שתף קטע נבחר
 

מקימים בריכת נוי בגינה? טיפים לתכנון והתקנה

אם תמיד חלמתם על מפל מים זורם בבריכת נוי בגינה, עם דגים ושושנת ים בין העלים שעל פני המים - כך תעשו זאת נכון. "המקצוענים" עם טיפים להתקנה בטיחותית, תכנון נכון וכמה מילים על תחזוקה, שכדאי שתיקחו בחשבון לפני שאתם נכנסים להרפתקה הפסטורלית הזו

אם אתם בשלבי הקמת גינה חדשה ורוצים שתהיה בה בריכת נוי, כדאי שתעשו זאת נכון. החל משלב מיקום הבריכה, בחירת עצים מתאימים בקרבתה, איטום מקצועי בשלב ההקמה וזהירות בהתקנת מערכת החשמל. כדי שהבריכה לא תהפוך מנכס לנטל, הנה כמה עצות שיאפשרו לכם לשבת תחת גפניכם ותאנתכם ללא דאגות. שימו לב, מידע נוסף על הקמת בריכות נוי יוצג בוועידת הגינון, שתתקיים ב-6.9 במרכז הקונגרסים אבניו.

 

עוד כתבות בנושא:

חידוש והקמת גינה בבניין משותף: 4 טיפים להצלחה

טיפים לגינה חסכונית בקיץ

נפרדנו כך: כשאין ברירה וחייבים לכרות את העץ

 

   (באדיבות משקי מרגולין) (באדיבות משקי מרגולין)
(באדיבות משקי מרגולין)

קרוב לבית, רחוק מעצים

"ההמלצה היא למקם את בריכת הנוי קרוב יחסית לבית, כך שכשיושבים בפינת הישיבה בחוץ, ניתן יהיה ליהנות מהצמחייה ומפכפוך המים", מציע רן מרגולין, ממשתלות משקי מרגולין. "אין חשש ליתושים אם מדובר בבריכת דגים, מפני שהדגים אוכלים את רימות היתושים. חשוב למקם את הבריכה במקום שבו ההורים יוכלו להיות בקשר עין עם יש ילדים קטנים בבית. חשוב לגדר את הבריכה עם סף אבנים או מעקה בטיחות, ולקחת בחשבון שאכן מדובר בסיכון מסוים בבתים עם ילדים קטנים, ולשקול בריכה עם מים רדודים יחסית".  

 

האם כדאי למקם את בריכת הנוי בקרבת עצים? "תלוי מה סוג העץ ומה המרחק של הבריכה ממנו", מסביר מרגולין.

 

לדבריו, "מומלץ לשמור על מרחק של לפחות 2-3 מטר מהעץ בשל חשש מחדירת שורשים. כמו כן יש לדאוג לקונסטרוקציית ברזל מתאימה, אחרת שורשי העץ יכולים לגרום לסדקים בבטון. מומלץ למקם את הבריכה בסמוך לאזורי ישיבה ואירוח או בסמוך לפטיו. ישנם עצים כמו עץ זית או אורן, סברס ואשל אשר בקרבתם לא כדאי למקם בריכת נוי, שכן הם מאוד מלכלכים ומחייבים ניקוי תכוף יותר של הבריכה".

 

האם יש משמעות לסוג הקרקע? "סוג הקרקע אינו משנה מפני שממילא חופרים ומבודדים את הבריכה עם יריעה", אומר מרגולין.

 

האם יש צורך לדאוג להצללה לבריכה עבור הדגים? מרגולין: "מבחינת הנראות של הבריכה, כדאי לדאוג להצללה, אך לא מבחינת הדגים. הדגים המומלצים הם דגי קומט, דגי פרפר (קוי באטרפליי) ודגי גמבוזיה".

 

    (באדיבות משקי מרגולין) (באדיבות משקי מרגולין)
(באדיבות משקי מרגולין)

האם מומלץ להוסיף מפל מים? "מפל מים הוא תוספת יפה והוא מאוד פופולרי, אך הוא אינו מתאים לכולם", אומר מרגולין. "צריך לוודא שהרעש שהוא מפיק נעים, שאין נזילות ממקומות שונים, שמקפידים על תחזוקה ושמעוניינים בתוספת המחיר שכרוכה בו, הן מבחינת מחיר הקמת הבריכה ותחזוקתה".

 

על מה חשוב להקפיד במיוחד בשלבי הקמת בריכת הנוי?

"מבחינה בטיחותית חובה להתקין את כל תשתית החשמל באמצעות חשמלאי מוסמך בלבד", אומרים במוקד השירות של אתר "המקצוענים", "בשל הקרבה המסוכנת בין מים לחשמל. כמו כן, חשוב להקפיד על תשתית מקצועית וחציצה ואיטום איכותיים, כדי למנוע מצב של נזילת מים. אם אוטמים היטב, אין סדקים בבריכה".

 

מרגולין: "ישנו איבוד מים טבעי באידוי של כ-1 ס"מ ביום מגובה המים. מפלי מים גורמים לאידוי של עד 3 ס"מ ביום. אם ישנו אידוי משמעותי יותר, סימן שיש נזילה. לרוב בעיית האיטום היא בבריכה או במערכת הצנרת שחייבות להיות מחוברות ומודבקות היטב בחיבורים עם חבקי נירוסטה. לאחר הקמת הבריכה יש לבצע בדיקת התאמה במשך 10 ימים ולבדוק אם היא אטומה בצורה מקצועית".

 

    (באדיבות משקי מרגולין) (באדיבות משקי מרגולין)
(באדיבות משקי מרגולין)

איזו צמחיה תתאים לבריכת נוי?  

"לתוך הבריכה ההמלצה היא על שושנות מים (נימפאות) מסוגים שונים, כמו קינג אוף דה בלוז (צבע סגול) ופנמה (צבע כתום)", אומר מרגולין. "סביב הבריכה ניתן למקם צמחיית גדה מסוג אירוס הביצות או כף צפרדע איזמלנית, למשל. אפשר לחפות את הקרקע סביב הבריכה בחלוקי נחל (שחורים או לבנים) או באבני קוורץ".

 

כיצד מטהרים את המים? "מערכות הטיהור מתבצעות על ידי אמצעים כמו פילטר לחץ או פילטר גרביטציה (אלו הם שני הפילטרים המומלצים)", מסביר מרגולין. "בנוסף, משתמשים במנורות UV, שתפקידן לנתר בקטריות במים ולמנוע ריחות לא נעימים. יש להחליף את הנורות פעמיים בשנה. גוף מנורה תקני אמור להיות מכוסה בכיסוי PVC או בכיסוי נירוסטה"

 

האם תשקיעו בתחזוקה?

גודל הבריכה, עומקה וכמות הדגים שבה ישפיעו על אופן התחזוקה הנדרש. מרגולין: "בבריכה בינונית או גדולה יש להקפיד על ניקוי העלים והלכלוך הצף אחת לשבוע, כמו גם על גיזום הצמחייה, ניקוי הפילטרים וביקורת על מערכות החשמל. בבריכות קטנות יותר ניתן לתחזק את הבריכה אחת לשבועיים עד חודש. במקרה שיש דגים בבריכה יש להקפיד על האכלתם באופן סדיר, החלפת המים והציוד".  

 

באיזה מקרים לא מומלץ להקים בריכה בבית? "אם לא מעוניינים להשקיע בתחזוקה הכרוכה, בניקוי הבריכה אחת לחודש ובניקוי יסודי יותר פעמיים בשנה", אומר מרגולין. "צריך לזכור שבריכת נוי כרוכה בהוצאות של הציוד הנדרש לתחזוקה ושל תוספת לחשבון המים והחשמל".

  

מחפשים גנן? לרשימה המלאה

 

ynet הוא שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים