שתף קטע נבחר

עובדי טבע חסמו כבישים בירושלים: "לא נעבוד עד שיהיו פתרונות"

העובדים יצאו ממפעל הטבליות למפעל המשאפים וחוסמים כבישים בהר חוצבים. מחר תושבת הפעילות בכל מפעלי טבע בארץ. אחד העובדים המתבצרים: "בינתיים אנחנו נשארים במפעל, יצאנו מעודדים מהשיחה עם השר כץ". עובדת אחרת: "מבינה שהחברה במצוקה, אבל צריך לקצץ פחות"

 

 

נמשכת מחאת עובדי טבע : כמה עשרות מפגינים חסמו היום (ב') מ-14:00 בצהריים למשך חצי שעה את צומת גולדה מאיר - קריית המדע בירושלים. העובדים יצאו ממפעל הטבליות למפעל המשאפים ובעקבות מחאתם החלו שיבושי תנועה באזור הר חוצבים. שוטרי משטרת ישראל ערוכים במקום ומכווינים את התנועה לצירים חלופיים.

 

כחלק מצעדי המחאה למען עובדי טבע, בעקבות החלטת ההנהלה לפטר 1,700 עובדים בישראל ולסגור את פעילות החברה בירושלים, הנחה יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן להשבית מחר באופן מלא את הפעילות בכל אתרי טבע בישראל. רוב המשק הושבת אתמול לאות הזדהות עם המפוטרים העתידיים במסגרת המהלך העולמי של החברה. הפגנות נערכו גם בקריית שמונה, נתניה, פתח תקווה ונאות חובב. 

הפגנת עבדי טבע, הבוקר (צילום: עדי רוזנברג) (צילום: עדי רוזנברג)
הפגנת עבדי טבע, הבוקר(צילום: עדי רוזנברג)

 (צילום: עדי רוזנברג) (צילום: עדי רוזנברג)
(צילום: עדי רוזנברג)

מוקדם יותר היום נפגשו ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר משה כחלון, שר העבודה והרווחה חיים כץ ושר הכלכלה והתעשייה אלי כהן בניסיון לפתור המשבר. במהלך הפגישה אמר השר חיים כץ כי לשיטתו "צריך לטפל בכל מפעל בנפרד משום אין למפעלים שום מכנה משותף מלבד השם טבע. הטכנולוגיות שונות, הצרכים שונים ואי אפשר לטפל בהם כמכלול. עוד הוסיף השר כץ: "לאחר הפגישות שקיימתי במהלך הבוקר אני בטוח שניתן להציל את מפעל טבליות בירושלים".

 

אתמול התבצרו עובדי מפעל טבע טבליות משעות הצהריים במחאה על הסגירה הצפויה. אחרי לילה במפעל אמר הממונה על הביטחון, מושיקו בצלאל, בראיון במשדר ynet: "לא חזרתי הביתה. נשארנו במפעל וישנו בשקי שינה. לי זה לא קל בכלל כי גם אשתי עובדת בטבע. אני 13 שנים ואשתי 8-7, הכרנו כאן".

 

- לאן המאבק הזה הולך? אתם ממשיכים להתבצר?

"אכן. אנחנו נשארים במפעל. לא נקיים עבודה עד שיהיה לנו פתרונות".

 

- מה אתה יכול לומר על הפגישה עם שר העבודה והרווחה?

"אני מקווה לטוב. יצאנו קצת מעודדים. אני יודע שהוא נפגש אחר כך אחרינו עם מנהל המפעל".

 

- הציבור שואל את עצמו: טבע היא חברה פרטית ואתם מפגינים מול הכנסת? מול הממשלה? מה הדרישה שלכם מהמדינה והשרים? מה הם יכולים לעשות?

"אני מאשים את המדינה בחלק מהכשל הזה. זו חברה פרטית שקיבלה מהמדינה הטבה של 22 מיליארד שקל. המדינה הרשתה את זה? שעכשיו תיתן פתרונות. אנחנו צריכים מקום עבודה".

 

- אנחנו שומעים איום מרומז מיו"ר ועד העובדים אצלכם, אולי להשתמש בחומרים מסוכנים מהמפעל. זה הולך לשם?

"בתור אחד שמכיר אותו אישית אני לא מאמין בדבר הזה. אולי פירשתם את זה ככה? אני לא מאמין שאמר דבר כזה".

 

 

גם שרון חן, ממרכז המחקר והפיתוח של טבע, הכירה את בעלה בעבודה: "הכרנו שם, התאהבנו, התחתנו, הולדנו ילדים ועכשיו הוא עובד במשרדים ואני באסיה. שנינו בסכנה, משק בית פה עלול להתמוטט".

 

- אני רואה פה שלטי אהבה לאלי הורביץ ז"ל. אם הוא היה איתנו דברים היו נראים אחרת?

"אני מאמינה שכן. הלב שלו היה בטבע והיה לו מאוד חשוב שישראל תהיה המרכז של טבע. הוא היה מאוד ציוני".

 

- מה בעצם הציפייה שלכם? חברה פרטית קורסת, מה את מצפה שהמדינה תעשה? את ההטבות היא כבר נתנה. מה את מצפה שהמדינה תעשה למען העובדים?

"אני מבינה שהחברה במצוקה ושיש ויתורים כואבים שחייבים לעשות, אבל אם אפשר לקצץ פחות, לסגור פחות מפעלים ולפטר פחות. כל אדם שמפוטר זה משפחה שנפגעת. מעגלים שלמים של אנשים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עדי רוזנברג
עובדי טבע מבעירים צמיגים, היום
צילום: עדי רוזנברג
מומלצים