שתף קטע נבחר

הפנים הישראליות של אייפון X

בהשקת מכשיר הדגל החדש של אפל בשבוע שעבר בלטה במיוחד טכנולוגיית זיהוי הפנים המתקדמת, שעליה מתבססות כמה מתכונותיו המגניבות ביותר של האייפון X. כעת נחשף: הטכנולוגיה הזו ואחרות פותחו ב"מעבדת ניסויים" מיוחדת של אפל בהרצליה, המקום שבו תמיד עובדים על הדבר הגדול הבא

 

 

 

בשבוע שעבר חשפה אפל את האייפון X, המכשיר החדש והמתקדם ביותר שלה, שמלבד עיצוב שונה הציג גם חידוש מרכזי בדמות טכנולוגיית זיהוי פנים מתקדמת, המאפשרת לשחרר את נעילת המכשיר באמצעות מבט מהיר בלבד וליצור אימוג'י מונפשים שאנחנו יכולים לשלוט בהם באמצעות הפנים שלנו - ומקורן של הטכנולוגיות החדשות שנוספו למכשיר הוא לא אחר מאשר ישראל.

 

חלק משמעותי מההמצאה ומהפיתוח של החידושים שבאייפון X נעשה במרכז המחקר והפיתוח של אפל בהרצליה - כך נודע ל"ידיעות אחרונות" מפי גורם בכיר המכיר את הנושא היטב. באפל ישראל פעלה מעין "מעבדת ניסויים" שבה התנסו המהנדסים המקומיים ברעיונות חדשים, ושם נולדו חלק מהחידושים הטכנולוגיים. "המעבדה בישראל הייתה חיל החלוץ של הפיתוח הזה", אומר הגורם הבכיר. "הרבה מהחוכמה שיש באייפון הגיעה מהארץ".

 

 

בחלק הקדמי העליון של האייפון X, מעל המסך, יש "חריץ" שחור שבו ממוקמים מצלמה מיוחדת ומגוון חיישנים שונים שנקראים TrueDepth. אלה מסוגלים למדוד עומק בתמונה, לסרוק תמונת פנים וליצור מודל תלת־ממדי שלה - וכך לזהות את הפנים במדויק. כעת ניתן לאשר לראשונה כי מקור הטכנולוגיה הזו הוא בהמצאה של חברת הסטארט-אפ הישראלית "פריימסנס" שנרכשה על ידי אפל ב־2013 בכ-350 מיליון דולר. אותה חברה פיתחה גם את הטכנולוגיה שעמדה בבסיס מכשיר ה"קינקט" בקונסולת המשחק אקס-בוקס 360, שאיפשר לשחק משחקים באמצעות תנועות ידיים וגוף.

 

אפל עובדת על פרויקט מערכת זיהוי הפנים לאייפון X זה שנה וחצי. בתקופה זו השתתפו הצוותים הישראליים בפיתוח מרכיבים חיוניים במערכת החיישנים, המצלמות וזיהוי הפנים, ואפילו לקחו חלק מהותי ומרכזי בהגייה וביצירה של האנימוג'י - אותם אימוג'ים שזזים בהתאם לתנועות הפנים שלנו. אף שמרבית העבודה בפועל נעשתה על ידי צוותים אמריקאיים במטה אפל בארה"ב בשיתוף פעולה עם המרכז בארץ, לישראל היה חלק מרכזי ברעיונות המקוריים ובפיתוח הטכנולוגיה הבסיסית.

 

זיהוי הפנים והמצלמות הם לא החלק הישראלי היחיד באייפון ובשאר מכשירי אפל השונים. כפי שאפל גילתה בעבר באופן רשמי, מרכז הפיתוח של החברה בישראל מעסיק כ-1,000 עובדים בחיפה ובהרצליה, אשר עובדים על "האיברים הפנימיים" הקריטיים ביותר של האייפונים, האייפדים, מחשבי המק והאפל ווטש. מדובר במגוון טכנולוגיות חומרה כגון אחסון, שבבים, מצלמות וקישוריות אלחוטית עבור כל המכשירים של אפל. בתחילת השנה רכשה אפל סטארט־אפ ישראלי קטן בשם "רילפייס", שפיתח טכנולוגיית זיהוי פנים - אך הפיתוח שלו עדיין לא בא לידי ביטוי באייפון הנוכחי.

 

הכתבה התפרסמה הבוקר ב"ידיעות אחרונות"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים