שתף קטע נבחר

גדולי הדור: יותר סמארטפונים חוצים את מחסום ה-6 אינץ'

אם עד לפני שנתיים חשבנו כי 6 אינץ' הוא גודל הצג המקסימלי לסמארטפון, המציאות מוכיחה אחרת. קחו לדוגמה את ה-Mate 10 Pro שמצטרף לחמישיית הענקים העולמית. הכתבה פורסמה במוסף "ממון" ב"ידיעות אחרונות"

סלולרי? פאבלט? טאבלט? איך נכון יהיה להגדיר את המכשיר החדש שתציע היצרנית הסינית שיאומי בשנה הקרובה, עם צג בגודל 7 אינץ', לא פחות?

 

אם עד לפני שנתיים ההנחה הרווחת הייתה כי צגי ה-6 אינץ' הם הגבול העליון בסמארטפון - שתי התפתחויות טכנולוגיות טפחו על פנינו: הראשונה - הצמצום הדרמטי של השוליים בצידי המסך, כך שאין עוד צורך להרחיב לכבודו את המכשיר. השנייה - המעבר ההדרגתי ליחס רוחב/גובה "קולנועי" של 18:9, שבפועל מקטין את הרוחב לטובת הגובה. כך שצגי ה־6 אינץ' הם היום ה-5.5 אינץ' החדש.

 

 

Samsung Galaxy 8s plus: עדשה אחת ()
Samsung Galaxy 8s plus: עדשה אחת

יצרניות הסלולריים זהירות בינתיים. מכשירי הדגל העיקריים - האייפון 8 של אפל, הגלקסי S8 של סמסונג, ה-G6 של LG, ה-P10 של וואווי - נזהרים לדגדג את ה-6 אינץ' מלמטה, אך לא להגיע אליו. את הצגים הגדולים במיוחד הן שומרות לסדרות "פלוס" או "פרו" מיוחדות.

 

אבל המציאות בשטח ברורה: על פי דוח עדכני של חברת המחקר IDC עד 2019 יעקפו מכירות הפאבלטים (כיום מכשירים בעלי צג של בין 5.5 ל-7 אינץ') את מכירות הסמארטפונים הקטנים יותר.

 

וואווי Mate 10 pro: סוללה חזקה ()
וואווי Mate 10 pro: סוללה חזקה

 

העין לא תרגיש

עוד לפני IDC, היצרניות זיהו במהירות שהחולשה למסכים גדולים לא תוקפת רק מי שיכולים להרשות לעצמם מכשירי סופר-פרימיום, ובשנה האחרונה הן החלו לטפטף לשוק מכשירי ענק מוזלים. אלה באים, בדרך כלל, עם רזולוציית מסך בסיסית יותר ועם סוללות חזקות יותר - גם כיוון שהצג הגדול דורש יותר אנרגיה, וגם כי המעבדים הבינוניים שלהם יודעים לסחוט מהסוללה פחות. הקבוצה הזו מיוצגת בארץ, בינתיים, על ידי דגמים כמו אקספריה XA1 אולטרה של סוני, ו-Mi Max 2 של שיאומי, שניהם נמכרים בטווח המחירים שבין 900 ל-1,600 שקל.

 

העולה החדש הכי טרי בין סמארטפוני הפרימיום - כלומר המשובחים והיקרים במיוחד - הוא ה-Mate 10 Pro של וואווי, פאר היצירה הסיני, שהושק אתמול בישראל. צג ה־6 אינץ' שלו מציע יחס 18:9 ומתוח באמת עד הקצה - כמעט ללא שוליים בצידיו, ועם מינימום של שוליים מעל ומתחת. היחס בין המסך למכשיר בחזיתו נדיר במיוחד - 81.6%.

 

 

המעניין הוא שמהנדסי ה-Mate, שהקפידו לשלב בו כמעט כל פיצ'ר אפשרי, הסתפקו ברזולוציית צג של 2160X1080, "Full HD פלוס" בלבד, פחות ממה שמקובל כיום במכשירי הדגל. "פשוט לא צריך יותר", הסביר מנכ"ל חטיבת המובייל של החברה, ריצ'ארד יו, באירוע ההשקה במינכן, "העין האנושית כמעט לא מסוגלת להבחין בהבדל". זו החלטה נועזת, שמעמידה את אורך חיי הסוללה בסדר עדיפות גבוה יותר מסמל הסטטוס שמקנה רזולוציה סופר־גבוהה.

 

Google Pixel 2 XL: זיכרון צנוע ()
Google Pixel 2 XL: זיכרון צנוע

 

יותר מזה: ה-Mate מאפשר אפילו להקטין עוד יותר, ידנית, את רזולוציית הצג ל־HD רגיל, 1440X720, כדי לחסוך בסוללה. ניסינו. באמת שלא הרגשנו בהבדל, בוודאי בשימוש שוטף.

 

רק לשם השוואה מול המתחרים הישירים בקצפת הפרימיום העולמית: ל-V30 של LG ולפיקסל 2 XL של גוגל צגים ברזולוציה 2880X1440, ולגלקסי S8 פלוס ול-Note 8 של סמסונג צגים חדים עוד יותר - 2960X1440. לארבעתם חיי סוללה סבירים לגמרי, אבל סוללת ה-Mate, שהיא גם גדולה יותר פיזית - 4,000 מיליאמפר/שעה - שורדת יותר. וואווי משלמת על הסוללה המוגדלת מחיר מסוים: ה-Mate 10 Pro טיפה כבד ממתחריו, ועיצובו יותר שבלוני. הקורבן משתלם? תלוי בהעדפות המשתמש.

 

בינה מלאכותית

בכלל, במועדון סמארטפוני הפרימיום חוצי ה-6 אינץ' חברים הסלולריים הטובים בעולם. מדובר במכשירים יקרים, הדומים זה לזה בביצועים הבסיסיים אך גם שונים בתחומים רבים. כך, למשל, גלקסי Note 8 הוא מלך היופי ומשולב בו עט נשלף, המאפשר כתיבה חופשית בכתב יד, גם במסך סגור; ב- Mate 10 Pro לא משולב מעבד סנאפדראגון 835 המהולל, אלא מעבד עוצמתי מקביל בשם Kirin 970, שכולל לראשונה יכולות בינה מלאכותית: בין השאר הוא יודע לתפעל בחוכמה את הסוללה ולזהות לבד אם אתם מצלמים בעל חיים, נוף או דיוקן; הגלקסי S8 פלוס שונה מכולם במצלמה העיקרית הבודדת שלו, מול העדשות הכפולות המותקנות בכל השאר; ה-V30 של LG נעזר במצלמה הכפולה רק לצילומים רחבים במיוחד, בעוד שהאחרים עושים בה שימוש לשיפור התמונה ולאפקט טשטוש הרקע; והפיקסל 2 XL של גוגל עושה יופי של עבודה עם 4 ג'יגה זיכרון RAM בלבד, כאשר מתחריו מציעים 6 ג'יגה בגרסתם המתקדמת.

 

Samsung Note 8: זיהוי כתב יד ()
Samsung Note 8: זיהוי כתב יד

 

במהלך 2011 העזה סמסונג לקפוץ למים עם סמארטפון ניסיוני בגודל שנחשב אז דמיוני ובלתי שמיש לאדם נורמלי - 5 אינץ'. היא כינתה אותו Note. בניגוד לכל הציפיות המוקדמות, המכשיר חרך את המדפים בעולם ובתוך זמן קצר להדהים הקפיץ את גודל המסך של הסמארטפון הממוצע בשוק. שש שנים אחרי, יצרניות הסלולר כוססות ציפורניים ומתקשות עדיין להחליט סופית אם תהליך דומה צפוי לנו עם ה-6 אינץ' החדש.

 

הכתבה פורסמה במוסף "ממון" ב"ידיעות אחרונות" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הגר בוחבוט
Mate 10 Pro של וואווי
צילום: הגר בוחבוט
מומלצים