שתף קטע נבחר

הערעור התקבל חלקית: עונש המאסר של קובי פרץ קוצר לשנה וחצי

בית המשפט קיצר בחצי שנה את תקופת המאסר שנגזרה על הזמר, לאחר שהורשע בהעלמת מס של 5.8 מיליון שקל. "כל הנסיבות מוליכות למסקנה שמדובר בהעלמת מס מתוכננת ומתוחכמת", קבעה השופטת. פרץ בתגובה: "אין עוד מלבדו"

  

קובי וענבל פרץ בבית המשפט, היום  (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
קובי וענבל פרץ בבית המשפט, היום (צילום: מוטי קמחי)

הזמר קובי פרץ נשלח לכלא. בית המשפט המחוזי קבע היום (ד') כי עונש המאסר של הזמר קובי פרץ יעמוד על שנה וחצי, לאחר שהורשע בהעלמת מס בשווי 5.8 מיליון שקל. בכך קיבלו השופטים חלקית את ערעורו של הזמר על חומרת העונש, שנשלח תחילה לשנתיים מאסר. השופטים דחו את ערעור המדינה על קולת העונש.

 

לקריאת פסק הדין המלא לחצו כאן

 

פרץ יתייצב ב-2 באוגוסט בכלא ניצן ברמלה לתחילת ריצוי עונשו. "דומה שכל הנסיבות מוליכות למסקנה שמדובר בהעלמת מס מתוכננת ומתוחכמת", אמרה השופטת בהכרעתה. פרץ אמר לאחר מתן גזר הדין: "אין עוד מלבדו". אשתו ענבל, שנכחה בדיון, פרצה בבכי.

 

לדברי השופטת, "איננו מתעלמים מכך שקיימת ענישה מחמירה יותר, אבל ענישה של 18 חודש מייצגת את קו פרשת המים. החלטנו לקצר את תקופת המאסר בפועל. ערעור המדינה נדחה".

 

הילה גבאי מפרקליטות מיסוי וכלכלה אמרה לאחר שנדחה ערעור המדינה: "פרץ הורשע בעבירות מס חמורות בהיקף של יותר מ-5 מיליון שקלים. הרשעתו נותרה איתנה גם בפני בית משפט נכבד זה. אנחנו נקרא ונלמד את גזר הדין, אבל כך או כך - המסר שיוצא מבית משפט הוא שהעונש בגין עבירות מס חמורות הוא מאסר".

 

עורך דינו של פרץ, חיים לוי, אמר: "אנחנו שמחים על כך שבית המשפט קיבל את הערעור שלנו ודחה את ערעור המדינה, בית המשפט הקל במעט את עונש המאסר של קובי. הוא הטיח ביקורת בהתנהלות של עד המדינה בפרשה הזאת וקבע כי אמרגנו התנהל בצורה נכלולית, לא היסס לשקר, היתל בבית המשפט, היתל בפרקליטות, בכולם. קובי האמין לאורך כל הדרך בחפותו, הוא נלחם עליה, וזו הסיבה שהוא דחה את הצעת המדינה לעונש מאוד מקל".

 

בית משפט השלום: "הנאשם שיקר"

במאי 2016 נשלח פרץ לשנתיים מאסר לאחר שהורשע בשורת עבירות מס ובהעלמת מס בשווי 5.8 מיליוני שקלים. בהכרעת הדין הטיחה בו השופטת לימור מרגולין-יחידי מבית משפט השלום בתל אביב דברים קשים ביותר: "עדותו לא עוררה אמון. הנאשם שיקר לחוקרים ולבית המשפט בנושאים מהותיים ובהם הכספת ומסר גרסאות סותרות. האמון הניתן בתשובותיו נמוך מאוד".

 

האישום התייחס לשנים 2009-2005, אז הופיע פרץ בהופעות חיות, הקליט ומכר דיסקים, הפיק רינגטונים והופיע ברדיו ובטלוויזיה. נטען כי הוא ואמרגנו יוחאי יעיש סיכמו שיעיש יקבל את ההכנסות של פרץ מההופעות ויעביר לזמר 50 אחוז מהרווחים. כדי לחמוק מתשלום מס הציג פרץ לאחר מכן מצג כוזב על הכנסותיו. פרץ, כך נטען, דרש מאמרגנו לחתום על חוזה למראית עין בלבד, ובו נתונים פיקטיביים של תאריכים והכנסות. נרשם כאילו פרץ קיבל 7,000 שקלים בחודש, ומשנת 2003 - קיבל 12 אלף שקלים בחודש בלבד.

עו"ד יעקב וינרוט, יחיאל וינרוט, עמית חדד, חיים לוי (צילום: יריב כץ) (צילום: יריב כץ)
עו"ד יעקב וינרוט, יחיאל וינרוט, עמית חדד, חיים לוי(צילום: יריב כץ)
 

בערעור של פרץ, שהגישו עורכי דינו, עמית חדד, יעקב וינרוט, יחיאל וינרוט, אושר רובינגר וחיים לוי, הופנתה אצבע מאשימה לכיוון האמרגן שלו. לטענת עורכי הדין, יעיש הוא שכביכול העלים הכנסות. הם טענו בערעור: "הסכומים האמיתיים לא הוצגו לפרץ בזמן אמת והוא בוודאי לא זכה ליהנות מ-50 אחוזים מהם. בית המשפט סירב לתפוס את המערכת החשבונאית של עד המדינה, ושגיאה זו גרמה עוול קשה לפרץ". בהמלצת השופטים סניגוריו של פרץ חזרו בהם מערעור על עצם ההרשעה, וערערו רק על חומרת העונש.

 

מנגד ביקשה פרקליטות מיסוי וכלכלה בערעורה שבית המשפט יחמיר את עונשו של פרץ. זאת בטענה כי בית המשפט שגה כשקבע את העונש ברף התחתון של מתחם הענישה. נטען כי עבירות המס פוגעות בערך החברתי, כי היה תכנון מקדים לביצוע העבירה וכי פרץ ביצע את העבירות תוך נקיטת שלל מעשי עורמה ותחבולה בסיוע אחרים, כולל בני משפחתו. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
קובי פרץ בבית המשפט
צילום: מוטי קמחי
מומלצים