שתף קטע נבחר

ישראלים בלב הסופה בפלורידה: "אין חשמל, לא מצליחים לישון"

יעל הספיקה להימלט עם משפחתה לאטלנטה ("לא לקחנו דברי ערך"), אייזיק פיזר קרטונים כדי לספוג את המים שהציפו את דירתו שבקומה השביעית. אורי שבחר להישאר בביתו נותר ללא חשמל ומכה על חטא: "במבט לאחור הייתי צריך להתפנות ולא לקחת סיכונים"

 

 

נזקי הוריקן אירמה, שמכה בשעות האחרונות במלוא עוצמתה פלורידה, הולכים ומתעצמים בחלוף השעות. עד כה דווח על לפחות שלושה הרוגים, שיטפונות קשים ועל למעלה ממיליון בני אדם שנותרו ללא חשמל, בהם גם לא מעט ישראלים שנותרו במדינה בעיצומה של הסערה המפלצתית. אחד מהם הוא אורי טרזי, תושב פלורידה בן 31, שבחר שלא להישמע להמלצות כוחות החירום להתפנות מביתו. "המצב קשה - אין חשמל כבר כמה שעות ובקצב הזה האוכל במקרר יתקלקל", סיפר ל-ynet והוסיף: "המצב קשה ואי אפשר לישון. במבט לאחור, הייתי צריך להתפנות ולא לקחת סיכונים".

 ישראלים שמתגוררים בפלורידה מוזמנים לפנות למייל האדום של ynet

אייזיק זית מתגורר בקומה העליונה בבניין בן שבע קומות במיאמי, אזור שלדבריו הסופה פסחה עליו, אך חש היטב את אותותיה: "כל הבית מוצף. שמנו קרטונים על הרצפה כדי לספוג את המים ולאחר מכן נחבר את הגנרטור כיוון שנותרנו ללא חשמל. אני לא רוצה לחשוב מה קורה באזורים שבהם הסופה מכה". גם דניאלה פיינגנבאום, שמתגוררת בפורט לודרדייל, חוששת מהתרחיש הגרוע ביותר: "כרגע זו רק ההתחלה. אומנם נתיב הסופה השתנה כך שאולי לא יפגע בנו חזיתית, אך יש חשש שהיא תתחזק כי אנחנו קרובים לים".

ציונה כהן, שמתגוררת ועובדת בסאות' ביץ' סיפרה: "סגרנו את כל החלונות בפלאטות ממתכת. לא היה מים בעיר כבר מיום שלישי, הכל נגמר. חבר שלי תידלק לי את הרכב בשתיים וחצי לפנות בוקר כי לא היה דלק ואיפה שנשאר היו תור הזוי. כל מי שאני מכירה עזב. הייתי אמורה לטוס לארץ ביום יום ראשון ממיאמי לחתונה של אחיינית שלי, וכמובן שהכל התבטל. עשיתי את הדרך לניו יורק ברכב כדי לעלות על הטיסה לארץ. ביום חמישי עזבתי את העיר, והיא הייתה נטושה. אני מקווה שיהיה לי לאן לחזור. המשרדים שלנו במיאמי ביץ'. הדירה שלי במיאמי ביץ' זו עיר שלש עומדת במים שמצטברים אחרי כמה שעות של גשם, כך שאני לא יודעת מה ההוריקן יחולל שם".

 


מי שהצליחה לצאת מפלורידה בטרם הגעת הסופה היא יעל בלום-בלצר, שעזבה עם משפחתה לאטלנטה: "עזבנו את הבית והגענו לכאן לפני שלושה ימים - אני, ארבעה ילדים ושני כלבים. בעלי, שעובד כרופא חירום, נחת כאן אתמול בלילה ופגש אותנו". לדבריה, הנסיעה לאטלנטה, שאורכת בדרך כלל כתשע שעות, נמשכה לא פחות מ-20. "יצאנו ב-12 בצהריים והגענו ב-9 וחצי בבוקר למחרת. האנשים היו חסרי סבלנות ובדרך היו הרבה תאונות. כמובן שלא היו שום טיסות ורוב המלונות נמצאים בתפוסה מלאה".

 

יעל מספרת כי מיהרה לעזוב את ביתה, מבלי לארוז יותר מדי: "לקחנו איתנו רק מעט מאוד דברי ערך. בעלי שאל אותי על אלבומים, אבל זה לא משהו שאפילו הספקנו לחשוב עליו. הכנו את הבית עד כמה שניתן היה. אנחנו יודעים בוודאות שנותקנו מחשמל. אתמול פגשנו אישה שבעלה עובד בחברת החשמל של פלורידה, שסיפרה כי הודיעו להם כי הצפי הוא ל-4-3 מיליון בתים ללא חשמל עד סוף היום ועל תקופה של 30-20 שבועות עד שהמצב יחזור לתקנו".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
גדעון ושלי גרציאני ממיאמי סיפרו ל-ynet שיש עוצר ברחובות ואסור לצאת מהבית. "שמנו שקי חול בכניסה לבית והרחובות ריקים. יש פה רוחות עזות. הכול נטוש בחוץ. המצב לא פשוט בכלל. כל שנייה החשמל נופל ולמזלנו לנו יש גנרטור חירום שהכנו מראש. יש לנו משרד מיוחד מבטון שזהו בעצם מקלט קטן. יש לנו הצפות בכל הבית. התאחדנו כמה משפחות יהודיות במקלט כדי להיות ביחד. הפכנו את המשרד למקלט בכדי שיהיה איפה לשהות. יש לנו ציוד לכמה ימים חזקים וקשים. הבניין שאנחנו נמצאים בו בכלל נבנה בשנות ה-50 להיות בונקר".

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

"הדבר הכי חשוב הוא להתפלל עבורנו", אמר מושל פלורידה ריק סקוט לרשת החדשות NBC. המושל הרפובליקני סיפר שהוא שוחח בטלפון עם הנשיא האמריקני דונלד טראמפ ואמר ש"שכל מה שביקשנו מהממשל הפדרלי הוא הבטיח לתת לנו". הבית הלבן מסר שטראמפ שוחח בטלפון גם עם מושלי המדינות אלבמה, ג'ורג'יה, דרום קרוליינה וטנסי בנוגע ל"אירמה".

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

החזאים בארה"ב מזהירים שגם אזור מטרופולין מיאמי על שישה מיליון התושבים שבו, נמצא בסכנה גדולה מצד הסערה המפלצתית בעוצמתה. קרוב לשבעה מיליון בני אדם בדרום-מזרח ארה"ב קיבלו הוראה להתפנות מאזור המסלול של "אירמה", 6.4 מיליון מהם בפלורידה לבדה. "ברגע שהסופה תחלוף נזדקק לעזרה רבה", הזהיר המושל, אבל גם אמר שפלורידה היא "מדינה קשוחה. אנחנו הולכים לעבור את זה".

 

מרכז ההוריקנים הלאומי של ארה"ב מסר שאזור מפרץ טמפה לא ספג פגיעה ישירה של הוריקן מאז שנת 1921, אז עמדה אוכלוסיית המקום על עשרת אלפים. כיום מתגוררים באזור בסביבות שלושה מיליון תושבים. מושל פלורידה הקפיץ את כל 7,000 חיילי המשמר הלאומי במדינה ו-30 אלף אנשי משמר לאומי ממדינות אחרות נמצאים בכוננות.

 

אתרים רבים ברחבי פלורידה נסגרו מפאת הסופה. באזור אורלנדו סגרו דיסניוורלד, יוניברסל סטודיוס ועולם המים - מקומות פופולריים ביותר לתיירים באזור - את שעריהם, ונסגרו שדות התעופה בערים מיאמי, פורט לודרדייל, טמפה ואורלנדו.

 

השתתפו בהכנת הידיעה: נדב פאפו ואופיר דיין
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הוריקן אירמה מכה בפלורידה
צילום: רויטרס
מומלצים