שתף קטע נבחר

חזיתות הבניינים שיפילו לכם את הלסת

הבניין הקלאסי שכולנו מכירים הופך עם השנים למבנה שונה, מיוחד, לפעמים אפילו עוצר נשימה. ריכזנו עבורכם כמה מחזיתות הבניינים הכי מרשימים מהארץ ומהעולם שנתקלנו בהם בחודשים האחרונים. צפו בגלריה המדהימה

בשיתף אקרשטיין תעשיות

 

"בניין". כולנו מדמיינים עכשיו בראש מבנה גבוה ואפור עם קצת חלונות ובמקרה הטוב מרפסות. אבל הקידמה כמו הקידמה, הפכה את הבניין הקלאסי שכולנו מכירים למבנה שונה, מיוחד, לפעמים אפילו עוצר נשימה. נראה שהחוש האסתטי התפתח מאוד, גם בחזיתות הבניינים - כפי שמשקיעים בכל דבר אחר שלחלוטין משדרגים את הנוף האורבני וה"אפור" שכולנו מכירים. לא עוד בניינים ובלוקים מכוערים שנבנו בשנות ה-50 בישראל בכמויות. אם עדיין לא נתקלתם בתופעה ולא הבנתם עד כמה, ריכזנו עבורכם כמה מחזיתות הבניינים הכי מרשימים שנתקלנו בהם בשנה האחרונה מהעולם וגם כמה מישראל. רובם אגב, נמצאים עדיין תחת בניה ועתידים להסתיים בחודשים הקרובים.

 

מוזיאון האמנות בקייפטאון, אפריקה

משרד האדריכלים בראשו של האדריכל תומאס הת'רוויק הבריטי הוא האחראי על התכנון הזה של מוזיאון האמנות בקייפ טאון, דרום אפריקה. במבנה 42 צינורות מבטון בצורה אנכית. המוזיאון לא נבנה מאפס, המבנה ההיסטורי כלל את צינורות הבטון והת'רוויק מספר שבמקום להלחם בעובדות הפיזיות בשטח, הם החליטו ללכת איתן יד ביד, וכך זה נראה.

במבנה 42 צינורות מבטון בצורה אנכית. מוזיאון האמנות (צילום מסך: אינסטגרם) (צילום מסך: אינסטגרם)
במבנה 42 צינורות מבטון בצורה אנכית. מוזיאון האמנות(צילום מסך: אינסטגרם)
 

 

מרכז התרבות העולמית על שם המלך עבדול עזיז, ערב הסעודית

תודו שבניין כזה לא ציפיתם לראות בערב הסעודית. אחד מהפרויקטים הכי גדולים של קבוצת האדריכלים Snøhett הנורווגית הוא זה, מרכז התרבות העולמית על שם המלך עבדול עזיז שיכיל 100,000 מטר של מתקנים תרבותיים, ביניהם אודיטוריום, אולם קולנוע, ספרייה, גלריות, מוזיאון וארכיון.

כך נראה המבנה עוד לפני שסיימו את העבודה. מרכז התרבות צפוי להפתח בהמשך שנת 2017, והוא נראה מדהים. (צילום מסך: אינסטגרם) (צילום מסך: אינסטגרם)
כך נראה המבנה עוד לפני שסיימו את העבודה. מרכז התרבות צפוי להפתח בהמשך שנת 2017, והוא נראה מדהים.(צילום מסך: אינסטגרם)

 

 

הקמפוס הרשמי של אפל, קליפורניה

זה המטה הראשי של חברת אפל הממוקם בקליפורניה בעיצובו של האדריכל הבריטי נורמן פוסטר. המבנה, שנמצא כרגע בבנייה שאמורה להסתיים לקראת סוף השנה, משתרע על פני 708 דונם, ויגיעו אליו בכל יום מעל ל12,000 עובדים מהחברה. במבנה לוחות סולרים שיאפשרו חסכון בחשמל במתחם במרבית הזמן ויפעלו על אנרגיה מתחדשת. בנוסף, תוכננה מערכת איוורור טבעית שתחסוך גם את פעולות החימום או הקירור במשך רוב הזמן.

אפל לחלוטין עומדת בסטנדרטים. (צילום מסך: אינסטגרם) (צילום מסך: אינסטגרם)
אפל לחלוטין עומדת בסטנדרטים.(צילום מסך: אינסטגרם)

 

קומפלקס גורדי השחקים צ'או יאנג פארק פלזה, סין

צ'או יאנג פארק פלזה הוא קומפלקס של גורדי שחקים, של משרדים וחללים ציבוריים בנמצא בבייג'ינג. העיצוב הייחודי הוא בסגנון הנוף האורבני המסורתי בציורים הסיניים והסגנון כולל הרים, גבעות ואגמים. את המבנה מתכננת חברת האדריכלים הסינית MAD והבניין הראשון יחנך בעיר עוד השנה, אם לא יהיו עיכובים.

 (צילום מסך: אינסטגרם) (צילום מסך: אינסטגרם)
(צילום מסך: אינסטגרם)

והנה מעוד זווית.  (צילום מסך: אינסטגרם) (צילום מסך: אינסטגרם)
והנה מעוד זווית. (צילום מסך: אינסטגרם)

 

מוזיאון אודמר פיגה, שוויץ

מוזר לקרוא לדבר הזה בניין, האמת, אבל כך יראה מוזיאון חדש ויוקרתי למותג השעונים היוקרתי עוד יותר, אודמר פיגה בשוויץ. המוטו שהנחה את קבוצת האדריכלים השוודית BIG, הוא זה שהנחה את מותג השעונים "כדי לשבור את החוקים, אתה צריך קודם להתמחות בהם" על כן, המוזיאון תוכנן בצורה חדשנית אך מסורתית בדיוק כמו השעונים.

כדי לשבור את החוקים, אתה צריך קודם להתמחות בהם (צילום: מתוך אינסטגרם) (צילום: מתוך אינסטגרם)
כדי לשבור את החוקים, אתה צריך קודם להתמחות בהם(צילום: מתוך אינסטגרם)

 

התוצאה - מבנה הספירלה היפיפה הזה, שיהיה יפה עוד יותר בשעות החשיכה. (צילום מסך: אינסטגרם) (צילום מסך: אינסטגרם)
התוצאה - מבנה הספירלה היפיפה הזה, שיהיה יפה עוד יותר בשעות החשיכה.(צילום מסך: אינסטגרם)

 

בית המכירות הפומביות, גארדיאן ארט סנטר, סין

קבוצת האדריכלים Büro Ole Scheeren הגרמנית אחראית לדבר הזה, שיהווה מטה מרכזי של בית המכירות הפומביות הסיני יחד עם גלריות, חללים לאירועים ובית מלון עם 120 חדרים. הקומות התחתונות יהיו מקבץ של בלוקים קטנים שמזכירים את הבניה העתיקה בשכונות מסויימות בסין, סגנון של רחובות צרים מאוד או סמטאות צרות, והקומות העליונות יותר יבנו כמעין מבנה חלול, המכונה טבעת חלולה. עושה חשק לעשות צ'ק אין.

 (צילום מסך: אינסטגרם) (צילום מסך: אינסטגרם)
(צילום מסך: אינסטגרם)

 

וקבלו גם כמה מישראל...

 

בניין המעבדות של חברת אדמה מכתשים, נאות חובב

הבניין הזה שעוצב על ידי מושלי אלדר אדריכלים, מבוסס על עמודים. החזית המרשימה מורכבת מעמודים דקורטיביים בגובה 15 מטר, בעלי חזית צרה ברוחב של 10 ס''מ בלבד, המאפשרים לקבל מראה דקיק של עמודים צרים וגבוהים. החיפויים של המבנה עשויים מלוחות של בטון אדריכלי בגדלים ענקיים, המשולבים בשני גוונים של בטון- אפור ולבן.

מבנה מעבדות. חברת אדמה מכתשים. מושלי אלדר אדריכלים. בטון אדריכלי אקרשטיין (צילום: אינסה ביננבאום) (צילום: אינסה ביננבאום)
מבנה מעבדות. חברת אדמה מכתשים. מושלי אלדר אדריכלים. בטון אדריכלי אקרשטיין(צילום: אינסה ביננבאום)

לאחר כל הבניינים המשונים והיפים הללו שראינו, לא מן הנמנע שבקרוב מאוד כשתרצו להסביר לחבר איפה המסעדה הנפלאה והמומלצת שאכלתם בה לא מזמן, תוכלו פשוט להגיד לו: "בבניין הקוביה אתה פונה שמאלה, בספירלה ימינה, וזה ממש שם, בבניין האבן הענקית", והוא? הוא יחשוב שאלו הוראות הגעה לגיטימיות לחלוטין. ברוכים הבאים לעתיד!

 

סטרטסיס, רחובות  

בניין המשרדים של חברת מדפסות התלת מימד סטרטסיס שעוצב על ידי א. לרמן אדריכלים כבר מאוכלס בחלקו, אך בשנים הקרובות יתווסף לו בניין צמוד נוסף עם גשר שיחבר בין השניים. בבניין בוצעו חזיתות מבטון אדריכלי בלוחות גבוהים. החזית הראשית מרחפת, בה הפריקסטים, הבטון, תלויי על גבי קורות פלדה שיוצאות מהמבנה.

חזיתות מבטון אדריכלי של חברת אקרשטיין. בניין משרדים חברת סטרטסיס. יזם: גב י ם. אדריכל: א.לרמן אדריכלים. (צילום: תומר ברנד) (צילום: תומר ברנד)
חזיתות מבטון אדריכלי של חברת אקרשטיין. בניין משרדים חברת סטרטסיס. יזם: גב י ם. אדריכל: א.לרמן אדריכלים.(צילום: תומר ברנד)
המטרה אמנם אסתטית אבל יש לה גם יתרונות נוספים - צל. כי אין כמו אסתטיקה שגם לוקחת בחשבון את עוברי האורח ברחוב.

כך הבניין ייראה בקרוב (צילום: הדמייה) (צילום: הדמייה)
כך הבניין ייראה בקרוב(צילום: הדמייה)

 

מתחם ברנר, תל אביב

את בניין המשרדים הזה בנה יזם פרטי ירושלמי והשכיר אותו למשרדי הממשלה ל-25 השנים הקרובות. שם נמצאת כיום, כבר כמעט שנה וחצי, רשות המיסים. את הבניין הזה שתכנן האדריכל בר אורין בנו מאפס, במשך כשלוש שנים.

החזיתות יוצרו מבטון אדריכלי, ובהרכבת הקירות האלה נוצרה שפה של שינוי גודל החלון על פני החזית (צילום: עמית גרון) (צילום: עמית גרון)
החזיתות יוצרו מבטון אדריכלי, ובהרכבת הקירות האלה נוצרה שפה של שינוי גודל החלון על פני החזית(צילום: עמית גרון)

המחשבה כאן הייתה על שינוי בגודל החלונות, מקטן- לגדול. החזיתות יוצרו מבטון אדריכלי, ובהרכבת הקירות האלה נוצרה שפה של שינוי גודל החלון על פני החזית. בנוסף לזה שבכל קומה יש שני חלונות אחד מעל השני, בעצם, החלון העליון הוא אמיתי שנפתח, והתחתון הוא רק זיגוג. כך נוצרת אשליה של בניין מלא חלונות כשבפועל, החלונות האמיתיים ממוקמים בכל שורה שניה.

 

בית מלון Publica,ישרוטל הרצליה

האדריכלים רני זיס החליטו להשתמש במסגרות ענק במבנה הזה, שמתלבשות על גבי החזיתות ויוצרות מראה של ריבועים מרחביים. המסגרת לא נגמרת בחזית ונכנסת בפועל גם פנימה לבניין. לפרוייקט הזה נבחר גוון מיוחד של בטון אדריכלי, אפור בהיר שמבוצע על בסיס של מלט לבן. בחדר המלון 159 חדרים, מתחם ספא מפואר, בריכה על גג המלון, מסעדה, בר וחדר כושר מאובזר. הבנייה למעשה כבר הסתיימה והוא עתיד להפתח בחודשים הקרובים.

שימוש במסגרות ענק שנכנסות גם פנימה לבניין. בית מלון פאבליקה (צילום: יח"צ) (צילום: יח
שימוש במסגרות ענק שנכנסות גם פנימה לבניין. בית מלון פאבליקה(צילום: יח"צ)


בשתוף אקרשטיין תעשיות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים