שתף קטע נבחר

מסביב לכדור: 11 גלידריות לא שגרתיות בעולם

מטורפים על גלידה? גם אנחנו. קבלו את 11 הגלידריות המעניינות ביותר בעולם - מגלידרייה בטוקיו שמוכרת גלידת נחש צפע ולשון פרה ועד הגלידריה ברומא החביבה על האפיפיור וגלידרייה באוסטרליה המגישה גלידה בטעם "חאליסי" ממשחקי הכס

 

אייס קרים סיטי I טוקיו, יפן

אומנם מבחר הטעמים ירד לא מזמן מ-300 ל-50, אבל זה לא משפיע על הייחודיות (המזעזעת לעיתים) של הגלידריה "אייס קרים סיטי" בטוקיו שביפן. אם יצא לכם לבקר במקום, התכוננו לטעמים המוזרים ביותר שתפגשו.

המבחר משתנה מעת לעת, והטעמים שהוצעו לאחרונה כוללים רוטב סויה, מיסו ראמן, חציל על הגריל, צלופח, נחש צפע, צדפות מטוגנות, דיונון ברוטב דיו, סנפיר כריש, לשון פרה ובשר סוס. באופן מפתיע, הגלידה כאן טעימה למדי – בהנחה שאתם אוהבים את הטעם מלכתחילה. החנות ממוקמת בתוך פארק השעשועים נמקו בנמז'ה טאון, והכניסה לפארק עולה כ-600 ין, שהם כ-20 שקלים.

 

ג'יוליטי I רומא, איטליה

מאז 1900 "ג'יוליטי" מגישה גלידה לאוהבי הקינוחים הרומאיים, בפרט לתיירים. המנות תמיד טריות, מוגשות בשפע, ובסך הכול יש כתריסר טעמים איטלקיים אופייניים בכל יום, כמו שוקולד עם קוקוס, לימונצ'לו, נוטלה, ערמונים או פיסטוק.

מה לגבי תהילה עולמית? מתברר שמיטב אושיות העולם ביקרו בה - החל מגרגורי פק ואודרי הפבורן בסרט "חופשה ברומא", דרך האפיפיור, שמזמין באופן קבוע משלוחים מהגלידרייה הספציפית הזו, ועד הגברת הראשונה לשעבר, מישל אובמה, שנהנתה שם עם בנותיה בעת ביקור ברומא ב-2009.

 (  )

אייס קרים פקטורי האורגינלית בצ'יינה טאון I ניו יורק, ארצות הברית

עם כל הכבוד לאיטלקים, היסטוריונים מספרים לנו שהסינים הם שהמציאו את הגלידה: מקורות כתובים מתארים אותה לראשונה בשנת 200 לפני הספירה, כשאנשים בסין השאירו מחוץ לביתם קערת אורז בחלב שנקפא ונקבר תחת שלג טרי.

 

מפעל הגלידה של צ'יינה טאון, שפועל 30 שנה, מוכיח שהסינים בהחלט יודעים מה הם עושים. המקום מציע טעמים יפהפיים בעבודת יד כמו אננס חריף, שומשום שחור, שעועית אדומה וליצ'י – ויש גם טעמים פחות אקזוטיים: פאי דלעת או וניל פאדג', עם הופעות אורח של תה ירוק עם עוגיות אוראו, בייקון-מייפל, סופגנייה עם ריבה וכמובן עוגת גבינת שמנת בסגנון ניו יורקי.

 

טפוזנייבס I פלאייה דל כרמן, מקסיקו

טעמי הגלידה הפירותיים ב"טפוזנייבס" כוללים קקטוס, פסיפלורה ואננס עם צ'ילי, כולם בהשראת חומרי גלם מקסיקניים מסורתיים. לתוספת מעט שמחת חיים לגלידה, מוצעים טעמים כמו טקילה ופינה קולדה. אף אחד מאלה לא ממש מעניין אתכם? אל דאגה, יש עוד כ-95 טעמים אחרים לבחירה.

סנוגבורי I ננטוויץ', אנגליה

הגלידרייה הזאת מוסתרת היטב באזור הכפרי הצפון-מערבי של אנגליה - בצ'שייר, ואי לכך יש המכנים אותה "פנינה נסתרת". "סנוגבורי" פועלת כבר 30 שנה, והיא מגישה כ-40 טעמים - כולם עשויים משמנת טרייה - כמו חלת דבש, קרם ברולה, רחת לוקום, שזיף שגיב בליקר סלואו ג'ין וטעמים עונתיים כמו "פודינג חג המולד" (עם גינס וברנדי).

החוויה הכוללת בגלידרייה הזו היא רק חלק מהחבילה עצמה - האורחים יכולים לצאת לטיול מהנה סביב הגלידרייה, ליהנות מפסלי החציר הענקיים המקיפים אותה או להשתתף באחד האירועים היומיומיים המתקיימים בשטחה.

 

18 סמאקר I שטוקהולם, שבדיה

בגלידרייה הזאת מגישים רק 18 טעמים בכל רגע נתון, והם מתחלפים על פי עונות השנה והחשקים של בעלי המקום. 

מה שחשוב כאן - כל הטעמים אורגניים ומגיעים בגודל של כדור גולף (קטן יותר ממנת גלידה רגילה). הגלידה אידיאלית עבור אלו שמתקשים להחליט במה לבחור ורוצים לטעום כמה שיותר.

 

וופלאבאג'רייט I קופנהגן, דנמרק

הגלידרייה מתמחה במנות מוגזמות, והמנה הפופולרית ביותר ב"וופלאבאג'רייט" (הממוקם בתוך פארק השעשועים "טיבולי") הוא "האמריקניר": ערימה של עד ארבעה טעמי גלידה בגביע ומעליהם סירופ, קצפת ואפילו מרנג שוקולד.

 (  ) (  )

הגלידרייה בת 110 השנים מייצרת גלידה לפי מתכונים עתיקים ובטעמים קלאסיים - וגם מציעה הרפתקאות ייחודיות יותר כמו טירמיסו.

 

 

סולט אנד סטרו I לוס אנג'לס, ארצות הברית

הגלידה כאן מיוצרת משומן חמאה וסטיביה וטעמיה חזקים, טבעיים ואיכותיים למדי.

בנוסף לשוקולד ולווניל הסטנדרטיים, אפשר למצוא כאן תותים בשוקולד, קינמון עם סניקרס, קפה שחור טחון או בורבון שרוף, ולאמיצים במיוחד - סורבה מלפפון חמוץ או דגים מלוחים בקרמל עם סוכר דקלים. ואל תשכחו: תמיד אפשר לקנח בבראוניז שוקולד דביק, העשוי מ-100% שוקולד מריר.

 

ג'לאטו מסינה I ברחבי אוסטרליה

רשת "ג'לאטו מסינה" נוסדה ב-2002, והיא חולשת כיום על 11 סניפים באוסטרליה. על פי כמה סקרים במדינה – היא נחשבת לגלידה הטובה ביותר ביבשת הדרומית. הפילוסופיה שלה: בסוף כל יום נזרקת כל הגלידה לפח האשפה, ומדי בוקר מכינים מחדש את כל הטעמים רק מחומרים טבעיים, והמתכונים אינם מכילים צבעים, משפרי טעם, חומרי שימור או משחות.

כ-40 טעמים זמינים כאן בכל יום, בהם קרם בננות, קוקוס וליצ'י, נוגט איטלקי, תאנים מושרות במרסלה ופנקוטה עם עוגיות אמרטי. הטעם השולט השבוע: "חאליסי" מהסדרה "משחקי הכס". ואם תהיתם מהו הטעם של אם הדרקונים - מנגו ברוטב פיטאיה.

 

קראמלו I ברלין, גרמניה

"קראמלו" מוכרת סורבה, גלידות אורגניות וגם גלידה טבעונית מבוססת סויה, ללא חלב. חובבי גלידה מהסוג המסורתי, אל תדאגו, יש כ-50 טעמים בסך הכול (ו-25 טבעוניים). אלה כמובן כוללים קלאסיקות, אבל יש גם טעמים אחרים, כל כך מיוחדים, שלכל טעם יש סיפור מאחוריו. "1001 סיפורי לילה ולילה", למשל, מכיל ענבים ושומשום, בהשראת האגדה האלמותית.

ברטיון I פריז, צרפת

ברור שצרפת היא לא מדינה המתמחה בגלידה, אבל אם אתם חייבים לנסות רק חנות גלידה אחת בפריז – עשו את זה ב"ברטיון".

 (  ) (  )

החנות היא מוסד בעיר זה 62 שנים (והמשפחה שהקימה את המקום עדיין מנהלת אותו), והיא מציעה 70 טעמים טבעיים של גלידה, וכן סורבה פופולרי מאוד מתותי שדה שנטחנים במקום. אפשר גם למצוא שם טעמים מיוחדים כמו פרנץ' טוסט, אבל הייחוד הוא המקום עצמו, שנמצא באחת מהסמטאות הציוריות של איל סן לואי. חפשו תור ארוך של אנשים שמשתרך מחוץ לדלת הכניסה – כך תמצאו את הגלידרייה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגלידריות הכי מעניינות בעולם
מומלצים