שתף קטע נבחר

ננעלת מחוץ לבית? עשה ואל תעשה

אמצע הלילה, המפתח נתקע בתוך הצילינדר ואתם מחוץ לבית. לפני שאתם מזמינים פורץ ומשלמים 1,500 שקל על פריצה וצילינדר, אתר "המקצוענים", עם כמה טיפים להתנהלות חכמה

לרוב, לא נתקעים מחוץ לבית ביום בהיר אחד. המנגנון מתקלקל בשלבים, ורובנו נוטים להתעלם מכך. אך מה עושים ברגע האמת בשעת לילה מאוחרת? לפני שאתם מתקשרים לפורץ המנעולים הראשון שמופיע לכם במנוע החיפוש, הנה כמה דברים שכדאי לדעת.

 

עוד כתבות בנושא:

עוברים דירה? אל תשכחו להחליף צילינדר

הדור הבא של מנעולי הדלתות

כיצד להגן על הבית מפריצות?

 

   (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מה לא כדאי לעשות 

"אחת הסיבות הנפוצות לכך שגורמות לדיירים להיתקע מחוץ לדלת הכניסה לבית היא שהמפתח נכנס אל תוך הצילינדר, אך לא ניתן לסובב אותו", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים". "זה קורה בעיקר בדלתות פלדת, אשר הן הנפוצות ביותר בישראל. בשל בלאי, הצילינדר 'נתפס', ואם יש לכם מזל ותפסתם את העניין בזמן, או בשעות שבהן החנויות פתוחות, תוכלו לרסס ספריי נגד חלודה אל תוך הצילינדר, ולרוב הבעיה תיפתר".

 

אך מה עושים בשעת לילה מאוחרת? לרוב, לא תהיה ברירה אלא להזמין פורץ מנעולים. מה לא כדאי לעשות? לא לנסות לדחוף חפצים חדים, כמו סיכות אל פתח המנעול, שיכולות לגרום לנזק גדול יותר לצילינדר. כמובן שאין לנסות להפעיל כוח, או לשבור את הצילינדר בעצמכם. הרצון לחסוך את דמי ביקור הפורץ, יכולים לעלות לכם בנזק שיחייב את החלפת הדלת, עלות שתהיה גבוהה משמעותית, ויכולה אף להגיע לכמה אלפי שקלים.

 

וכמובן, שאין לנסות להיכנס לדירה מכיוון המרפסת, הגג או כל כניסה שאינה בטיחותית. מהסיבה הברורה, שהחיים שלך שווים הרבה יותר מעלות החלפת צילינדר.

 

מעוניינים לחסוך? יש כמה דברים שכן אפשר לעשות. החל מהקפדה על תחזוקה נכונה של הדלת ושל המנעול ועד לעריכת סקר שוק חכם, גם בדקות המעיקות בשעת לילה מאוחרת, כשאתם עייפים ורק רוצים להיכנס לביתכם.

 

אז מה כן עושים?  

סקר שוק קצר וענייני: "לפני שמזמינים פורץ מנעולים, כדי לבצע 2-3 שיחות טלפון ולהשוות מחירים", מציעים במוקד השירות. "כדאי להציץ במחירון המומלץ, המופיע באתרים המאגדים בעלי מקצוע, ולא להתפתות למספר הראשון שעולה לכם במנוע החיפוש. הקדישו כמה דקות וקראו חוות-דעת על אותו בעל מקצוע, בררו איתו מה טווח מחירי הצילינדרים שלו ובררו מה משך האחריות שהוא נותן על ההתקנה ועל הצילינדר".

 

אם ננעלתם מחוץ לדלת נטרקת, ייתכן שכלל לא תצטרכו להחליף את הצילינדר. "במקרה כזה, כדאי לברר מה יהיו דמי הביקור שיגבה הפורץ על עצם הגעתו ופתיחת הדלת עבורכם", אומרים במוקד השירות. "בררו מה אזור מגוריו של בעל המקצוע, וקחו בחשבון שאם בחרתם בבעל מקצוע המרוחק מכם, ייתכן שתשלמו מחיר גבוה יותר, שכן סביר להניח שהוא יגלם את עלות הנסיעה במחיר הכולל".

 

קחו בחשבון שאם מדובר בדלת פלדלת רגילה, סביר להניח שהפריצה תהיה באמצעות קידוח ותחייב החלפה של הצילינדר. מוקד השירות: "אם הזמנתם את הפורץ בשעת לילה מאוחרת (מחוץ לשעות העבודה המקובלות), תידרשו לשלם תוספת מחיר עבור הגעתו וכך גם כשמדובר בסופי-שבוע. אם יש לכם אפשרות לדחות את הפריצה לשעות הבוקר וללון במקום אחר, תחסכו כסף".  

 

מבקשים לראות את האריזה המקורית ודורשים אחריות בכתב: כדי למנוע מצב שאתם משלמים על מנגנון ועל צילינדר חדשים, אך בפועל מקבלים מנגנונים משומשים, בקשו לראות את האריזה המקורית. מעבר לסיכון לכך שאתם רוצים לקבל את התמורה המלאה לכספכם, אתם וודאי לא רוצים לקחת את הסיכון שלפורץ יישאר העתק מפתח של הצילינדר שהתקין לכם. "לגבי האחריות, הרי שנהוג בתחום זה להעניק אחריות למשך שנה במקרה של החלפת מנגנון או צילינדר, ואחריות של כ-3 חודשים עבור תיקון של מנגנון קיים", אומרים במוקד השירות. "כדי לא להיכנס לוויכוחים מיותרים בהמשך, דאגו שבעל המקצוע יציין זאת על גבי החשבונית והקפידו לשמור אותה".

 

רוכשים צילינדר במחיר סביר: בייחוד אם רוכשים את הצילינדר בשעת לחץ, לא כדאי להתפתות לרכוש צילינדר יקר במיוחד. הצילינדר ממילא מגיע עם אחריות של שנה, וקיימים מנגנונים איכותיים בעלות של 350-500 שקל, כך שלא צריך להתפתות לרכוש צילינדר בעלות של 900-1,200 שקל. זכרו שחאפרים ינסו להרוויח על חשבונכם ולא בהכרח לשפר את מיגון הבית שלכם. ההמלצה היא לרכוש מנגנון במחיר סביר, אך של חברה גדולה ומוכרת ולהקפיד על תעודת אחריות.

 

מחפשים מנעולן? לרשימה המלאה

  

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

פורסם לראשונה 20/06/2017 08:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים