שתף קטע נבחר

 

רק כ-60% מבעלי זכות ההצבעה השתתפו בבחירות

זאת לעומת 78.7 אחוזי הצבעה בבחירות ב-99'. במגזר הערבי עמד שיעור ההצבעה על כ-25 אחוז בלבד, לעומת למעלה מ-70 אחוזי הצבעה בבחירות 99'

רק כ-60 אחוזים מבעלי זכות ההצבעה במדינת ישראל השתתפו היום (ג') בבחירות לראשות הממשלה, לעומת 78.7% שהשתתפו בבחירות ב-1999, כך מסר סטטיסטיקן ועדת הבחירות המרכזית, הפרופסור אברהם דיסקין, שהיה אחראי על מדגם שיעורי ההצבעה. לדברי דיסקין, פחות מ-25% מאזרחי ישראל הערבים השתתפו בבחירות לראשות הממשלה, לעומת מעל 70% מערביי ישראל שהצביעו בבחירות הקודמות.
מאז קום המדינה עמדו שיעורי ההצבעה על למעלה מ-75 אחוזים. במגזר היהודי הירידה הממוצעת בשיעורי ההצבעה עומדת על כ-11 אחוזים, כשירידה פחות או יותר דומה נרשמה בכל המגזרים בחברה היהודית, גם במגזר החרדי, שם צפו שיעור הצבעה גבוה.
פרופ' אברהם דיסקין, סטטיסטיקן ועדת הבחירות המרכזית, אמר כי הנתונים במגזר היהודי מפתיעים: "בדרך כלל, כשקיימת נפילה בשיעורי ההצבעה, היא פוגעת לרוב בקלפיות בהן שיעורי ההצבעה נמוכים ממילא, ובראש ובראשונה בשכבות חברתיות נמוכות יותר. הפעם נראה שאין הבדל, הנפילה היא בסביבות 11 האחוזים בכל השכבות".
במגזר הערבי ערך הפרופ' דיסקין פילוח כללי של האוכלוסיה, בהתאם לשיעורי ההצבעה ב-99', והחלוקה היתה לקלפיות בהן שיעור המצביעים היה גבוה, ולאלו בהן היה השיעור נמוך. בקלפיות בהן שיעור ההצבעה הממוצע ב-99' עמד על 84 אחוז (שיעור גבוה מכלל האוכלוסיה), היתה נפילה של 56 אחוז, כששיעור ההצבעה בבחירות המיוחדות עומד על פחות מ-28 אחוז.
בקלפיות בהן שיעור ההצבעה הממוצע עמד על 70 אחוזים, נרשמה נפילה של 52 אחוזים לשפל של 18 אחוזי הצבעה בלבד. ההערכה היא כי שיעורי ההצבעה באוכלוסיה הערבית יעמדו על כרבע מבעלי זכות הבחירה, ויתכן שאף פחות מכך, זאת לעומת שיעור הצבעה ממוצע של למעלה מ-70 אחוזים בבחירות הקודמות.
כל הנתונים מתבססים על מדגם שיעורי ההצבעה שנערך ב 316 קלפיות ברחבי הארץ. נתונים מדוייקים יתקבלו רק בעוד ימים אחדים, לאחר שיתברר כמה בוחרים הצביעו במעטפות כפולות (חיילים, דיפלומטים, חולים, אסירים, נכים). שיעור ההצבעה המדוייק יוודע רק בעוד ימים אחדים.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אהוד ברק בנאום הפרישה
צילום רויטרס
הוא כן הצביע. אריאל שרון
צילום רויטרס
מומלצים