שתף קטע נבחר

אל חיאת: "מצרים תשתף פעולה עם שרון"

בראיון עם בכיר מצרי, מגלה העיתון אל חיאת שמצרים רואה כבר זמן רב את ניצחונו של אריק שרון כעובדה מוגמרת. עם זאת צופים במצרים ששרון לא יחזיק מעמד בתפקיד יותר משנה

"מצרים תשתף פעולה עם ראש הממשלה הישראלי אריאל שרון, אם יציג דברים מועילים לתהליך השלום". כך מדווח העיתון הערבי אל-חיאת.
על פי העיתון, מתייחסת מצרים לנצחונו של שרון כאל עובדה מוגמרת ותוכניותיה הנוגעות בישראל, מותאמות למצב זה. אל חיאת כותב כי במשך תקופת הבחירות בישראל קיים המטבח הפוליטי של הנשיא המצרי, חוסני מובארק, ישיבות רבות בהן נדונו עשרות שאלות וסוגיות בנוגע לתוצאות הבחירות בישראל. במיוחד נדון תהליך השלום והצורך להגיע לאחדות ערבית, נוכח המצב החדש.
בראיון שפירסם העיתון עם בכיר מצרי, נפרשה תמונה רחבה של התייחסותה של מצרים למהלכים הפנימיים בישראל ולהשלכותיהם. בהתייחסו לאיומים שהפגינו אנשי שרון נגד מצרים והפלסטינים, הצהיר הבכיר כי המדינה אינה נלחצת מהאיומים המדוברים. למצרים אין כוונה להיכנס לוויכוח עם שרון סביב איומים אלה, אבל "שיהיה ברור שמצרים מסוגלת להגיב ולהרתיע מפני כל התקפה נגדה".
עוד הוסיף הבכיר כי מצרים עוקבת בדריכות אחר המצב בישראל וכי "ראש הממשלה ברק הוכיח שהוא חלש ושאין לו היכולת להשיג שלום. לשרון לא חסר הכוח, אם הוא ירצה לרשום התקדמות בתהליך השלום".
עוד מגלה העיתון כי לאחר שיחות טאבה סירבה מצרים לארח פסגה בין אהוד ברק ליאסר עראפת. "היינו מודעים לכך שפסגה כזאת לא תוביל לשום תוצאות ממשיות", אמר הגורם המצרי המרואיין, "אלא תהווה מתנת בחירות לברק. אמרנו לישראלים, אם אתם רוצים פסגה כזו חפשו מקום אחר, כי מצרים לא תכנס למשחק הבחירות".
הבכיר הכחיש בתוקף את הידיעה כאילו מצרים מתכננת צעד בונה אמון לכיוונו של שרון: "אם יגיש שרון דברים מועילים לתהליך השלום, נהיה מוכנים לעבוד עמו. אבל אם הוא יעסוק בבזבוז זמן, מצרים לא תהיה חלק מהסתבכות המצב".
מהפרסום הנרחב עולה כי אחת ההערכות המעניינות במצרים היא ששרון לא יחזיק מעמד בתפקידו במשך יותר משנה. זאת "אם תגרומנה עמדותיו לשיתוק בתהליך השלום ואם תגרום מדיניותו למשבר מדיני וצבאי במזרח התיכון", כדברי העיתון. יחד עם זאת, לא מסתירים המצרים אופטימיות זהירה כלפי היחסים עם ישראל של עידן שרון, אם אכן ייבחר.
בעיתון המצרי קיוו "שההיסטוריה השחורה של שרון תהווה נטל עליו ותדחוף אותו לשינוי עמדותיו. העובדה היא שהמלחמות בין המדינות הערביות וישראל היו בתקופה של ממשלות העבודה ואילו השלום בין ישראל ומצרים הושג תחת שלטונו של מנחם בגין מהליכוד".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
רואה בניצחון של שרון עובדה מוגמרת. מובארק
צילום: איי פי
מומלצים