שתף קטע נבחר

חבל על כל טיפה: כך תזהו נזילה

נזילת מים סמויה עלולה להסתכם בכמה עשרות שקלים נוספים בחשבון המים הדו-חודשי - מה הם מתקני המים הרגישים בדירה, איך מאתרים את הנזילה וכיצד ניתן למנוע? המדריך המלא

בשיתוף מי אביבים

 

האם ידעתם שברז מטפטף עלול להוסיף לחשבון המים שלכם כ-50 שקלים בחודש וכמות המים היומית שמתבזבזת היא כ-60 ליטר? מדי חודש מטופלות כ-900 פניות רק באזור תל אביב-יפו הקשורות לנזילות, וכמות המים המבוזבזת היא אדירה. הדרך הפשוטה ביותר לחסוך היא לבדוק מדי תקופה קצרה את הצינורות ואת שעון המים הפרטי ואת זה הממוקמם מחוץ לבניין הדירות בו אתם גרים. אם הברז הראשי סגור וההשעון מראה תזוזה, זה אומר שצריך להזמין בעל מקצוע כדי שימצא את מקור הנזילה ויטפל, עוד בטרם תמצאו את עצמכם שוחים בגינה המשותפת.

 

כיצד נייר טואלט יכול לסייע לנו בזיהוי נזילה, מה קורה כשכל הברזים סגורים ושעון המים ממשיך להסתובב ולמה כדאי להשקות את הגינה בבוקר? כל הדרכים לזהות ולטפל בנזילות, וגם לחסוך בחשבון המים.

 

 

הבעיה המרכזית והכי כואבת של צרכני המים היא הנזילות, ויש לא מעט סיכונים פוטנציאליים שיכולים ליצור בעיה וכמובןלגרום לחשבון המים להיות גבוה. לכן, חשוב לשים לב למתקנים הרגישים, לבדוק אם קיים חשש לנזילה ולמנוע אותה במהרה או לסיים טיפול מהיר ויעיל, וכך להשאיר את חשבון המים בסדרי הגודל הנורמטיביים שלו - אין ספק שגילוי ערנות לנזילות וחסכון במים יכול להוזיל את חשבון המים במאות שקלים בשנה. 

 

בשיתוף מי אביבים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
אל תתנו לו לטפטף
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים