שתף קטע נבחר

משרד החינוך מעכב העברת כספים לבודקי בגרויות

במסגרת הסכם שהושג בבית המשפט הוחלט כי שכר המורים שבודקים את בחינות הבגרות יעלה ב-11 שקלים לשעה. ואולם בפועל, הכספים שלעתים מסתכמים באלפי שקלים לא הגיעו ליעדם. מורים מלינים: "זה מאוד מקומם". משרד החינוך: "הבודקים יקבלו את שכרם על פי דין"

משרד החינוך לא ממלא אחר הוראת בית המשפט ולא משלם למורים תוספת שכר עבור בדיקת בחינות הבגרות. מורים רבים מלינים זה כמה שבועות ששכרם טרם עודכן, ושהם לא קיבלו סכומים של עד אלפי שקלים שמגיעים להם כחוק. במשרד החינוך אמרו בתגובה בשבועות האחרונים כי "הכסף ייכנס בימים הקרובים", אולם הדבר לא קרה. לאחר פנייה נוספת השבוע נמסר ממשרד החינוך כי "בודקי הבחינות יקבלו את שכרם על פי דין".

 

במסגרת הסכם שהושג בבית המשפט הוחלט כי שכרם של המורים שבודקים את בחינות הבגרות יעלה מ-156 שקלים ל-167 שקלים לשעת בדיקה. במשך שעה אחת בודק מורה בין ארבעה לשבעה שאלונים בהתאם למקצוע. בהיסטוריה, למשל, המלל הוא רב ולכן במקצוע זה נערכות פחות בדיקה בשעה לעומת מתמטיקה. החלטת בית המשפט נכנסה לתוקף ביוני האחרון, אולם עד כה תוספת השכר לא עודכנה והכסף לא הגיע למורים.

תוספת השכר לא עודכנה (ארכיון) (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
תוספת השכר לא עודכנה (ארכיון)(צילום: שאול גולן)

על פניו מדובר בעלייה מינורית של 11 שקלים בלבד, אך במציאות שבה מורה בודק מאות בחינות בגרות במועד (מורה להיסטוריה למשל בודק כ-600 בחינות במועד) מדובר בתוספת שכר משמעותית של אלפי שקלים. לפי ההחלטה, שכר בודקי הבגרויות היה אמור להתעדכן רטרואקטיבית מיוני 2016. כלומר עבור תקופת בגרויות קיץ 2016, חורף 2016 וקיץ 2017, אלא שהדבר, כאמור, טרם קרה.

 

שרון סייג, מורה להיסטוריה מחולון שמשמש גם כבודק בחינות בגרות, סיפר כי הוא היה אמור לקבל תוספת של יותר מ-5,000 שקל עבור בדיקה בשלושת המועדים. "שוב חוזר הניגון ושוב מלינים את שכר המורים, אמר סייג ל-ynet. "ללא שום הסבר ובשרירות לב מעכבים לאלפי מורים שכר שהיה אמור להתעדכן כבר לפני חודש. זה רק מעיד על היחס של ממשלות ישראל מימין ומשמאל למקצוע ההוראה. זו לא הפעם הראשונה ולצערי כנראה גם לא האחרונה ששכר מורים מעוכב".

"ציבור המורים נפגע שוב". ארז (צילום: יובל חן "ידיעות אחרונות") (צילום: יובל חן
"ציבור המורים נפגע שוב". ארז(צילום: יובל חן "ידיעות אחרונות")

מורה אחר אמר: "בקיץ 2016 בדקתי כ-1,000 מבחנים, בחורף 200 ובקיץ 2017 כ-600. מדובר על 1,800 מבחנים שמתורגמים במקצוע שלי לכ-5,000 שקל. אלה הפרשים של שנה וחצי ואף אחד לא יודע מתי הם ישלמו. כולם אומרים 'מדינת חוק' וזה מאוד מקומם שאחנו עושים את הכול על פי הספר, ובסופו של דבר לא מקבלים את המגיע לנו בזמן".

 

מורה נוסף שבודק בחינות במקצוע האזרחות ציין כי הוא אמור לקבל כ-4,000 שקל. לדבריו, "בסוף משלמים לנו אבל תמיד באיחור. תמיד המשכורות של המורים לא נכנסות בזמן, חסרים מרכיבים. זה מקומם, אבל להגיד את האמת - אני פשוט כבר לא מופתע. בסוף שום דבר לא נעשה בשביל לשנות את המצב, מאפשרים את הסחבת הזו. מה אכפת להם שאני לא אקבל את הכסף? מורים הרי יכולים לחכות. במקומות אחרים זה לא היה קורה".

 

יו"ר ארגון המורים העל יסודיים רן ארז אמר כי הוא ישקול להגיש תביעה נגד משרד החינוך בגין ביזיון בית המשפט. "הם היו אמורים לשלם תוך 30 יום, עברו מאז ההחלטה יותר מ-30 יום והכסף לא נכנס", אמר ארז. "משרד החינוך אומר 'לא קיבלתי כסף מהאוצר' שאומר 'לך לחשב', ובסופו של דבר מי שנפגע שוב זה ציבור המורים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
אילוסטרציה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים