שתף קטע נבחר

מוסלמים גם שם: הונגריה תחויב לקלוט מהגרים

המדינה שהובילה את המאבק ב"תוכנית המכסות", המחייבת כל מדינה באיחוד האירופי לקלוט מבקשי מקלט, נחלה הפסד בבית הדין: היא וסלובקיה יחויבו לציית להוראות האיחוד ולקלוט מהגרים. בעבר הזהיר רה"מ ויקטור אורבן: זו סכנה לתרבותנו ולמסורת הנוצרית של אירופה, האיסלאם יביא טרור

בית הדין העליון של האיחוד האירופי דחה היום (ד') את תלונתן של סלובקיה ושל הונגריה על מדיניות ההגירה של האיחוד, והורה להן לציית להוראותיו המחייבות אותן לקלוט מבקשי מקלט – כפי שמחויבות מדינות אחרות באיחוד. הונגריה מסרה בתגובה כי פסק הדין בלתי מתקבל על הדעת, וכי בכוונתה להמשיך להילחם בתוכנית בכל האמצעים המשפטיים העומדים לרשותה. סלובקיה מסרה כי היא מכבדת את פסק הדין אך עמדתה לא השתנתה.

מהגרים בבודפשט בעיצומו של משבר הפליטים ב-2015 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מהגרים בבודפשט בעיצומו של משבר הפליטים ב-2015(צילום: רויטרס)

ראש ממשלת הונגריה אורבן. נושא הדגל במאבק נגד תוכנית המכסות (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ראש ממשלת הונגריה אורבן. נושא הדגל במאבק נגד תוכנית המכסות(צילום: AFP)

הונגריה וסלובקיה הן שתיים מארבע מדינות – השתיים האחרות הן פולין וצ'כיה – שזועמות על תוכנית המכסות של האיחוד האירופי שבמסגרתה יחויבו כל מדינות האיחוד לשאת בנטל הקליטה של המהגרים המגיעים מעבר לים.

 

הקרע באיחוד האירופי סביב סוגיית הפליטים נוצר לפני כשנתיים, כשיותר ממיליון מהגרים הגיעו לאירופה דרך המזרח התיכון. בהחלטתו היום קבע בית המשפט כי לאיחוד האירופי שמורה הזכות להכריח ממשלות של מדינות החברות בו לקלוט מהגרים מאיטליה ומיוון, שתי מדינות שהפכו לשער הכניסה של מהגרים לאירופה ושמתקשות לשאת לבדן בנטל.

 

"התוכנית תעזור ליוון ולאיטליה להתמודד עם השלכות משבר המהגרים של שנת 2015", הסביר בית הדין, שמושבו בלוקסמבורג.

מבקשי מקלט על רצפת תחנת הרכבת בבודפשט ב-2015 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מבקשי מקלט על רצפת תחנת הרכבת בבודפשט ב-2015(צילום: רויטרס)

את תוכנית המכסות גיבשה בשעתו הנציבות האירופית. רוב מדינות האיחוד הצביעו בעדה, אבל מדינות במזרח אירופה, מדינות קומוניסטיות לשעבר, טענו כי החברות שלהן אינן יכולות לקלוט את המהגרים, המוסלמים ברובם, בין השאר מסיבות ביטחוניות. הונגריה וסלובקיה גם הודו בפה מלא כי הן חוששות שהמהגרים יביאו איתם טרור.

 

ראש ממשלת הונגריה, ויקטור אורבן, הנחשב לנושא הדגל של המאבק בתוכנית המכסות האירופית, הזהיר בעבר שוב ושוב כי המהגרים הם איום על תרבותה של אירופה ועל זהותה הנוצרית, והביע חשש מפגיעה בהומוגניות של החברה בארצו.

 

במסגרת תוכנית המכסות אמורים כ-120,000 פליטים להישלח למדינות שונות ביבשת, ולכל מדינה נקבעה מכסת מהגרים שהיא חייבת לקלוט. דיפלומט באיחוד האירופי הביע הבוקר שביעות רצון מפסיקת בית הדין: "חיכינו לזה זמן רב כדי לחדש את השיחות על הרפורמה במערכת נתינת המקלט באיחוד האירופי".

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

מאז שנת 2014 הגיעו לאיחוד האירופי 1.7 מיליון מהגרים מהמזרח התיכון ומאפריקה, אבל אחרי גל הפליטים האדיר של קיץ 2015 פחת זרם הפליטים באופן עקבי בגלל הידוק הפיקוח בגבולות והסיוע ללוב להילחם ביציאת מהגרים משטחה לעבר איטליה.

 

הונגריה ופולין סירבו לקלוט ולו מבקש מקלט אחד במסגרת תוכנית המכסות, וסלובקיה וצ'כיה הסכימו לקלוט רק כמה עשרות. עם זאת סלובקיה הבהירה אתמול כי תכבד את החלטת בית הדין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מוסלמית לבושה בבורקה. אורבן: "זה לא מתאים לנו"
צילום: רויטרס
מומלצים