שתף קטע נבחר

מנמנמים בקלפי של העבודה בקיבוץ: "פעם היו פה צעקות"

עמיר פרץ? אבי גבאי? דווקא בקיבוץ נען שהוקם על ידי תנועת "הנוער העובד" נרשמה תנועה דלילה בקלפי ההצבעה לראשות מפלגת העבודה. החברים בחרו, איך לא, את חדר האוכל הממוזג: "כולם כאן מיואשים"

 

גל החום הכבד ששורר היום (ב') לא פסח על הקלפי המנומנמת בקיבוץ נען במועצה האזורית גזר. ההצבעה בסיבוב השני בפריימריז על ראשות מפלגת העבודה נערכת במועדון הצמוד לחדר האוכל. "פעם היית רואה כאן בבחירות אנשים עומדים עם שלטים וצעקות", הסביר אחד מחברי הקיבוץ לנוכח התנועה הדלילה באזור הקלפי.

 

בקיבוץ הגדול שנוסד ב-1930 על ידי חניכי "הנוער העובד" כמעט ואין סממנים שמעידים על בחירות. ערימות המנשרים השונות מחכות בפינת המדרגות, אך החברים פחות מתעניינים בהם. אפילו שלט ההכוונה לקלפי זרוק על הרצפה.

 

אדם מבוגר יוצא מג'יפ ומחפש היכן הוא יכול לממש את זכות ההצבעה. המושבניק תושב האזור שבא לקיבוץ אמר: "פעם הכול היה פה שונה, היה ממש קל למצוא את הקלפי".

מנשרים יש, מצביעים פחות. קיבוץ נען, היום (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
מנשרים יש, מצביעים פחות. קיבוץ נען, היום(צילום: בראל אפרים)

 (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

הנציגים של עמיר פרץ ואבי גבאי מנסים לייצר שיחה ולהפיג קצת את השעמום עם חברי הקיבוץ, שבאופן טבעי עושים את דרכם בצהריים לחדר האוכל הממוזג. ניכר כי רבים מבוגרי התנועה הקיבוצית לא ממש מתעניינים בתהליך בחירת היו"ר החדש.

 

דודי נתן מקיבוץ פלמחים מייצג את פרץ. הוא לובש חולצה אדומה עם לוגו השפם המפורסם של פרץ. נתן מתלונן על החום הכבד ובכלל לא מופתע מהיעדר הפעילות. בקול עייף הוא אומר: "אני בעד פרץ איש העבודה, הוא יביא את השינוי. האם יש לנו סיכוי להביס את נתניהו? אני לא בטוח".

 

בקצה השני מנסה נעמה קלאוזנר מתל אביב לעודד את חברי הקיבוץ להצביע לשר לשעבר גבאי. קלאוזנר, שמאובזרת בשולחן קטן ועליו מנשרים וקופסת ענבים, אמרה: "בסיבוב הראשון היה הרבה יותר אקשן. היו יותר מחנות ויותר פעילים. הייתה אווירה קצת יותר טובה. היום הרבה יותר שקט, אני יודעת שחברי הקיבוץ קצת אדישים לפריימריז ולכן כפעילה מתל אביב באתי לעזור. אני אופטימית, אם נתאחד יש לנו סיכוי טוב לנצח את נתניהו".

 (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

ותיקי הקיבוץ התכנסו בחדר האוכל. רבים מהם כלל לא חברים במפלגת העבודה. מי שכן נמנה עם החברים במפלגה ומתכוון להצביע סופג לא מעט בדיחות על חשבונו. אחד הוותיקים הסביר: "היום בקיבוץ אפשר להצביע למי שרוצים. הימים של פעם נגמרו. השמאל הפסיד את השלטון וכמו שאתה רואה כאן - אין סיכוי שהוא יחזור. הפעם האחרונה שהצבעתי למפלגת העבודה הייתה מול בגין בשנת 77'".

 

ותיק אחר שדווקא מתעניין בהליך הדמוקרטי ומתכוון להצביע לגבאי, העלה זיכרונות מהימים הרחוקים: "אז הבחירות בקיבוץ לראשות המפלגה היו קרנבל. כולם היו בעניין, כולם היו מעורבים פוליטית. עכשיו תראה מסביב: כולם מיואשים, אדישים, אף אחד כאן לא מאמין שקיים סיכוי שאחד משני המתמודדים המכובדים יצליח לנצח את נתניהו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בראל אפרים
פריימריז בקיבוץ נען
צילום: בראל אפרים
מומלצים