שתף קטע נבחר

סלב ביפן: קמע שגרירות ישראל גנב את ההצגה

לבובה שלום צ'ן, הקמע של שגרירות ישראל ביפן, יש עמוד אינסטגרם משלה שבה היא מלמדת את היפנים מהם שניצל עם סחוג, בורקס, חלות, במבה, מרק קובה, אזני המן, מקופלת ושקשוקה. היא גנבה את ההצגה בפסטיבל הקמעות השנתי של יפן ומאות יפנים עמדו בתור להצטלם איתה

 


קייקו, יפנית בשנות ה-30 לחייה, המתינה שנה שלמה לפגוש את הדמות הנערצת עליה. לא מדובר על זמר מפורסם או ספורטאי. מושא הערצתה של קייקו הוא בובה. ליתר דיוק – הקמע של שגרירות ישראל בטוקיו, שלום צ'ן.

 

קייקו מגיעה מדי שנה לפסטיבל הקמעות השנתי של יפן (Yuru Chara Grand Prix), שהתקיים בסוף השבוע האחרון במחוז מייה, כדי להצטלם עם שלום צ'ן ולחבק אותה לכמה שניות. "היא כל כך קטנה וחמודה, כל פעם שאני רואה אותה אני מחייכת", אמרה קייקו הנרגשת לצוות השגרירות בדוכן המיוחד של ישראל בפסטיבל, והתרגשה לקבל כמזכרת בובה קטנה של שלום צ'ן. וקייקו היא לא היחידה. כמוה הגיעו עוד אלפי יפנים שעמדו בתור כדי לפגוש פנים אל פנים את הקמע של שגרירות ישראל ביפן.

 

שלום צ'ן. סלב ביפן ()
שלום צ'ן. סלב ביפן


בפסטיבל הוצגו עשרות קמעות מרחבי יפן, ורבבות יפנים נוהרים אליו מדי שנה כדי לפגוש את הקמע החביב עליהם. "שלום צ'ן מאפשרת לנו להגיע לקהלים חדשים ביפן, שדרך הקמע נחשפים לצדדים אחרים של ישראל שהם פחות מכירים", אומר דובר השגרירות יהונתן לבל.

 

תמונות של שלום צ'ן, שבהן היא מוצגת בין היתר על רקע נופי ישראל, משחקת בסביבונים בחנוכה, אוכלת פלאפל או משתתפת באירועים של השגרירות, מפורסמות מדי שבוע בערוצי המדיה החברתית של הנציגות, ובהם גם פרופיל אינסטגרם ייעודי לקמע שבו הבובה מציגה ליפנים תמונות של אוכל ישראלי מפורסם כגון שניצל עם אורז וסחוג, בורקס, חלות שבת, במבה, מרק קובה, אזני המן, מקופלת, שקשוקה, תמרים או צלחת של ליל הסדר. הבובה גם מסבירה על מנהגי החג השונים כמו למשל הדלקת נרות חנוכה ונרות שבת.

 

זו השנה החמישית ששלום צ'ן משתתפת בפסטיבל הקמעות הארצי של יפן, מאז שנוצרה ב-2013. שגרירות ישראל הייתה הנציגות הזרה הראשונה ביפן שיצרה קמע, מהלך שזכה לחשיפה תקשורתית נרחבת.

 

למי שתהה, שלום צ'ן היא תוכייה בת שמונה, ועוצבה במקור על ידי מעצבת יפנית שזכתה בתחרות פייסבוק של השגרירות. מקור שמה הוא בצירוף המילה "שלום" עם המילה היפנית ל"תוכי" – Oum, ועל כן שמה ביפנית – Sharoum Chan (השפה היפנית חסרה את הצליל ל').


כיום מיוצגות שגרירויות של כמה מדינות ובהן ארה"ב, אוסטרליה וגרמניה על ידי קמע, כשלאחרונה הציגה אף שגרירות אריתריאה קמע בדמות גמל, אם כי נכון לשעה זו אין מדובר בבובה בגודל מלא כי אם בציור בלבד. תעשיית הקמעות היפנית מגלגלת מיליארדי דולרים בשנה והקמע הפופולרי ביותר, קוממון (Kumamon), מכניס מדי שנה עשרות מיליוני דולרים לעיריית קוממוטו שאותה הוא מייצג.

 

מאז השקתה הפכה שלום צ'ן למיני סלב ביפן. היא לא מגבילה עצמה לפסטיבלים, והשגרירות מפיקה עבורה "סיבובי הופעות" ברחבי ביפן, כדי לפגוש את המעריצים. כך, בשנה שעברה ערכה "ביקור רשמי" בן שבוע באי הדרומי של יפן, קיושו, שם עשרות ילדים ממש הסתערו על הקמע הישראלי וכמעט חנקו אותה מרוב אהבה. בחודש הבא היא צפויה להופיע באיזור טוהוקו, שנפגע קשה ברעידת האדמה והצונאמי שפקדו את יפן ב-2011.

 

שגרירות ישראל ביפן ניצלה את פסטיבל הקמעות הארצי להפצת אלפי חומרי הסברה על ישראל. שלום צ'ן הופיעה על הבמה המרכזית. רבים ניגשו אליה וביקשו לעשות סלפי. הדמות שמופיעה בתוך הקמע היא שחקנית יפנית מקצועית.

 

הזוכה הגדול בתחרות הקמעות השנה היה Unari Kun - הקמע של העיר נאריטה, שבה שוכן שדה התעופה הבינלאומי של טוקיו ועל כן עוצב כשילוב בין מטוס לצלופח, הנחשב למעדן בנאריטה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים