שתף קטע נבחר

הורי הילדים בהדסה: "הגישור תקוע, חייבים לצרף לתהליך את ראש הממשלה"

בתום ארבעה ימי גישור סביב המשבר במחלקה ההמטו-אונקולוגית, הביעו הורי הילדים החולים פסימיות לגבי המשך המו"מ: "הבאנו חמש הצעות וכולן נדחו על ידי שר הבריאות. האגו של ליצמן יהרוג את ילדינו"

"האגו של שר הבריאות יהרוג את ילדינו", כך טוענים הורי הילדים החולים במחלקה ההמטו-אונקולוגית בבית החולים הדסה עין כרם, בתום ארבעה ימי גישור שלא הובילו לפתרון בין הצדדים. אתמול האריך בג"ץ עד להערב בשעה 19:00 את הגישור בין הצדדים השונים במשבר, זאת לאחר שהרופאים דחו את הצעת הפשרה, שפורסמה לראשונה ב"ידיעות אחרונות". לפיה המחלקה תוקם מחדש בהדסה הר הצופים ותהיה כפופה ישירות למשרד הבריאות. יחד עם זאת, ההורים אינם אופטימים.

 

מנכ"ל בית החולים הדסה פרופ' זאב רוטשטיין כינה את הרופאים כת וטען גם הוא שהגישור לא יעבוד. "הילדים מטופלים על ידי רופאים אחרים. אבל הרופאים לא רק הסתפקו בלקום ולצאת", אמר. "הרופאים (המתפטרים) מחפשים לעצמם עם קבוצת הורים מאוד מאוד קטנה את סידור העבודה שלהם בבית החולים השכן. מה שהם רצו בהתחלה – הם רוצים גם היום ושום פשרה לא באה בחשבון, והם נעזרים באחיות. זה חלק מכת".

 

מטעם ההורים נמסרה הודעה: "התחלנו את הליך הגישור באופטימיות זהירה, נענינו לבקשתו של המגשר להפסיק את שביתת הרעב וקיווינו כי גם הצד השני יעשה מאמץ להצלחת התהליך. אולם, לאורך הימים האחרונים חווינו אכזבה קשה. בצר לנו אנו אומרים כי אנחנו היינו הגורם היעיל היחידי לאורך המו"מ.

 

"הבאנו לשולחן חמש הצעות שונות שכולן נדחו על ידי שר הבריאות ליצמן, מטעמי אגו בלבד ולא משיקולים ענייניים. בסוף האגו הזה יהרוג את ילדינו. שר הבריאות ליצמן בוחר להתבצר בעמדתו ומציע מתווים שונים ומשונים, שאין להם שום היתכנות בשטח".

הורי הילדים. מתנגדים להצעות הגישור (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
הורי הילדים. מתנגדים להצעות הגישור(צילום: אוהד צויגנברג)

לדברי ההורים, "כל המתווים דורשים תקציבים גדולים ביותר והשקעה ונשאלת השאלה המתבקשת – מדוע משרד הבריאות עושה הכול, ובלבד שלא לפתוח מחלקה בשערי צדק? מהם שיקוליו להתבצר בצורה כזו בלתי סבירה בעמדתו? האם באמת יותר הגיוני לפתוח לילדי ירושלים מחלקה במרכז הארץ תוך נשיאה בעלויות כבדות של הסעות ולינה, טרטור הילדים החולים מחוץ לעיר ירושלים וסיכון בריאותם? יתרה מכך, חלק גדול מן המתווים שהציע משרד הבריאות בעיר ירושלים מעידים על כך שהוא סבור שאכן יש צורך במחלקה נוספת בבירה".

 

לאור העובדה כי תהליך הגישור תקוע, אנחנו סבורים כי חייבים לצרף לתהליך את שר האוצר ואת ראש הממשלה, שכן מדובר במשבר הרפואי מהגדולים בתולדות המדינה, כזה שמחייב התערבות של הדרגים הגבוהים ביותר. אנחנו יצאנו למאבק כדי לאפשר לילדים שלנו להיות מטופלים על ידי הרופאים שלהם – בירושלים! אם נוצר משבר אמון כה עמוק שלא מאפשר לרופאים לחזור להדסה, אנחנו בהחלט מבינים אותם. אנו סמוכים ובטוחים כי כאשר נעלה את טענותינו בפני השופטים בבג"ץ - הצדק ינצח והם אכן יבינו שהאופציה היחידה לטובת הילדים היא פתיחת מחלקה בשערי צדק".

 

ביום חמישי האחרון היו השיחות בין הצדדים על סף פיצוץ. ההורים איימו שלא ימשיכו בשיחות אם שר הבריאות ליצמן עצמו לא יגיע לנהל את המגעים. ליצמן, שזכה לביקורת ציבורית קשה בטענה שלא התערב מספיק במשבר, התייצב ביום שישי בבוקר בבית המשפט העליון ושוחח עם ההורים והרופאים המתפטרים. הוא גם ניהל שיחה עם מנהל בית החולים שערי צדק, פרופ' יונתן הלוי, לראשונה מאז פרוץ המשבר. מקורבים לצדדים סיפרו שהייתה שיחה קשה: ליצמן האשים את הלוי בכך שניסה "לגנוב" את המחלקה מהדסה. הלוי טען שליצמן היה מעודכן במגעים עם הרופאים המתפטרים, והוא מוכן להאשים אותו כיום בפוטש רק כדי לתת גיבוי לרוטשטיין.

 

לפני כשבוע וחצי נחשפה ב"ידיעות אחרונות" תכתובת המיילים בין מנכ"ל שערי צדק לבין פרופ' ויינטראוב, שגילתה כי היו מגעים מתקדמים להעביר את המחלקה – כולל העובדים הסוציאליים והאחיות – מהדסה לשערי צדק.

 

המשבר בבית החולים פרץ על רקע טענתם של הרופאים, ולפיה מנכ"ל בית החולים ביקש לאחד את מחלקות השתלות מח עצם ילדים עם מבוגרים, פעולה שלטענתם עלולה לסכן את הילדים - ולכן התפטרו. מנכ"ל הדסה טוען שמדובר בעניין של אגו מאחר שהחליט למנות את אחת הרופאות, ד"ר פולינה סטפנסקי, למנהלת מחלקת השתלות מח עצם בניגוד להסכמתו של פרופ' וינטראוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
הורי הילדים בהדסה
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים