שתף קטע נבחר

מרחיב את המפה

טל ברודי פרש מכדורסל לפני עשרות שנים, אבל נדמה כי המיתוס שלו רק גדל. בין קבלת פרס לפרס ברחבי העולם, הגיע השבוע לניו יורק להוביל את כנס Industry Innovators לסטארטאפים מבטיחים. ראיון בלעדי עם אגדה

 כמעט 40 שנה אחרי שפרש מקריירת הכדורסל ההירואית שלו בישראל, טל ברודי עדיין שובר שיאים. השבוע הגיע לעוד אחד מביקוריו התכופים בארה"ב, רגע אחרי שחזר מסין, שם זכה לכבוד מיוחד לכבוד יום העצמאות ה-68 של הרפובליקה. "הזמינו אותי לקבל אזרחות כבוד ביחד עם 29 איש שהגיעו מרחבי העולם. בחרו אותנו", הוא מספר בראיון מיוחד ל’ידיעות אמריקה’, "לקבל אזרחות כבוד ותואר שגריר חברות של סין על תרומה ליחסים בין סין וישראל."במסגרת עבודתו העיקשת למען ישראל מקבל ברודי כבר שש שנים את פניהן של משלחות בינלאומיות שמגיעות לארץ לאתר שיתופי פעולה, טכנולוגיה מקומית וחדשנות.

 

גם לכאן, לניו יורק, הגיע ברודי, במסגרת עבודתו החרוצה בעמותת הרוח הישראלית לקחת חלק, בין השאר, באירוע שמעיד על יזמות ישראלית בארה"ב ומרחיב אותה.

 

ביום שני האחרון הגיעו נציגי בתי השקעות, קרנות סיכון, משקיעים פרטיים ובעלי הון לאמפייר רום במנהטן בכדי לפגוש בארבעת החברות המבטיחות בשוק הסטארטאפים המקומי אשר הוצגו בכנס ה Industry Innovator, שיזמו כמה חברות ישראליות, בינהן, משרד עורכי הדין שיבולת, משרד ישראלי ובינלאומי המתמחה בהיי-טק / IP, חברת פלייגראונד, 'לייבל' לחברות סטארטאפ מבטיחות בניו יורק אשר מזניק אותן להצלחה בשוק האמריקאי,  לאומי טק, חברת השקעות מבית בנק לאומי ועוד.

 

לקראת האירוע, שאיגד כמאה משקיעים מקומיים, נבחרו על ידי המארגנים ארבע חברות סטארטאפ מקומיות בניו יורק, חברות ייחודיות אשר להערכתם עשויות להשפיע בצורה משמעותית על חיינו כבר בשנה הבאה. בכנס, קיוו ולהוביל את החברות היישר למשקיעים פוטנציאליים, רגע לפני הנסיקה הגדולה שצפויה להן בשנת 2018.

אורח הכבוד של הערב היה ברודי. "טקס פרסי חברות הסטרטאפשנערך בשיתוף הרוח הישראלית היה מדהים", הוא מספר."זה מאוד מעניין גם בשבילי, להכיר אנשים מוכשרים שיעצבו את ענף הטכנולוגיה. כל ארבע החברות שהציגו היו מאוד מעניינות", הוסיף.

 

 

ברודי עם ראש המשלחת הכלכלית של ישראל לניו יורק ינון אלרואי. צילום: דור מלכה ()
ברודי עם ראש המשלחת הכלכלית של ישראל לניו יורק ינון אלרואי. צילום: דור מלכה

 

ארבעת החברות שהוצגו באירוע מתמקדות, כל אחת מהן בשווקים שונים ומציעות כולן פתרונות ייחודיים לאתגרים יומיומיים: Yank Tech, מציעה מטען אלחוטי לכל מכשירי ה iOS או ה Android. Sightworthy, מחברת מותגים לרשת גלובלית של עורכים ומעצבים לייצור סרטוני וידאו איכותיים ומותאמים אישית. תוך שימוש בתכנים קיימים, סטילס ועוד התוכנה מייצרת סרטונים המותאמים לכל אחת מהרשתות במקום. ScaleAbout, המרחיבה את שוק המשפיענים הרבה מעבר לפלטפורמות החברתיות, תוך שימוש בפתרונות הפצה ואיתור של תכנים דרך טכנולוגיות ייחודיות המותאמות אישית. ו-Splacer, אשר היכרנו גם כאן ב’ידיעות אמריקה’, נוסדה על ידי ארכיטקטיות ישראליות היא פלטפורמה מקוונת שמשפרת ומשכללת את הדרך שבה חולקים מרחב, חללים שונים ומאתרים חללים לאירועים, מפגשים, תצוגות או כל מטרה.

 

"החדשנות הזו חשובה", מסביר ברודי, "ואני שמח שברוח הישראלית, עם כל הישראלים שעמדו מאחורי האירוע, רואים מי אנחנו”.הרוח הישראלית שחשוב לו כל כך לדבר עליה, היא עמותה ללא מטרות רווח, מייסודה של הסוכנות היהודית, שפועלת משנת 1998 במטרה להוביל מעורבות ואחריות חברתית בישראל, לצמצום פערים ולרתימת הדור הצעיר למעורבות קהילתית ולאקטיביזם חברתי.

 

ברודי נרגש מהעשיה של הארגון ומקווה גם כאן, לגייס תמיכה למאבק. בנוסף, כפי שהוא נוהג לאורך כל השנה, ברודי מנצל את השהות שלו בארה"ב בכדי לעמול על עבודת הסברה עבור ישראל.

ברודי נולד בניו ג'רזי, היה כדורסלן מצטיין ואחרי ימי הקולג' זכה להצעה שקשה לסרב לה מה-NBA, אבל עדיין בחר לעלות לעלות לישראל בגיל 23 ולהצטרף למכבי תל אביב. הוא הוביל אותה לזכיה בגביעי אירופה וכמובן אחראי על המשפט האלמותי 'אנחנו במפה ונישאר במפה' .

  


שופטי ה-Industry Innovators. "אנחנו על המפה" ()
שופטי ה-Industry Innovators. "אנחנו על המפה"

 

"מאז שאני 'שגריר של כבוד’”, אומר ברודי, “אני מנסה גם בארה"ב לקדם נושא של הסברה ודיפלומטיה ציבורית. אני נפגש עם קהילות, עם תלמידים, סטודנטים ומספר להם על החיים והמציאות בישראל כפי שהיא באמת. אני מספר על החיים שלנו, על התרבות ועל הטכנולוגיה. ספורט זה חלק חשוב מאוד מהמדינה, זה גם נושא שמחבר בין אנשים ונותן להם תחושה של חיבור. באוניברסיטאות", הוא מסביר, "מקבלים אותי כאמריקאי יהודי שרוצה לספר על 52 שנים שבהן החליט שהוא נשאר בישראל. זה מעניין אותם, זה סיפור של אדם שהם מכירים שויתר על חלום של NBA ואחרי שתכנן להגיע רק לשנה לישראל, החליט להישאר, להילחם למענה, ולאתגר את עצמו כדי להביא את הכדורסל בישראל להצלחה".

 

בתום הצגת חברות הסטארטאפ המבטיחות הוקרן גם סרטו של דני מנקין וננסי שפילברג 'אנחנו על המפה' שמתאר את דרכו הבלתי תיאמן של ברודי. "מבחינתי זו הייתה שנה מאוד מיוחדת", הוא מתייחס לשנה האחרונה. "התחלתי אותה עם פרס שקיבלתי מויצ"ו בפלורידה, פרס שאלי ויזל קיבל בדיוק לפני שנפטר. פרס 'גרדיאן אוף ישראל', שריגש אותי מאוד. בחודש מאי זכיתי מאוניברסיטת בר אילן לתואר ד"ר של כבוד בעבור פעילויות שאני עושה לציבור ועכשיו שגריר חברות בסין”.

 

לפני שהוא חוזר לישראל חשוב לו להעביר מסר לישראלים באמריקה: "בכל ביקור שלי בארה"ב, אני מדבר עם ישראלים שגרים. תמיד אני אומר להם שחשוב שיתנו תמיכה לישראל ולקהילה. לא להתרחק מהפדרציות והארגונים היהודים מסביב. חשוב שהילדים שלהם לא יתרחקו מישראל, כי בלי לשים לב, זה נעלם וצריך שילדים יגדלו עם השורשים האלו. ישראל חשובה מאוד לקיום של כולנו".

 

 

 

 

 


פורסם לראשונה 24/11/2017 15:45

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברודי. "מאוד מעניין בשבילי להכיר אנשים מוכשרים". צילום: דור מלכה
מומלצים