שתף קטע נבחר

תפילת מחאה: "הכותל הוא לא בית כנסת חרדי"

עשרות נשים הגיעו הבוקר לכותל וקיימו תפילה, כשמולן התייצבה קבוצת נערות שניסו להפריע. "ההתנהלות של הילדות האלו היא תוצאה ישירה של הסתה ושקרים בתקשורת החרדית", אמרה לזלי זקס, מנכ"לית נשות הכותל. בשבוע הבא: מתווה הכותל בבג"ץ

 

 

כמה עשרות נשים התכנסו הבוקר (יום ד') ברחבת הכותל המערבי על מנת לקיים תפילת מחאה הנוגעת ל"מתווה הכותל". מולן התייצבה קבוצת נערות שניסו להפריע לתפילה. בשבוע הבא אמור בג"ץ לדון במתווה הכותל, לאחר שהמדינה למעשה הקפיאה את המתווה ואף ביקשה מבג"ץ לדחות את העתירות שהוגשו בנושא.

 

למקום התפילה של הנשים הבוקר הגיעו כמה נערות דתיות שהחלו לצעוק ולשרוק כדי להפריע לתפילה ולגבור עליה. מדובר בכמה נערות שכיסו את פניהן, צרחו ושרקו באמצעות משרוקיות ואף ניסו להיכנס לאזור תפילת המחאה. ההפרעות של הנערות כמעט החרישו לחלוטין את התפילה.

 

התפילה של נשות הכותל, הבוקר. "גם לנו יש זכות להתפלל פה"  (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
התפילה של נשות הכותל, הבוקר. "גם לנו יש זכות להתפלל פה" (צילום: עמית שאבי)
 (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
(צילום: עמית שאבי)

 (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
(צילום: עמית שאבי)

התפילה בכותל. "אנחנו עושות תפילה מכל הלב" (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
התפילה בכותל. "אנחנו עושות תפילה מכל הלב"(צילום: עמית שאבי)

 (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
(צילום: עמית שאבי)

כמה נערות אחרות החזיקו שלטים עם הכיתוב "עד מתי עיר האלוקים מושפלת עד שאול תחתית", פסוקים שונים המתייחסים לירושלים ומקריאת שמע. אביה, אחת מנושאות השלטים אמרה: "כואבת לי ההשפלה של הכותל. יש נשים ויש גברים ולכל אחד המצוות והמקום שלו. הן מבזות את הכותל, אנחנו כל הזמן מתפללות כאן אבל לא בצורה הזו, לא ככה עם ציצית וטלית. זו לא דרך השם".

 

לזלי זקס, מנכ"לית "נשות הכותל" הגיבה להפרעה לתפילה: "אנחנו באות להתפלל וקבוצה של נערות באו וצרחו. הן מחללות את המקום ואף אחד לא יוצא נגד זה ציבורית, שום רב לא אומר להן שהן מחללות את המקום הקדוש, אבל מסיתים נגדנו, שאנחנו עושות תפילה מכל הלב. כמובן שההתנהלות של הילדות האלו היא תוצאה ישירה של הסתה ושקרים בתקשורת החרדית. אנחנו רוצות שיבינו שגם לנו כנשים יש זכות להתפלל פה על פי דרכנו ולא ימשיכו לנהל את הכותל כאילו זה בית הכנסת השכונתי החרדי".

 

הרב גלעד קריב, מנכ"ל התנועה הרפורמית, התייחס גם הוא לאירועים: "האחריות למראות הקשים ברחבת הכותל מתחלקת בין הממשלה, שהחליטה להקפיא את יישום מתווה הפשרה, לבין רב הכותל והמשטרה, שמאפשרים לחוליגנים להכניס מאות משרוקיות וצפצפות לרחבות התפילה ובאותה הנשימה עורכים חיפושים משפילים לנשות הכותל. אנו מקווים שבג"ץ ידרוש מן הממשלה ליישם את עקרונות המתווה ויורה על הקמת רחבה תפילה שוויונית, מכובדת, כחלק אינטגרלי מאתר הכותל. עד אז נמשיך להיאבק על חופש הפולחן בכותל המערבי, בראש וראשונה מכיוון שהמאבק הזה נוגע לדמותה של החברה הישראלית והיהדות הישראלית".

 

בחודש יוני האחרון החליטה הממשלה להקפיא את "מתווה הכותל" ולא לקדם אותו, זאת בעקבות לחץ המפלגות החרדיות שהתנגדו למתווה. משמעות ההחלטה היא שכל בקשה לחדש את קידום המתווה תחייב החלטת ממשלה נוספת, והמצב ברחבת הכותל יישאר כפי שהוא.

 

בחודש שעבר ביקשה המדינה מבג"ץ לדחות את העתירות שהוגשו בעקבות החלטת הממשלה. המדינה טענה כי מתחם "קשת רובינסון" עבר שיפוץ ועבודות בינוי ומשרת באופן שוטף ומזה שנים רבות גורמים שונים, ובהם את התנועה המסורתית, כאתר תפילה, ולכן יש להסתפק בו ולא ביישום המתווה. המדינה טענה כי החליטה לאחרונה לשפץ את המתחם בעלות של 19 מיליון שקלים ולכן אין מקום בשלב זה שבית המשפט יתערב בנושא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמית שאבי
תפילת הנשים בכותל, הבוקר
צילום: עמית שאבי
מומלצים