שתף קטע נבחר

ויראלי: רופא שיניים עוקר לעצמו שן בינה

ד"ר רוצאם יאחייב צילם את עצמו עוקר שן בינה בפיו לאחר שהזריק חומר הרדמה מקומי. הסרטון הפך ויראלי עם מאות אלפי צפיות. מומחית ישראלית: "מעשה פרסומי ומסוכן"

אל תנסו את זה בבית: רופא רוסי צילם את עצמו עוקר שן בינה והעלה את הווידאו לרשת. הסרטון הפך ויראלי עם מעל 400 אלף צפיות עד כה.

 

 

ד"ר רוצאם יאחייב בן 24 מסורגוט שבמרכז רוסיה, נראה מזריק לעצמו חומר הרדמה בקליפ, ולאחר שהאזור רדום החל בתהליך העקירה של שן הבינה עד שהיא נשלפה החוצה.

 

פיו התמלא במהירות בדם, והשן שנעקרה נפלה מפיו. בהמשך הוא נראה תופר לעצמו את האזור.

 

ד"ר יחאייב שעובד במרפאה פרטית, הסביר: "תמיד עבדתי בלי עוזר, וזו הסיבה שהוצאתי לבד את שן הבינה שלי. אחרי שצילום הרנטגן שביצעתי אישר שמדובר בשן בינה שגרמה לי אי נוחות, הבנתי שאני חייב להסיר אותה".

 

 

ד"ר יחאייב. מאות אלפי צפיות (caters news) (caters news)
ד"ר יחאייב. מאות אלפי צפיות(caters news)

 

"כשהחלטתי לעשות את זה בעצמי, הדלקתי את המצלמה רק כדי להפוך את העניין לקצת יותר משעשע. זה לא היה קשה או כואב במיוחד, כיוון שהרדמתי היטב את המקום לפני כן. בסך הכל זה היה נסיון מעניין. לא ציפיתי שכל כך הרבה אנשים יצפו בווידאו".

 

מי צריך שיני בינה?

שן בינה הינה הטוחנת השלישית בכל רבע פה (קואדרנט) במשנן הקבוע. המשנן הקבוע מורכב מ-32 שיניים, הכוללות את שיני הבינה. שיני הבינה צומחות בין גילאים 17-25 ומהוות חלק מהסט של השיניים הקבועות.

 

ככל שהאוכל שאנו אוכלים נעשה יותר מעובד ומבושל לאורך השנים, מספר השיניים בפיו של האדם נהיה קטן יותר ומוצאים יותר ויותר מקרים בהם שיני הבינה כלל לא מתפתחות וייתכן שעם הזמן ייעלמו כליל.

 

עקירת שיני הבינה הינה אחת הפרוצדורות השכיחות ביותר בכירורגיית הפה והלסתות אך עם זאת אין התוויה לעקור שיניים אלו אם הן בריאות או כצעד מניעתי לעתיד אלא אך ורק אם ישנה בעיה.

 

הסיבות השכיחות לעקירת שיניים אלו כוללות התפתחות של עששת, בעיות חניכיים (מאחר שנמצאות "עמוק מאחור" קשה יותר להגיע אליהן ולשמור היטב על ההיגיינה האוראלית באזור), שיניים כלואות שאינן מצליחות לבקוע וצפיפות שיניים.

 

"במחקרים נמצא שרופאי שיניים כלליים ממליצים על עקירה של כ-50% משיני הבינה", מסבירה רופאת השיניים ד"ר רולי ברקוביץ והמנהלת הרפואית של כללית סמייל ילדים, "אין גיל ספציפי שבו מומלץ על עקירת שיניים אלו, אם בכלל, אלא כאשר ואם מתעוררת בעיה. למעשה ישנם חילוקי דעות בין רופאי הילדים, האורתודונטיים והכירורגים לגבי התזמון הנכון לעקירת שיניים אלו באם יש בכך צורך".

 

"מבחינת רופא השיניים שפירסם את העקירה, הוא לא הרופא הראשון שטיפל לעצמו בשיניים", מציינת ד"ר ברקוביץ, "היו גם בארץ כאלו שעשו לעצמם טיפולים כמו שחזורים, עקירות ואפילו טיפולי שורש.

 

"אין ספק שזה צעד פרסומי, גימיק ואין לכך שום הצדקה, עד כמה וכמה כאשר מדובר בעקירת שן בינה, עקירה שגם ככה עלולים להיות בעקבותיה סיבוכים כמו כאבים, נפיחות, שטפי דם, טריזמוס (קושי בפתיחת הפה), מורסות, דלקות בעצם ואף שברים בלסת".



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים