שתף קטע נבחר

"אנשים שעסקו שנים בצללים התחילו לשלם מסים"

לדברי משה אשר מנהל רשות המסים נוהל גילוי מרצון, המאפשר לדווח על הון מבלי שיינקט הליך פלילי, הצליח מעל המשוער והביא ל-7,400 בקשות לגילוי, רבות מהן של יהלומנים. "חשפנו הון של מעל 25 מיליארד שקל"

"אנשים שעסקו שנים בצללים, פותחים עכשיו גילוי מרצון, עושים להם שומות והם משלמים את המס", כך אמר היום (ב') מנהל רשות המסים, משה אשר.

 

אשר, שדיבר בכנס לשכת רואי החשבון הוסיף כי "סקטור שלם של היהלומים חוזר בתשובה. בסוף 2016 סיימנו את הוראת השעה של הגילוי מרצון (הוראה המאפשרת לדווח על הון מבלי שיינקט הליך פלילי), וזו הייתה מבחינתנו הצלחה. הגיעו 7,400 בקשות לגילוי - הרבה מעבר למשוער. זו הצלחה חסרת תקדים. זה נתן מפלט לאותם אנשים שרצו לחזור בתשובה, ולפתוח דף חדש. בין 400 ל-500 מהבקשות הן של יהלומנים".

 

מנהל רשות המסים הוסיף כי "יש אנשים עם חשבונות בחו"ל, אנשי עסקים ועוד שנכנסו להליך - וכך חשפנו מעל 25 מיליארד שקל הון, בסופו של התהליך אנו מעריכים שנגיע לשומות של מעל 3 מיליארד שקל ומי שלא גילה אנחנו נגיע אליו".

 

אשר שדיבר במסגרת פאנל שעסק בחקיקה ומיסוי במסגרת כנס לשכת רואי החשבון, הוסיף "העברנו כבר טיוטה למשרד המשפטים כדי לחדש נוהל בפורמט דומה, אך שונה כי עדיין יש ישראלים ש'שכחו' שיש להם עוד סכום שהם לא חשפו בפנינו. מדובר בתוכנית קצת שונה, כי הפקנו לקחים. את המסלול האנונימי נמשיך. 60% מהבקשות היו במסלול האנונימי אז ביקשנו להמשיך אותו".

יזהר קנה (מימין) ומשה אשר (יהודה בן יתח) (יהודה בן יתח)
יזהר קנה (מימין) ומשה אשר

אשר התייחס גם לפעולות של הגשת כתבי אישום הננקטות כחלק מהמלחמה בהון השחור: "אנחנו מבצעים מעצרים ומגישים כתבי אישום כל הזמן, ויש עוד מספר כתבי אישום בצנרת בעקבות המלחמה שלנו בהון השחור. אנחנו חושפים הון רב. אנחנו עוסקים הרבה מאוד באיסוף מידע על כסף ישראלים בעולם, באמצעות הרשימות שמגיעות אלינו, UBS, פנמה ועוד. התחלנו בהחלפת מידע עם ארצות הברית והחל משנה הבאה נחליף מידע עם למעלה מ-90 מדינות. העולם נסגר, זו המגמה. אם כל מדינה תגבה את מסיי האמת שלה - כל מדינה תעשה דברים לטובת כלל האזרחים".

 

"יש אנשים שמתחבאים מאחורי פטור ומעלים בישראל ובחו"ל"

מנהל רשות המסים נשאל בנוגע לחובת דיווח כללית לרשות המסים והשיב: "בארץ יש אנשים שמתחבאים מאחורי הפטור הזה ומעלימים מיסים גם בישראל וגם בחו"ל. קחו לדוגמא אדריכל שעובד בארץ ומספק שירותים גם ללקוחות בחו"ל - הוא לא הפיק חלק מההכנסה בארץ? מבחינתו כלום. הוא לא ידווח כלום. לצערנו פוליטית אי אפשר לשנות את זה כרגע ולהחיל חובת דיווח כללית. אני מקווה שמתישהו הממשלה תתעשת".

 

בהתייחס לתוכנית "נטו משפחה" שיזם האוצר אמר אשר כי "חבל שהחקיקה הזו לא עברה בחוק ההסדרים, כיוון שאז היה נמצא לה תקציב רב שנתי והיא הייתה קבועה ולא זמנית. נטו משפחה שהוביל שר האוצר משה כחלון ממוקדת למשפחות שהלכו פה לאיבוד, הזוגות הצעירים, עם הילדים הקטנים והטיטולים. אם היא הייתה בתוך חוק ההסדרים היינו מוצאים מקור תקציבי רב שנתי והיא הייתה נכנסת לתמיד לחקיקה. אני מניח שלקראת חוק ההסדרים של 2019 ימצאו התקציבים להפוך את זה להוראות קבע.

 

בנוסף למנהל רשות המסים, השתתפו בפאנל נשיא לשכת רואי החשבון יזהר קנה, ח"כ רחל עזריה- כולנו, ח"כ מיקי לוי יש עתיד, יו"ר ועדת המיסים וסגן נשיא לשכת רו"ח ג'ק בלנגה, ואורי בארי ראש מרחב תל אביב בלכשת רואי החשבון.

 

נשיא לשכת רואי החשבון יזהר קנה, התייחס לחקיקת הבזק במסגרת חוק ההסדרים ואמר: "הכל התחיל בהחלטת שר האוצר להוריד את מס החברות כהחלטה פוליטית מ-25 אחוז ל-23, ואז אחרי חודש נפל האסימון בממשלה לאחר שהזהרנו שיש להוריד את המס על היחיד ועדיין חסר כסף, אז איך מטפלים? מעלים מס היסף. כל זה התקיים בחוק ההסדרים ושינה את כללי המשחק, החוק נכנס למכבש לחצים עם פער עצום בין תחילת יוזמת החוק לתוצאה הסופית בסיומו. כל זה בתוך כאוס וריצה מהירה שבזמן הריצה נעשות הרבה טעויות".

 

אורי בארי מנהל מרחב תל אביב בלשכת רואי החשבון הוסיף "לא בטוח שאותן חברות שמשה (אשר) סימן כמטרה הן אלה שנשאו בנטל, אלא דווקא ההכבדה היא על עסקים קטנים ובינוניים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים