שתף קטע נבחר
 

לחלום בגדול, ללכת צעד צעד

מה בני הנוער חושבים על חיים משותפים בין חילונים ודתיים, יהודים וערבים ואיפה מבחינתם אפשר להכיר ולפגוש נערים שונים מהם באופן הטוב ביותר? יצאנו ושאלנו. צפו

בשיתוף פורום דב לאוטמן  

 

בשנים האחרונות קמו מסגרות חינוך בלתי פורמליות רבות ומגוונות המבקשות לשים דגש על נושא 'קבלת האחר' עם בני נוער מקבוצות שונות בחברה הישראלית ומקדמות מפגשים ופעילויות שנותנות מענה לסוגיה הנחשבת טעונה בעיני רוב בני הנוער.

 

לקראת כנס "דב לאוטמן" שיתקיים בשבוע הבא (26.12) בשותפות "קרן לאוטמן", האוניברסיטה הפתוחה, עיריית רעננה ושותפים נוספים, בקמפוס של האוניברסיטה הפתוחה ברעננה, במעמד נשיא המדינה, בו ידונו על תרומת החינוך הבלתי פורמאלי לשילוב המגזרים השונים, יצאנו לשטח ופגשנו בני נוער ושאלנו אותם את השאלות הללו. התשובות היו מפתיעות.

 

צפו 

צילום: יוגב אטיאס, רויטרס

צילום: יוגב אטיאס, רויטרס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חלום של כולם

"היתה אסיפה ישראלית שפגשנו עוד המון ילדים מתנועות נוער אחרות", מספרת הדר קדן, מדריכה בצופים. "אז פגשנו הרבה ילדים מבני עקיבא או גם ערבים שהיו בתנועת נוער".

 

יצא לכם לראות אולי שהם שונים בדברים מסויימים מכם?

"כשלא מסתכלים עליהם אז כן, כי מדברים ושומעים בחדשות", אומרת נועה מלפרט, אף היא מדריכה בצופים. "אבל כשראינו אותם הם היו אותו דבר".

 

עמרי זיד שהדריך שנתיים בנוער העובד והלומד מציין, שמבחינתו אין הבדל בינו לבין בני הנוער שהוא פגש מהמגזרים השונים. "בסופו של דבר אנחנו באותה מדינה ואוהבים את אותם דברים ולומדים אותם דברים בבית הספר, אז אין סיבה שיהיה פה משהו שונה".

 

אפשר באמת לקדם את החיים המשותפים?

"זו כאילו מילה נורא גדולה" מציינת אליה צדקה. "אבל אני חושבת שאם מחלקים אותה אז אפשר לעשות מין רשימה של דברים שאפשר לעשות, כדי להגיע למטרה הענקית הזאת, כן אפשר להתקדם עם זה צעד צעד".

"אני מאוד מקווה, זה ממש חלום של כולם לדעתי", מוסיפה מלפרט ויש לה גם עצה טובה, שבעיניה זה מה שיקדם את עניין החיים המשותפים: "אני חושבת שפשוט צריך יותר להשקיע בקטנים, להסביר להם את זה".

 

"דבריהם של בני הנוער מדברים בעד עצמם, הנושא של חיים משותפים וקבלת האחר בקרב בני נוער מקבוצות שונות  ומגוונות בחברה הישראלית חייב לעלות לסדר היום", אומרת לני מילוא מנהלת פורום לאוטמן. "פעילויות נוספות בנושא מרכזי זה ישרתו את המטרה להוביל לשיח ציבורי מכבד ומקבל בעיקר בקרב בני הנוער שיש בכוחם להשפיע על חינוך הדור הבא."

 

בשיתוף פורום דב לאוטמן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים