שתף קטע נבחר

דיון בבג"ץ בעתירת המפגינים: "הזכות של תושבי השכונה לשקט לא מתקרבת לזכות להפגין"

שופטי בג"ץ מקשים על נציג הפרקליטות בדיון בעניין המחאה ליד בית מנדלבליט. השופט דנציגר: "הזכות של תושבי השכונה לשקט לא מתקרבת לזכות לחופש ביטוי ולזכות להפגין". המדינה מסכימה לאשר מחאה בכיכר תוך הגבלה ל-500 מפגינים

 

 

שופטי בג"ץ דנים הבוקר (יום ה') בעתירת המפגינים מול בית היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, הדורשים להמשיך להפגין בסמוך לביתו בניגוד לעמדת המשטרה, המתנגדת לכך. מסתמן אישור לחידוש ההפגנות במקום תוך הגבלת מספר המפגינים.

 

בדיון בעתירת התנועה לאיכות השלטון עם המפגינים הקשו השופטים על נציג הפרקליטות ותהו כמה פעמים מדוע לא להגביל את מספר המפגינים בכיכר ל-500. השופט יורם ‏דנציגר אמר כי "הזכות של תושבי השכונה לשקט לא מתקרבת לזכות לחופש ביטוי ולזכות להפגין. במסגרת האיזונים היא נמצאת במקום מאוד נמוך למטה".

עו"ד אלדד יניב בדיון (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
עו"ד אלדד יניב בדיון(צילום: אלכס קולומויסקי)

מני נפתלי בדיון (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
מני נפתלי בדיון(צילום: אלכס קולומויסקי)

בתום התייעצויות, נציגי המדינה שבו לאולם ואמרו כי תגובתם חיובית להצעת בית המשפט להמשך ההפגנות בכיכר גורן תוך צמצום מספר המפגינים ל-500 במספר תנאים. "העניין הזה מייצר קושי מבצעי די ברור", אמר נציג הפרקליטות. "אנחנו רוצים לשמוע מחויבות מהצד השני. בגלל החשש נבקש להשאיר את העתירה תלויה ועומדת כדי שהמדינה תעדכן את בית המשפט כיצד עברו ההפגנות בסוף השבוע".

 

אל הדיון הגיעו גם עו"ד אלדד יניב ואב הבית לשעבר בבית ראש הממשלה, מני נפתלי, שנעצרו בסוף השבוע בשל ארגון ההפגנה ליד ביתו של היועץ המשפטי מנדלבליט ליד ביתו בפתח תקווה חרף איסור המשטרה. יניב ונפתלי שוחררו ממעצר בתחילת השבוע לאחר שהצדדים הגיעו להסכם: השניים לא יקראו או ישדלו ברשתות החברתיות להגיע להפגנה לא חוקית עד יום ראשון הבא, והם ישוחררו ללא הפקדת מזומן, ללא הרחקה מאזור ההפגנות בפתח תקווה וללא ערבות עצמית.

השופטת אסתר חיות בדיון (צילום: אלכס קולומויסקי) (צילום: אלכס קולומויסקי)
השופטת אסתר חיות בדיון(צילום: אלכס קולומויסקי)

הפגנה מול בית היועץ המשפטי לממשלה (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
הפגנה מול בית היועץ המשפטי לממשלה(צילום: יאיר שגיא)

המשטרה הודיעה באחרונה למארגני ההפגנות ליד ביתו של היועץ המשפטי לממשלה כי לא תאשר יותר הפגנות שיתקיימו ללא רישיון. הפנייה נעשתה בעקבות החלטת בג"ץ בעתירה שהגיש תושב שכונת כפר גנים בפתח תקווה נגד ההפגנות בכיכר גורן בעיר, שנערכות במחאה על התנהלותו של היועץ המשפטי לממשלה בחקירות ראש הממשלה.

 

ההפגנות נגד היועץ המשפטי לממשלה, שבשבועות האחרונים השתתפו בהן אלפים, הובילו למחאה של תושבים בכפר גנים והם עתרו לבג"ץ נגד המשטרה. עד כה התקיימו ההפגנות נגד מנדלבליט ללא רישיון והמשטרה אפשרה אותן כל עוד נשמר הסדר ולא היו ארועים חריגים. הפגנות הנגד של אנשי ליכוד שהתקיימו מעבר לכיכר נערכו ברישיון המשטרה.

 

בתגובה של המשטרה לעתירה שהגישו התושבים היא ציינה כי בהפגנות הראשונות השתתפו כ-50 איש שאובטחו על ידי כ-12 שוטרים ואילו בהפגנה האחרונה - ה-38 במספר - השתתפו כ-2,500 איש שאובטחו על ידי כ-130 שוטרים. באותה שעה התקיימה הפגנה נוספת של כ-400-300 מפגינים ברישיון - הפגנת תומכי הליכוד. בתשובה לבג"ץ הציעה המשטרה את הפארק הגדול בפתח תקווה כחלופה למיקום ההפגנות, בסמוך לבית משפט השלום בעיר. "הפארק יכול להכיל אלפי אנשים, הוא אינו ממוקם בליבה של שכונת המגורים ובצמוד לו נמצא חניון עם מקומות חנייה רבים", נכתב בתגובת המשטרה.

 

בג"ץ מחק באחרונה את העתירה נגד קיום ההפגנות בפתח תקווה וקבע כי מכיוון שהמשטרה קיבלה את טענות תושב השכונה - אין מקום להמשיך לנהל את ההליך. "כעולה מן העתירה ומן התגובות, לעת הזאת ולפי עמדתה של משטרת ישראל, באו על פתרונן טענותיו של העותר", קבע השופט נעם סולברג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
המחאה מול בית היועץ המשפטי לממשלה
צילום: מוטי קמחי
מומלצים