שתף קטע נבחר

מחיר הפלת ראשי ארגוני הפשע: כ-400 אלף דולר

היא פיתתה את טל קורקוס להגיע לדירתה ולהמר שם. בזמן שהיה אצלה מולכדה מכוניתו והוא חוסל - נקמה על כך שהעיד בעבר נגד יניב זגורי ושלח אותו לכלא. המדינה החליטה לשלם לה 150 אלף דולר כיוון שעדותה גרמה לשבירתו של עד המדינה השני, שהיה שותף בשני חיסולים. הוא ירצה 50 חודשי מאסר בלבד, יקבל 800 אלף שקל - וחברתו לא תואשם בפרשה

 

כתב האישום נגד יניב (ניבי) זגורי, ראש ארגון פשע בדרום, ומיכאל מור, שעומד בראש ארגון בצפון, הוא אחד ההישגים הגדולים של המשטרה במלחמה בפשיעה בשנים האחרונות. עכשיו מתגלה איך הושגו הראיות, ומה היה המחיר.

 

במרכז הפרשה עומדים שני עדי מדינה, אישה וגבר, שהיו מעורבים ברצח של טל קורקוס, מי שהעיד נגד זגורי ב-2007, גרם לשליחתו לכלא - ונרצח ביוני השנה. עד המדינה העביר לעדת המדינה מסר באמצעות חברתו, שהייתה מכרה שלה: פתחי דירת הימורים באשקלון, הזמיני לשם את קורקוס - ותקבלי כסף. היא עשתה זאת, קורקוס נפל בפח, הגיע, הימר, וכשיצא החוצה למכוניתו והתניע אותה - היא התפוצצה. מטען החבלה, כך לפי כתב האישום, נרכש ב-9,000 שקלים ממיכאל מור.

טוענים שעד המדינה לא אמין. יניב (ניבי) זגורי ומיכאל מור ()
טוענים שעד המדינה לא אמין. יניב (ניבי) זגורי ומיכאל מור

המשטרה ידעה כל מה שקרה, אבל הייתה צריכה עדים לחזק את התיק. עדת המדינה, שחלקה במעשים היה קטן, קיבלה הצעה: תעידי, תקבלי 150 אלף דולר ולא תועמדי לדין. היא הסכימה.

 

מדוע הסכום כה גבוה? כי שיתוף הפעולה שלה הוא זה שאיפשר להשיג את שיתוף הפעולה של עד המדינה, שהיה שותף פעיל לרצח של קורקוס. כשהבין שהוא צפוי לעונש מאסר כבד, הוא הסכים לחתום על עסקה משלו: להפליל את זגורי, את מור ואת אריק איטל - מקורבו של זגורי, שלפי כתב האישום ביצע עם עד המדינה את החיסול של קורקוס וחיסול נוסף, של אלישע סבח - ולרצות עונש מופחת של 50 חודשי מאסר בפועל. הוא יקבל מענק כספי של 800 אלף שקל, ובהמשך, אם יעמוד בקריטריונים, יוכל להצטרף לתוכנית להגנת עדים. כמו כן ישנה התחייבות לא להעמיד לדין את החברה שלו, בתנאי שתמסור עדות אמת בנוגע לחלקה בפרשה.

 

עד המדינה היה שותף פעיל בחיסולים. במשטרה ובפרקליטות מחוז דרום התלבטו האם להכניסו להסכם. אולם כששקלו את העלות מול התועלת שעדותו תביא - פענוח של שני מקרי רצח חמורים, הפללתם של שני ראשי ארגוני פשע והרשעתו של האדם שלחץ על ההדק ברציחות - הוחלט לחתום איתו על ההסכם.

זגורי ואיטל בתמונה מחופשה משותפת בתאילנד ()
זגורי ואיטל בתמונה מחופשה משותפת בתאילנד

הפרקליטות מייחסת לזגורי את תכנון חיסולו של קורקוס ואת הזמנת רצח סבח; למור - את אספקת המטען לחיסול קורקוס. אריק איטל, אליושה בן שלום (אחיינו של מור) ושמעון שרביט (החתן של זאב רוזנשטיין) נאשמים גם הם, כל אחד לפי חלקו, ברצח, בניסיון רצח, בהריגה, בקשירת קשר לפשע, בעבירות בנשק, בשיבוש מהלכי משפט ובעבירות נוספות.

 

עכשיו תצטרך המדינה להוכיח את כל הטענות האלה. את הפרקליטות מייצגים עו"ד סיגל דהן-הירש וראמי אלמכאווי, בליווי המשנה לפרקליט מחוז דרום, עו"ד יואב קישון. "הגשת כתב האישום מראה פעם נוספת שהפרקליטות והמשטרה פועלות ללא לאות נגד אנשים שביצעו לכאורה מעשי רצח", אמר עו"ד קישון.

מימין: עורכי הדין משה יוחאי, יהלי שפרלינג, אורי בן נתן ודורון נוי (צילום: יריב כץ, עידו ארז) (צילום: יריב כץ, עידו ארז)
מימין: עורכי הדין משה יוחאי, יהלי שפרלינג, אורי בן נתן ודורון נוי(צילום: יריב כץ, עידו ארז)

את זגורי מייצג עו"ד אורי בן נתן, שהכחיש את האישומים נגדו.

 

את מור מייצגים עו"ד יהלי שפרלינג ודורון נוי, שהכחישו את החשדות ואמרו כי "לעד המדינה יש דם על הידיים, ולא ברור כיצד חתמה עימו המדינה על הסכם".

 

את איטל מייצג עו"ד משה יוחאי, שגם הוא הכחיש את החשדות נגד מרשו, ציין כי גם לאיטל הוצע להיות עד מדינה ואמר כי "הדרך שבה נהגה המשטרה הינה פסולה".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים