שתף קטע נבחר

אב גרוש: "ינסו למסמס את ההחלטה על המזונות"

אב לשני ילדים התייחס באולפן ynet להחלטה לפיה גם נשים גרושות ישתתפו בתשלום מזונות. "השכר של גרושתי היה גבוה ב-25 אחוז מהשכר שלי". השרה גמליאל: "זו החלטה נכונה שעושה צדק"

 

 

 

"השכר של גרושתי היה גבוה ב-25 אחוז מהשכר שלי. יש לה נכסים שהיא משכירה והיא מתגוררת בדירת פאר שהיא לא משלמת עליה שכירות. בית המשפט השית עליי סכומים, שמעתי גם על גבוהים מהם. לפני כמה שנים פניתי לבית המשפט העליון אבל לא קיבלתי אפילו זכות ערעור". מ', אבא לשני ילדים שגרושתו מרוויחה יותר ממנו, התייחס באולפן ynet להחלטה של בית המשפט העליון לפיה גם נשים גרושות ישתתפו בתשלום המזונות.

 

כמה ילדים יש לכם?

"שני בנים, כמעט מחצית מהזמן הם אצלי. היום אני משלם 3,000 שקל מזונות לשני הילדים. אני עומד על הרגליים לשמחתי, זה לא המקרה שאתם שומעים עליו של גברים שחוזרים לגור אצל ההורים. אני מסתדר, זה לא קל, זה נהיה מאבק, אני עובד בתעשיה שבסך הכל משלמת יפה, הייתי אמור לחיות חיים נוחים יותר אבל אני צריך לחיות חיים מחושבים".

 

איך הרגשת מאז ששמעת על ההחלטה?

"כל המפגש של אבות לילדים עם המערכת במדינת ישראל הוא טראומטי. אנחנו חיים בתחושה תמימה שהכל בסדר ואם יש בעיה נגיד לבית המשפט, נעלה ערכאה ואם לא בית המשפט העליון יסדר את הכל. אבל לא משנה עד לאן תגיע - אין פה צדק. אני שמח על ההחלטה במישור הטכני, אבל אני בטוח שיהיו הרבה דיונים והרבה ניסיונות למסמס אותה".

 

השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל, אומרת שההחלטה של בית המשפט העליון היא דרמטית. "ההחלטה עושה צדק, היא נכונה, היא שיוויונית והיא מקדמת בדיוק את המטרה שבה טובת הילדים תעמוד מול עיני כולם, כולל ההורים. לא יעלה על הדעת ששני ההורים מתפרנסים אותו דבר, שומרים על הילדים אותו דבר במשמורת משותפת, אחד משלם את כל המזונות והאחרת נהנית מכך. כאשר יש פער, הילדים הולכים לאב שאין לו יכולת לכלכל אותם כשהם באים מחצית מהזמן".

 

נתקלת במקרים כאלה?

"זה כל הזמן קורה, אחד מכל 4-3 זוגות בישראל מתגרש, זה כבר הפך להיות מכת מדינה ולכן צריך לעשות צדק. צריך לבחון כל מקרה לגופו של עניין. בנושא של משמורת משותפת אפשר לקבוע קביעה חד משמעית. במקומות אחרים צריך גם לבחון אותם, כל מקרה לגופו של עניין. צריך לבוא לבחון את הדברים בצורה הוגנת ושיוויונית".

 

עו"ד אור פינקלשטיין, מתמחה בדיני משפחה, נתקלה באבות גרושים שהגיעו לדבריה לרחוב בגלל מצבם הכלכלי.  "יש אנשים שמגיעים לא רק לבית הוריהם אלא לרחוב וזה משפיע גם על טובת הילד, אם אב לא יכול לכלכל את הילד כשהוא אצלו אז מה עשינו בזה? המצב האידיאלי הוא שזה ייקבע לפי היכולת הכלכלית של ההורים ובהתייחס לכמה כל אחד מהם מטפל בילדים. השיוויוניות היא לא רק בשביל המילה, אלא שכל אחד יוכל לכלכל את ילדיו כמיטב יכולתו".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים