שתף קטע נבחר

צה"ל הכריז על בית המכפלה כשטח צבאי סגור

צו שטח צבאי סגור הוצא לבית בחברון, שבו מתבצרים כ-120 מתנחלים מאז אמש במחאה על הסחבת בבדיקת מסמכי הרכישה של המבנה. ההחלטה נועדה למנוע מאנשים נוספים להגיע לאזור ולאפשר את פינוי הבית בהתאם להחלטת הדרג המדיני. נציגים של משרד הביטחון וראש הממשלה יגיעו בצהריים כדי לנסות ולפתור את הסוגיה

 

 

 

בית המכפלה, היום בבוקר (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
בית המכפלה, היום בבוקר(צילום: גיל יוחנן)
צה"ל הכריז על בית המכפלה בחברון כשטח צבאי סגור לאחר שאתמול (יום ג') פלשו למבנה כ-120 מתנחלים והתבצרו בו בשעות הלילה. ההחלטה נועדה למנוע הגעה של אנשים נוספים לבית ולאפשר את פינויו כאשר הדרג המדיני יחליט על כך.

בשעות האחרונות נמשכים המגעים בין משרד ראש הממשלה ומשרד הביטחון לבין ראש מועצת קריית ארבע-חברון מלאכי לוינגר. במסגרת המגעים צפויים להגיע לבית המכפלה בשעות הצהריים נציגים של משרד הביטחון וראש הממשלה על מנת להגיע לפתרון הסוגיה. אחת הפתרונות שהועלו היא השארת נקודה צבאית או אזרחית מצומצמת בנקודה, ופינוי של המתיישבים. הצעה נוספת שנבחנה היא השארת מספר מצומצם של משפחות בבניין. בשעות הצהריים התגודדו עשרות נערים סמוך למבנה וקראו קריאות מחאה.

 

המתנחלים מוחים על הסחבת בבדיקת מסמכי הרכישה של המבנה. הפלישה וההתבצרות מתרחשות כשבועיים לאחר הפרסום ב-ynet שלפיו במנהל האזרחי קבעו כי מסמכי הרכישה למבנה אינם מזויפים. כבר אתמול הגיעו כוחות גדולים של צה"ל ומג"ב ובודדו את האזור, וכמה בלשים הגיעו למתחם הבית וביצעו הערכת מצב של הפתחים השונים.  

 

שלמה לוינגר, שמלווה את הליך הקניין של המבנה ואת אחת המשפחות שנכנסו אליו, סיפר על התחושות: "הייתה לנו ממש סיעתא דשמיא. הספקנו להכניס לכאן את כל הציוד הנדרש לכל המשפחות עם שמיכות, מצעים, סדינים, בגדים ואפילו אוכל. אנחנו מתכוונים להישאר פה ולא לעזוב. זו העת לקבלת החלטות אמיצה, בייחוד שמדובר בבניין שנקנה בכסף מלא".

 

ראש מועצת קריית ארבע מלאכי לוינגר אמר: "הפעם זה רציני, אנחנו הולכים עד הסוף, אנחנו רוצים לקיים את הבטחתו של ראש הממשלה שלכל יהודי יש זכות לקנות בית בישראל ולהתיישב בו. אני מקווה ששר הביטחון וראש הממשלה יקבלו את ההחלטה הסבירה וההגיונית במקרה הזה וייתנו לנו להישאר בבתים".

 

בראיון לאולפן ynet אמר: "אנחנו לא מתבצרים. אנחנו גרים בבית. רכשנו את הבית כדין, ביצענו את כל ההליכים המשפטיים כדי לגור בבית ואנחנו עכשיו מחכים שיגיעו נציגי משרד הביטחון ויאשרו לנו את הכניסה לתוך הבית. הם רוצים לבוא לשבת איתנו, הם מכירים את הנתונים. הרי הגשנו את כל החומרים כדת וכדין לגורמים הרלוונטיים".

 

באשר לעיתוי הנפיץ, אמר ראש המועצה: "מציאות נפיצה במדינת ישראל זה לא דבר שונה מן השגרה. אבל אני מניח שלא יהיה פה פינוי. אני מבין משיחות שלי עם גורמים במשרד הביטחון שאפשר להגיע להסכמה להשאיר את המשפחות ואני מקווה שזה מה שגם יהיה. ששר הביטחון יקבל את ההחלטה הנכונה, כמו שאמר ראש הממשלה אתמול שיש ליהודים זכות לגור בכל מקום בארץ ישראל - אז גם כאן בחברון אני מקווה שתתקבל ההחלטה הנכונה שתשאיר אותנו בתוך הבית".  

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)
 

מוקדם יותר טענו המתנחלים כי "בית המכפלה נרכש כבר לפני כמה שנים, אולם ברוב חרפה ממשלת ישראל מונעת מגורי משפחות בבתים שנרכשו כבר יותר מחמש שנים ללא שום צידוק מוסרי או חוקי. בימים אלו של שפך דם יהודי, שכול וכאב של ממשלת ישראל אל מול אויבינו. אנו קוראים לממשלה להרים בעוז את דגל ההתיישבות והנאמנות לארץ ישראל. אל מול רצח יהודים, אל מול גמגום לאומי, אנו דורשים מממשלת ישראל לאפשר את מגורי המשפחות בבית המכפלה לאלתר".

 

 (צילום: ציפי שליסל, TPS) (צילום: ציפי שליסל, TPS)
(צילום: ציפי שליסל, TPS)

 (צילום: ציפי שליסל, TPS) (צילום: ציפי שליסל, TPS)
(צילום: ציפי שליסל, TPS)
 

ואולם עו"ד עלא מחאג'נה, אחד ממייצגי בעלי הבית הפלסטינים, אמר בתגובה: "לאור טענות זיוף, דחתה הוועדה לרישום ראשון את בקשת המתנחלים משום שלא הוגשו מסמכים מקוריים. על החלטה זו הוגש ערר והערר התקבל במובן שהתיק הוחזר לוועדה לרישום ראשון על מנת לבחון מי מהמסמכים שהוגשו הוא מסמך מקורי או העתק מאושר על ידי נוטריון. ועדת העררים בשום אופן לא העניקה זכויות למתנחלים והיא ציינה שאין בהחלטתה לקבוע שום ממצא עובדתי לגבי הטענות של מי מהצדדים והחזירה את התיק להשלמת הבדיקות". 

 

עו"ד מחאג'נה הוסיף כי "מה שקורה היום הוא מעשה פלישה לכל דבר ועניין והוא לקיחת חוק לידיים. גם אם הייתה מתקבלת הבקשה לרישום ראשון, מדובר בזכויות במושע, של חלק מהנכס, ואין היא מעניקה סעד אופרטיבי של כניסה לבית, ובוודאי לא לפני שהתקבלה החלטה על הוועדה לרישום ראשון. זוהי התגובה של המתנחלים להחלטה של אונסק"ו והיא המשך לקריאתו של נתניהו למתנחלים להשתלט על הבתים. מדובר בתגובה פוליטית מגובה על ידי ראש הממשלה בתירוץ של תגובה להחלטת אונסק"ו".

 

מנכ"ל שלום עכשיו אבי בוסקילה אמר בראיון לאולפן ynet: "הבעיה מתחילה בזה שאם הם קנו את הבית כדת וכדין והכול מאושר - אז למה היה צריך את ההתגנבות הזאת לתוך הבית? יכול להיות שהגורמים המדיניים מתחילים לקבל תמונת מצב או מבינים את תמונת המצב היותר מורכבת, בטח לנוכח אירועי השבוע שעבר ומתחילים לשקול שיקולים קצת יותר מהותיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים