שתף קטע נבחר

משבר הפליטים במיאנמר: כ-60 הרוגים בהתהפכות סירה

23 גופות של בני הרוהינגיה, המיעוט המוסלמי שנמלט מצבא מיאנמר לבנגלדש, נמצאו עד כה, ו-40 עדיין נעדרים. ארה"ב קוראת למדינות העולם להפסיק את אספקת הנשק למיאנמר, בעקבות המבצע שבו פתח הצבא לפני כחודש נגד הרוהינגיה במחוז ראקין, שעד כה נמלטו ממנו יותר מחצי מיליון איש

יותר מ-60 פליטים מבני הרוהינגיה, המיעוט המוסלמי במיאנמר, ככל הנראה טבעו שלשום (חמישי) למוות לאחר שסירתם התהפכה. ההרוגים הם קורבנות נוספים במה שהאו"ם הגדיר כמשבר הפליטים שמחמיר בקצב המהיר ביותר ברחבי העולם. הפליטים, שטבעו בים סוער סמוך לחופי בנגלדש, הם חלק מגל חדש של תושבים שבורחים ממחוז ראקין במיאנמר בעקבות המבצע הצבאי שהחל לפני כחודש והוביל עד כה להימלטותם של כ-502 אלף איש.

 

בינתיים, הכעס הבינלאומי על המשבר הולך וגדל. בניו יורק, השגרירה האמריקנית לאו"ם, ניקי היילי, קראה לחברות בארגון להפסיק את אספקת הנשק למיאנמר בעקבות הלחימה. זו הייתה הפעם הראשונה שארצות הברית קראה להעניש את צבא מיאנמר, אך היא נמנעה מלאיים בהחזרת הסנקציות האמריקניות שהושהו בתקופת ממשל אובמה. הרוב הבודהיסטי במיאנמר דוחה את ההאשמות בטיהור אתני ופשעים נגד האנושות, וגינה את הפרות זכויות האדם. צבא מיאנמר פתח במבצע גדול בתגובה למתקפה המשולבת של מורדי הרוהינגיה על כוחות הביטחון בצפון מחוז ראקין ב-25 באוגוסט.

 

 

 

 

מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, אמר למועצת הביטחון שהלחימה באזור הפכה ל"משבר הפליטים שמתפתח באופן הכי מהיר ברחבי העולם, סיוט מבחינה הומניטרית ומבחינת זכויות האדם". קולונל אניסול האקה, מפקד משמר הגבול הבנגלדשי בעיירה טקנאף, סיפר כי פליטים נוספים הגיעו ביום או יומיים האחרונים, לאחר שנראה כי המספר פוחת. כאלף מהם הגיעו שלשום לנקודת הכניסה המרכזית על החוף.

 

סירת הפליטים התהפכה עם רדת החשיכה, בזמן ששטה תחת גשם ובים סוער. ג'ו מילמן, בכיר בארגון ההגירה הבינלאומי, אמר כי נמצאו גופותיהם של 23 בני אדם ו-40 נעדרים. 17 ניצלו. "עכשיו אנחנו יודעים ש-40 נעדרים, מה שמרמז כי מניין ההרוגים הסופי יהיה סביב 63", אמר מילמן בתדרוך בז'נבה.

הימלטות בני הרוהינגיה ממיאנמר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הימלטות בני הרוהינגיה ממיאנמר(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)


 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
אחד הניצולים, עבדול קאלאם, בן 55, סיפר שאשתו, שתי בנותיו ונכדו נהרגו, והם הובאו אתמול למנוחות. לדבריו, בודהיסטים חמושים הגיעו לכפרו לפני כשבוע ולקחו את הבהמות ומזון. הוא אמר שתושבי הכפר כונסו במשרד צבאי, ושם נאמר להם שאין במיאנמר מיעוט המכונה רוהינגיה. לאחר מכן הוא החליט לעזוב ועשה דרכו לעבר החוף יחד עם בני משפחתו, כשהוא נמנע ממעבר באזורים של מחנות צבאיים.

 

דובר נציבות האו"ם לפליטים אמר כי חמישית מהפליטים הרוהינגים החדשים בבנגלדש סובלים מתת-תזונה חמורה. הסהר האדום בבנגלדש מסר כי מרפאותיו מטפלות במספר הולך וגדל של אנשים עם שלשול חריף. ארגון הבריאות העולמי אמר כי אחת מהמחלות שמהן הוא מודאג במיוחד היא כולרה.

 

"אנחנו חוזים במצע המושלם ביותר להתפתחות משבר בריאותי גדול", אמרה אוני רקישנן, מנהלת יחידת החירום הרפואית בארגון "הצילו את הילדים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים