שתף קטע נבחר

בלי כימיקלים: איך להכין דאודורנט ריחני בבית

כדי להתמודד עם הריח החריף שמדיפה הזיעה בימים החמים, מומלץ וכדאי להשתמש בדאודורנט. למי שמעדיף את האופציה הטבעית, העשבונאי אבי ציטרשפילר מציע מתכון טבעי, בריא וריחני לתכשיר ביתי שימנע את ריח הזיעה. בונוס מיוחד: גירוש יתושות טורדניות

 

 

כבר לא ניתן להתעלם מהעובדה שימי הקיץ הלחים והדביקים כבר כאן. בין מזגן למזגן כולנו נאלצים להתמודד עם החום הכבד, ועם אחת מתופעות הלוואי המרגיזות שלו - הזעה מרובה. אז רגע לפני שאתם פונים לדאודורנטיים ושאר פתרונות מלאכותיים, תנו לטבע להציע לכם את הפתרון שלו. אבי ציטרשפילר, עשבונאי, הרבליסט ובעלי "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, מציג את הדאודורנט של הטבע: צמחים טבעיים להתמודדות עם זיעה.

 

כשאדם מתבגר, הזיעה המופרשת מגופו יוצרת סביבה חומצית המביאה איתה חיידקים המפרקים את החומצה לחומרים אורגניים. פעולה זו יוצרת את ריחה החריף של הזיעה, ריח שהיינו רוצים למתן או לבטל לחלוטין. אצל תינוקות למשל, הזיעה אינה חומצית ולרוב ריחם עדיין נעים, למרות שגם הם סובלים מהחום הכבד ומזיעים. כדי להתמודד עם הריח החריף, הרוב המוחלט של האנשים משתמש בפתרון העיקרי שאנו מכירים – דאודורנט.

 

הדרך הטבעית של הגוף להתמודד עם החום. הזעה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הדרך הטבעית של הגוף להתמודד עם החום. הזעה(צילום: shutterstock)

 

לפני שאנחנו קונים דאודורנט, כדאי שנבדוק מה הוא מכיל, כי חלק מהמוצרים שנמצאים על המדף עלולים להכיל חומרים שאינם תמיד בריאים לנו. ראשית  - צריך לאפשר לגוף להפריש את הזיעה והפסולת כדי לצנן את הגוף, אז לא כדאי לבחור בדאודורנטים שמפסיקים את פעולת ההזעה או מצמצמים אותה.

 

מה שכן מומלץ לעשות הוא שינוי של הסביבה החומצית בבית השחי לסביבה בסיסית. את זה ניתן לעשות באמצעות הוספת בסיס חלש, לדוגמא - סודה לשתייה. הסביבה הבסיסית לא תאפשר לחיידקים לשגשג, ותמנע את היווצרות הריח החריף שהפירוק שלהם יוצר.

 

מתכון לדאודורנט ביתי טבעי

בעזרת מתכון פשוט, כל אחד יכול להכין תכשיר טבעי ביתי להתמודדות עם זיעה. התכשיר ישמש אתכם לכל אורך הקיץ החם.

 

מה צריך:

• 3 כפות שמן קוקוס

• 2 כפות חמאת שיאה

• כף אבקת קורנפלור

• 2 כפות סודה לשתייה טחונה דק דק

• 10 טיפות שמן אתרי של לבנדר

• 5 טיפות שמנים אתריים שאתם אוהבים את ריחם כמו גרניום, לימונית, אקליפטוס לימוני ועוד

• צנצנת זכוכית 100 סמ"ק עם מכסה

 

בדקו על האריזה שאין רכיבים שעלולים להזיק לכם. דאודורנט (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בדקו על האריזה שאין רכיבים שעלולים להזיק לכם. דאודורנט(צילום: shutterstock)

 

אופן ההכנה:

• מחממים בסיר 2-1 ליטר מים (עד לטמפרטורה של כ-40 מעלות).

• כשהמים חמים מכניסים לתוך הסיר קערה ריקה מבלי שתיגע בתחתית הסיר (שיטת בן מארי).

• בקערה שמים את חמאת השיאה ואת שמן הקוקוס, ומערבבים היטב עד להמסה.

• מוסיפים לקערה את הסודה לשתייה והקורנפלור וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד ומשחתי.

• מורידים מהאש ומוסיפים את השמנים האתריים תוך ערבוב.

• מעבירים את המשחה שיצרנו לצנצנת וסוגרים עם המכסה.

 

אופן השימוש:

בימים הראשונים מומלץ למרוח את בית השחי בדאודורנט שיצרתם מספר פעמים ביום (בעזרת האצבעות). לאחר כשבוע, ניתן להשתמש בדאודורנט פעם ביום בלבד. להשלמת התהליך חשוב כמובן גם לשמור על היגיינה שוטפת, הכוללת רחצה יומית והחלפת בגדים יומיומית.

 

המתכון לדאודורנט הטבעי יסייע לריחה החריף של הזיעה להעלם, אך לא ימנע מהגוף להמשיך לייצר זיעה ולפנות פסולת כפי שנכון לו – וזהו היתרון המשמעותי שלו. בדרך זו לא תכניסו לגופכם רכיבים שנויים במחלוקת ותשמרו על סביבתכם טבעית. יתרון נוסף הוא האפשרות לבחור ריח דאודורנט בהתאם לשמנים אתריים שאתם אוהבים.

 

ויש גם בונוס - אם תכניסו לתכשיר שיצרתם שמן אתרי של לימונית ו/או של אקליפטוס לימוני, הוא ימנע גם עקיצות יתושות, "מכה" נוספת שאנו סובלים ממנה בקיץ. נקבות היתושים ניזונות מדם של בעלי חיים אחרים כדי להשיג את החלבונים הדרושים להן ליצירת הביצים ולהתרבות, ולכן אנו נעקצים. שמן אתרי של לימונית ואקליפטוס מונע מיתושים להתקרב לאזור וכך הרווח הוא כפול.

 

איך למתן הזעת יתר בעזרת צמחים?

לאנשים שסובלים מהזעת יתר נמליץ על שני סוגי חליטה שיסייעו למתן את הפרשת הזיעה ולקרר את הגוף.

 

למתן את הפרשת הזיעה. חליטת מרווה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
למתן את הפרשת הזיעה. חליטת מרווה(צילום: shutterstock)

 

• חליטה למיתון הפרשת זיעה: נכין חליטה קרה של מרווה, הידועה כממתנת הפרשת זיעה (אינה מומלצת בזמן היריון). יש לחלוט 4 עלי מרווה עם מעט מים רותחים, להוסיף מים קרים וקרח ולשתות עד 3 פעמים ביום.

 

• חליטה לקירור הגוף: נכין חליטה קרה עם מנטה והיביסקוס, צמחים הידועים כבעלי השפעה מקררת ומורידת עומס חום בגוף. יש לחלוט 1/2 כפית היביסקוס גרוס ו-3-2 עלי מנטה עם מעט מים חמים, להוסיף מים קרים וקרח ולשתות עד 3 פעמים ביום.

 

אם החלטתם להכין דאודורנט טבעי מצמחים, לאלו מביניכם שסובלים מהזעת יתר נמליץ להוסיף לדאודורנט הטבעי גם 5 טיפות של שמן אתרי מרווה,  שיסייע עוד יותר לצמצום הזעת היתר.

 

הכותב הוא עשבונאי, הרבליסט והבעלים "חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הקיץ הלח כבר כאן, ואיתו ריח הזיעה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים