקל

כמה הוצאתם? בהשוואה לרבעון המקביל ב-2016 חל גידול של יותר מ-10 אחוז בהיקפי הרכישות של הציבור בכרטיסי אשראי. יתרת חוב ההלוואות של משקי הבית זינקה ביותר מ-25% תוך שנה וכמה עמלות גבו מאתנו?

הרכישות בכרטיסי אשראי גדלו ברבעון הראשון של 2017 ביותר מ-10% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד והסתכמו בסכום של 73 מיליארד שקל, כך עולה מסיכום הדו"חות הכספיים של 3 חברות כרטיסי האשראי בישראל.

 

 

בענף כרטיסי האשראי מציינים את הגידול המתמשך בהיקפי הרכישות בחו"ל ואת הקדמת הקניות לחג הפסח שנכללו בחלקן בחודש מרס.

 

מספר הכרטיסים התקף, נכון לסוף חודש מרס הסתכם בקצת יותר מ-10 מיליון, מתוכם כ-2.2 מיליון כרטיסים המוגדרים כלא פעילים – כאלו שלא בוצעה בהם כל פעולה במהלך הרבעון האחרון.

 

סך העמלות שגבו חברות כרטיסי האשראי הסתכם ב- 1.14 מיליארד שקל, מתוכם כ-700 מיליון שקל נגבו מבתי העסק והייתר מהלקוחות מחזיקי הכרטיסים.

 

מהנתונים עולה עוד כי במהלך השנה האחרונה הגדילו הלקוחות את היקף ההלוואות שנלקחו מחברות האשראי באופן ניכר וסך החוב זינק בכ-25% בממוצע במהלך השנה האחרונה, לסכום מצרפי של יותר מ-10 מיליארד שקל.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

נתוני חברת ישראכרט, בניהולו של רון וקסלר שפורסמו היום, מעלים כי היקפי הרכישות של לקוחות החברה במהלך הרבעון הראשון של השנה הגיעו ל- 34.8 מיליארד שקל, גידול בשיעור של 9% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

 

מספר הכרטיסים עמד בסוף חודש מרס 2017 על 4.93 מיליון (כולל כרטיסי ישראכרט וחברת הבת מחזיקת המותג אמריקן אקספרס).

 

הרווח הנקי בתקופה, ללא אירועים חד פעמיים, עמד על 76 מיליון שקל, בהשוואה ל- 69 מיליון שקל אשתקד, גידול בשיעור של 10%.

 

יתרת האשראי של הלווים במגזר משקי הבית הסתכמה, נכון לסוף מרס ב- 2.3 מיליארד שקל, גידול של 28% לעומת אשתקד. הריבית השנתית הממוצעת עמדה על 8.2%.

 

ישראכרט, שבבעלות בנק הפועלים, גבתה עמלות בסך 350 מיליון שקל מבתי עסק ו- 172 מיליון שקל ממחזיקי הכרטיסים.

 

גידול בתיק האשראי הצרכני

מוקדם יותר החודש פרסמו את דוחותיהן – לאומי קארד וכאל. היקפי הרכישות בכרטיסי לאומי קארד,  בניהולו של רון פאינרו, הסתכמו ברבעון ב- 19.1 מיליארד שקל, גידול של 11% בהשוואה לאשתקד. לקוחות החברה מחזיקים 2.6 מיליון כרטיסים מתוכם 455 אלף כרטיסים לא פעילים. תיק האשראי הצרכני של החברה הסתכם ב- 4.78 מיליארד שקל.

 

סך העמלות שגבתה לאומי קארד, שבשליטת בנק לאומי, מבתי עסק הסתכם ב- 169 מיליון שקל וממחזיקי הכרטיסים נגבו 136 מיליון שקל, במהלך הרבעון.

 

מימין לשמאל: רון וקסלר, רון פאינרו ודורון ספיר ()
מימין לשמאל: רון וקסלר, רון פאינרו ודורון ספיר

היקפי הרכישות בכרטיסי חברת כאל, בניהולו של דורון ספיר, הסתכמו ברבעון הראשון ב- 18.9 מיליארד שקל, עליה של 11.4% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

 

נכון לסוף הרבעון, עמד מספר הכרטיסים על כ- 2.5 מיליון מתוכם כחצי מיליון כרטיסים המוגדרים כלא פעילים.  

 

תיק האשראי הצרכני החוץ בנקאי שהעמידה החברה ישירות ללקוחותיה, עמד על 3.747 מיליארד שקל, גידול של 27.5% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, כאשר הריבית הממוצעת בכאל היא הגבוהה מבין חברות האשראי והיא עומדת על 11%.

 

סך העמלות שנגבו מבתי העסק עמד על 175 וממחזיקי הכרטיסים נגבו 136 מיליארד שקל.

 

חברת כאל הנמצאת בשליטת דיסקונט (72%) והבינלאומי (28%) סיימה את הרבעון עם רווח נקי של 50 מיליון שקל, גידול של 8.3%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים