שתף קטע נבחר

כריש מול מכונה / "נקודות משחק"

בשבועיים האחרונים לא הצלחנו לחשוב על אופציה הגיונית אחרת מלבד זכייה עשירית של רפאל נדאל ברולאן גארוס. האם סטן ואוורינקה, בעל ניסיון מוכח בגמרים, יהיה זה שיפתיע שוב? וגם: מתי בפעם האחרונה ראיתם שחקנית בת 20 זוכה ככה בגראנד סלאם הראשון בקריירה שלה?

קצת כמו שעונת ה- NBA האחרונה התנקזה אל גמר שלישי ברציפות וידוע מראש בין גולדן סטייט וקליבלנד, בשבועיים האחרונים נראה בכל יום שעובר שרולאן גארוס מתכנס לקראת זכייה עשירית וצפויה של רפאל נדאל בטורניר הבית שלו. בכושרו המופלא הנוכחי קשה היה לייצר תסריט קונבנציונלי מספיק שימנע מנדאל להחזיק שוב בגביע אותו הניף בפעם האחרונה ב-2014.

 

באותה מידה, קשה היה לשער באיזו קלות הוא יביא את עצמו לעמדה הזאת. הנתון המדהים הבא מדבר בעד עצמו: נדאל יעלה היום (א', 16:00, דיווח חי ב-ynet) לגמר הגברים מול סטן ואוורינקה אחרי שאיבד 29 משחקונים בלבד לאורך הטורניר, הכי מעט בקריירה שלו בפריז. הוא הפך את היריבים הנואשים שלו לשקי איגרוף מהלכים, כולל את השחקן היחיד שניצח אותו על חימר העונה, דומיניק תים. הצגה ארוכה ומפוארת של מלך חימר אחד.

 

 

למרות הכל, ננסה להביע אופטימיות זהירה לגבי האפשרות לפיה ואוורינקה יהיה הראשון שיצליח לשבש, אפילו במעט, את מנגנוני ההפעלה של מכונת החימר המשומנת בהיסטוריה. אחרי הכל, בסיומה של תקופת הכנה מסתורית השווייצרי הוכיח שוב שהוא שחקן של מעמדים גדולים, ומספק תחרות בסטנדרטים הגבוהים שהציב לעצמו משנת הזכייה שלו הקסומה בפריז ב-2015.

 

בחצי הגמר המרתק מול מארי הוא היה במיטבו, והציג את אותו טניס אגרסיבי שעזר לו לנצח את שועי הענף בשלושת גמרי הגראנד סלאם שאליהם העפיל. 87 ווינרים, רובם ממכת כף יד אימתנית, היו יותר מדי גם בשביל ההגנה המוכחת של המדורג ראשון בעולם. ואוורינקה לא חושש להתקיף ולעלות לרשת, מריח דם במאני טיים, לא נלחץ מפיגורים ויודע לייצר נזק גם באמצעות מכת גב היד שלו. אם יידע להיות מבוקר מול הטופ ספינים של נדאל יכול להתפתח קרב מעניין, וזה לכשעצמו לא משהו מובן מאליו במהדורת 2017 של רולאן גארוס.

 

התקפי, אגרסיבי ומריח דם כמו כריש (צילום: EPA) (צילום: EPA)
התקפי, אגרסיבי ומריח דם כמו כריש(צילום: EPA)

 

בגיל 32 הוא הפך לשחקן המבוגר ביותר שמעפיל לגמר בפריז מאז 1973 וכבר התנסה היטב בערעור ההגמוניה של הכוכבים, גם של נדאל ובמיוחד במעמד מהסוג הזה. המאזן ביניהם לאורך הקריירה חד-צדדי (3:15), אבל מאז 2014 שקול הרבה יותר (3:3). באותה שנה זכה באליפות אוסטרליה עם ניצחון על נדאל בגמר, וברולאן גארוס לפני שנתיים בדיוק סיפק הופעה בלתי נשכחת בטורניר חלומי, שגרמה לג'וקוביץ' להזיל דמעות של כאב במגרש המרכזי.

 

אז נכון, לא ואוורינקה הבלתי צפוי סומן לפני הטורניר כאיש שאמור לעצור את הדהירה של השחקן הלוהט בעולם, בטח על המשטח הספציפי הזה. מצד שני, זה גם שאמרו על ואוורינקה בגמר 2015, מול ג'וקוביץ'. אתם זוכרים איך זה נגמר. גם אם התחזיות יתממשו ונדאל ינצח ממש לא בטוח שהוא ישייט שוב, וזה כבר מגדיל את הסיכוי למשחק מעולה.

 

יגרום גם לנדאל לבכות? (צילום: AP) (צילום: AP)
יגרום גם לנדאל לבכות?(צילום: AP)

 

סינדרלה אחת, אלף פנים

היה משהו סמלי מאוד באופן שבו ילנה אוסטפנקו זכתה אתמול ברולאן גארוס, בגיל 20 בלבד, עם הווינר ה-54 שלה במשחק. ווינר שהגיע באמצעות מכת גב יד שעוד תהפוך לסימן ההיכר שלה, ושם את החותמת הרשמית על היותה הסיפור המפתיע והמרענן של הסבב ב-2017. אם למישהו עוד היה ספק.

 

זה היה הווינר השלישי של אוסטפנקו באותו משחקון, שהפריד בינה ובין גביע הגראנד סלאם הראשון בקריירת הבוגרות הקצרה שלה. תחשבו על זה רגע: מתי בפעם האחרונה ראיתם שחקנית כל-כך צעירה מכה שלושה ווינרים במשחקון החשוב ביותר בחייה, כולל בנקודת המשחק עצמה, בלי טיפת פחד מהמעמד, מהקהל שהריע לה, מהסיטואציה ומהציפיות העצומות ממנה במדינה שלה?

 

לא רואה בעיניים. אוסטפנקו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
לא רואה בעיניים. אוסטפנקו(צילום: רויטרס)

 

בלי לחכות יותר מדי לטעויות של סימונה האלפ המנוסה בהרבה ממנה, אוסטפנקו הראתה אתמול את כל מה שטוב ורע בה בשעתיים של גמר הפכפך. היעדר הניסיון מול האנרגיות, ההתלהבות ושפת הגוף, הווינרים הרבים מול הטעויות, השבירות מול משחקוני ההגשה שאיבדה מיד אחריהן, הניצוצות וההברקות מול חוסר היציבות, הביטחון העצמי הגבוה לעומת נפילות המתח.

 

כל זה ועוד קצת בחבילה אחת של סינדרלה אחת - חבילה שהספיקה כדי להישיר מבט לעבר השחקנית הלוהטת של עונת החימר, ולנצח אותה במשחק שהזכיר רכבת הרים מפחידה. הסבב צריך אותה. רק שההישג המדהים שלה מאתמול לא יהיה חד פעמי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים