שתף קטע נבחר

לבני הבניה שיפחיתו את חשבון החשמל שלכם

כל כך הרבה דברים יש לקחת בחשבון כשנכנסים לפרוייקט תמ''א 38, וקל מאוד לשכוח דברים או לעגל קצת פינות. חברה אקרשטיין ממליצה בחום על לבני סיליקט. למה? כנסו, מסתבר שזה גם ישפיע לכם על חשבון החשמל לטובה

מבני תמ''א מאופיינים בתוספת של קומות על בנייה קיימת. את זה כולנו יודעים. בגלל התוספת הזו, יש צורך במוצרים שיתאימו לאופי של הבניין שהוא בדרך כלל נמוך וישן. חברת אקרשטיין מציעה להשתמש בלבני הסיליקט גם בגלל האופי שלהן, קלות היישום והמראה של הלבנה שמאפשר לקבל מידות וגוונים שונים על הבניין.

 

שאלתם את עצמכם "מה זה בכלל סיליקט?" אז נסביר: סיליקט הוא שם כולל לקבוצה של מוצרי בניה המכילים חומרים טבעיים כמו קוורץ למשל, ומעובדים עד שמתקבלת אבן חול משופרת ומשובחת, בה משתמשים לבניה וחיפויים. בין התכונות הסיליקט מראה דקורטיבי ומגוון גימורים וגוונים, חוזק ועמידות גבוהה מאוד בתנאי מזג האוויר, עמידות באש ואף אלמנטים אקוסטיים לחסימת רעש.


מלון אינדיגו רמת גן. כהנא אדריכלים (צילום: תומר בורמד) (צילום: תומר בורמד)
מלון אינדיגו רמת גן. כהנא אדריכלים(צילום: תומר בורמד)

"הבשורה הגדולה בחודשים האחרונים בשוק היא שמכון התקנים הישראלי פירסם תקן שמאפשר ביצוע של אותם לבני סיליקט בהדבקה על הקיר ללא צורך בקיבוע מכני, כמו שמקובל באבן טבעית" מעדכן אדיר לוי- מנהל חטיבת הבניה של אקרשטיין תעשיות. "כך, אפשר לבצע חיפוי בקלות והתוצאה הסופית היא ברמה מאוד גבוהה. חיפוי לבנים זה משהו שעשינו לאורך השנים בעשרות בניינים באמצעות תכנון הנדסי מתאים. כעת, יש תקן אז הכל הרבה יותר פשוט, הפניות מגיעות אלינו בעקבות הפרסום משום שהלקחות תמיד אהבו את המראה של הלבנים וחלקם רק חיכו לאישור הרישמי".

 

בניין של חברת גינדי עם לבני סיליקט (צילום: עוזי פורת) (צילום: עוזי פורת)
בניין של חברת גינדי עם לבני סיליקט(צילום: עוזי פורת)

ולא רק בחיפוי עסקינן: כאן גם הקשר לחשבון החשמל שלכם. לוי מסביר "את אותן הלבנים אפשר ליישם גם בשיטת בנייה בעובי של 8 או 10 סנטימטרים במה שנקרא "הקיר הכפול". הכוונה היא, בנייה של קיר נוסף במקביל לשלד הקיים בשיטה שמאפשרת להסתיר פגמים או את המערכות השונות שנמצאות על הבניין כמו צינורות ניקוז, ביוב, וכדומה.

 

אז אם את החיפוי שדיברנו עליו קודם אנחנו נבחר בגלל המראה הסופי והאסתטי, את הקיר הכפול אנחנו נבחר גם כי הוא מאפשר למעשה בידוד תרמי לבית. המרווח שנוצר בין לבני הסיליקט לבין שלד הבניין יוצר בידוד תרמי וניתן גם להוסיף באזור זה חומר בידוד נוסף ששומר על הטמפרטורה במבנה. קיר הסיליקט מעכב למעשה את שינוי הטמפרטורה וכך, נוכל להפחית משמעותית את השימוש במזגנים בבית, בחורף ובקיץ וכן, גם לשלם פחות בחשבון החשמל.

 

בית אסמים רחובות. אדריכלות נחמני טל (צילום: תומר בורמד) (צילום: תומר בורמד)
בית אסמים רחובות. אדריכלות נחמני טל(צילום: תומר בורמד)

בית אסמים רחובות אדריכלות נחמני טל (צילום: תומר בורמד) (צילום: תומר בורמד)
בית אסמים רחובות אדריכלות נחמני טל(צילום: תומר בורמד)

ואם כבר חסכנו במחיר על המזגן, לוי מספר כי המוצר שמתקבל על הקיר בזכות לבני הסיליקט הוא שווה ערך מבחינת מחיר לחיפוי של אבן טבעית על הקיר, יחד עם היתרונות שכבר מנינו.

 

רוצים לשמוע עוד? כנסו לסיור ווירטואלי באולם התצוגה שלנו

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומר בורמד
אקרשטיין לבני סיליקט בית אסמים רחובות אדריכלות נחמני טל
צילום: תומר בורמד
מומלצים