שתף קטע נבחר

מכל הלב: הזכות לאהבה מושלמת

האושר אינו רק מטרה אלא כלי רב עוצמה שמחבר בין בני אדם ומהדק את הקשר, ומה שטוב עבורנו לאו דווקא טוב עבור מישהו אחר. שגיא מנדלבוים נעזר בקלף הטארוט עשרה גביעים כדי להסביר על האושר האישי שלנו

קלפי הטארוט אמנם מוכרים לנו בהקשר של חיזוי העתיד ושל מיסטיקה, אך למעשה אלו מקורות ידע עתיקים אשר נוגעים בארכיטיפים העמוקים שבנפשנו וטומנים בחובם עצות מעשיות לניהול חיי היום-יום. אם רק נשכיל להקשיב לסיפור של הקלף, נגלה עולם שלם של הזדמנויות ודרכי פעולה.

 (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
  

אהבה מושלמת – יש חיה כזאת?

עשרה גביעים הוא סיום הסיפור המיתולוגי של פסיכה וקופידון. נכון שזאת אחת האהבות החזקות והמעניינות ביותר במיתולוגיה, אבל אין זה אומר שהזוג לא חווה מסע רווי קשיים. אל האהבה קופידון התאהב בפסיכה היפה, בת האנוש, וה"אישה הרעה" בסיפור היא אמו של קופידון, אפרודיטה, העומדת כחיץ בין האוהבים.

 

אפרודיטה עשתה כל שביכולתה כדי להפריד בין השניים, הן בגלל קנאתה ביופייה של פסיכה והן עקב הרצון לגונן על בנה, אך השניים הצליחו לשכנע את העולם באהבתם ולגבור על מכשולים אישיים וסביבתיים רבים מספור. עשרה גביעים הוא קלף ה"והם חיו באושר ועושר עד עצם היום הזה". רגע מושלם של הצלחה שבו הכול בסדר, שהתצרף מושלם, שהדברים מצויים בהרמוניה. האם אנחנו כלל זוכרים איך מרגיש רגע שכזה? האם אנחנו מחוברים לתחושה הוודאית שהכול עובד, שאין מה לדאוג? האין זה החלום של כולנו?

 

הסיפור המיתולוגי – החתונה הגדולה

בחלק הקודם של הסיפור זאוס הורה לפסיכה ולקופידון להגיע אליו על מנת שיכול לתת את ברכתו לזוגיות, אך כבר מרחוק ראה קופידון שאמו ממתינה להם לצד זאוס. קופידון נעמד מיד מול אמו, כשהוא מגן בגופו על אשתו ושאל את זאוס: "מה היא עושה כאן?" (ניכר מהתנהגותו שקופידון כבר החליט: הוא בוחר באשתו ומעדיף אותה על פני אמו). על כך השיב זאוס שאין לו מה לדאוג. "חשבתי עליכם רבות", אמר, "והחלטתי שלא תוכל להתחתן מבלי לקבל את ברכתה של אמך, והיא כאן כדי לתת לך אותה. למעשה, כל האלים מסכימים לחתונה זו, אבל אנו רוצים להציב שני תנאים לחתונה: ראשית, אנו דורשים שפסיכה תהפוך לאלה. כך נוכל לחסוך ממך ומאיתנו כאב וצער: פסיכה לא תזדקן ולא תמות, ואהבתכם תשרור לנצח. שנית, אנו רוצים שיהיה לפסיכה תפקיד כאן באולימפוס. עליה לחיות איתך באולימפוס ולא על פני הקרקע, כך תימנע היריבות עם אפרודיטי".

 

כמובן שקופידון ופסיכה הסכימו לתנאים, הם התחתנו, ופסיכה הפכה להיות אלת הנפש. מאז ועד היום הנפש והאהבה קשורות יחדיו לנצח.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

הזכות לשפע ולאושר – היא גם חובה

הארכיטיפ של קלף זה עוסק באושר ובשפע, בחלק הקיים בכל אחד מאיתנו השואף לממש את שתי המטרות הנשגבות הללו. מדוע אנחנו זקוקים לתזכורת לכך? אולי משום שמאבקי היום-יום והאמונה שהוחדרה בנו מינקות ש"הכול חייב להיות קשה", משכיחים מאיתנו את העובדה שבחיים יש גם אפשרות להרגיש התעלות, אושר, קבלה והצלחה. אנחנו זקוקים באופן בהול לזריקה של אופטימיות, לתזכורת שיש גם יתרונות בחיים הללו ובעיקר בזוגיות ובמשפחה שלנו. האם אנחנו מצליחים לראות את הטוב? עלינו לזכור, בעיקר בעתות משבר, שיש לנו את הזכות לחתור לשפע ולאושר ולהאמין שהם בהישג יד.

 

עשרה גביעים מייצג שלב בו משאלה מתממשת הלכה למעשה ומתקיימת לאורך זמן. להתחתן ולערוך חגיגה שמחה ורבת משתתפים זה דבר אחד, אך להישאר מאושרים ומשגשגים לאחר עשר שנים – זהו דבר אחר בתכלית. רבים מהזוכים בעושר (או באושר) פתאומי לא מצליחים להחזיק בו לאורך זמן. הקלף מראה כי באפשרותנו לשמור על אושר יציב ומתמשך, בעיקר אם נקפיד לשמור על אופטימיות ועל רעננות עד כמה שניתן.


האושר אינו רק מטרה – אלא כלי רב עוצמה שמחבר בין בני אדם ומהדק את הקשר. כשאנחנו רואים את הטוב בפרטנר שלנו הוא רוצה להמשיך להיות שם לצידנו ולשקף לנו בחזרה את כל הטוב שאנו רואים בו. קבלת שפע אינה רק זכות, אלא גם חובה, וזהו משפט שתקף לא רק לקלף זה, אלא לכל הקלפים המוצלחים של סדרת המים. עלינו להבין שההצלחה אמנם קרובה, אך עלינו להמשיך את העבודה הטובה במרץ ולא להפוך לשאננים כשהמטרה בהישג יד. "לשבת רגל על רגל" זוהי בדיוק ההתנהלות שתרחיק אותנו מהשפע, ולכן עלינו להיזהר ולהתמיד.

 

קריאה לרצות את הטוב ביותר – עבורנו

אתחיל בקלישאה: מה שטוב עבורנו לאו דווקא טוב עבור מישהו אחר. זה נשמע ברור מאליו אבל האם אנחנו זוכרים זאת באמת כשאנו ניגשים לבחור עבור עצמנו בני זוג, סגנון חיים, החלטות משפחתיות? החברה קובעת עבורנו שהנסיך על הסוס הלבן הוא בלונדיני גבוה וחטוב. אך האם הבלונדיני החטוב הזה הוא גם מצחיק ורחום ונעים מזג? האם הוא מאתגר ומאפשר צמיחה זוגית והדדית? הקריטריונים החיצוניים של החברה משכיחים מאיתנו את תוכן הקנקן וגורמים לנו לבחור "עטיפה חיצונית של אושר", במקום את הדבר האמיתי. חוקי החברה קובעים גם שיחסים מונוגמיים הם הפתרון, אך קהילת הפוליאמוריה פורחת. האם אנחנו באמת יכולים לקבוע עבור הסביבה כיצד נכון לה לחיות את חייה? האושר הוא אישי. ה"חיו באושר ואושר" משתנה מאדם לאדם. עלינו למצוא את החלום הזוגי שלנו, ולחיות את חיינו כפי שאנו רואים לנכון, עם כל הכבוד למסורת, להורינו ולסביבה.

 

המסר השבועי

השבוע התמקדו באושר, בשפע. זה הזמן להגביר את תחושת הרווחה והאופטימיות במשפחה. אם אתם בזוגיות ובעלי משפחה. עצרו להריח את הוורדים. אולי אפילו כדאי להתחיל בפרויקט של רישום יומי של שישה דברים נפלאים שקרו לכם היום. אפשר לעשות זאת עם הילדים ועם בן או בת הזוג. הגבירו את המודעות לכל הטוב בחייכם, וזכרו שזה חלק חשוב משימור הקשר. החליטו על משימות זוגיות נפלאות עבורכם השבוע, אולי רק "דייט" של ישיבה בסלון וצפייה בסרט. אם אתם רווקים, זה השבוע לחשוב מה אתם בעצם מחפשים. אילו איכויות זוגיות יעשו את חייכם מאושרים, אולי אתם מתמקדים בפרטים הלא נכונים? אל תתפשרו על הדברים שחשובים לכם. אם הבחור איתו אתן יוצאות, לא מעניק לכם את כל כולו, לא נותן לכן תחושה של שפע, אולי כדאי להמשיך הלאה. מגיע לכן הטוב ביותר.

 

שגיא מנדלבוים , מטפל בהומיאופתיה קלאסית, מחבר הספר "המדריך לקריאה בקלפי טארוט"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: ואדים סיגלוב
שגיא מנדלבוים
צילום: ואדים סיגלוב
מומלצים