שתף קטע נבחר

יוזמה חינוכית

"אנשי חינוך צריכים להגיע לכיתה או לגן בקרית מלאכי ובכלל, כשהם לא מאפשרים לעבר, לסטיגמות או לקשיים לקבוע את עתידו של הילד. לילדים בפריפריה ולילדים במרכז אותן יכולות ואנחנו, אנשי החינוך, צריכים לאפשר להם לממש אותן", מספר מיכאל בן שטרית, ראש אגף החינוך בעיריית קרית מלאכי

*התכנים במדור זה מוגשים בשיתוף עם המוסדות האקדמיים המציגים

  

"אנשי חינוך רבים מגיעים לקריית מלאכי או לכל עיר אחרת בפריפריה יחד עם תפיסות מוקדמות או נקודת מבט שמצדיקה ומזדהה עם הקשיים. אך הם צריכים להגיע בגישה שונה, הם צריכים להסתכל על המערכת כמו אנשי ניהול – להסתכל קדימה, לעבר הפוטנציאל. לכל ילד בישראל יכולות זהות – כך כולם צריכים לראות את המערכת. ההבדלים בין ילד שגדל בקרית מלאכי לבין ילד שגדל ברעננה הם כלכליים וסביבתיים ואנחנו, אנשי החינוך, צריכים לגשר על הפער באמצעות מענה חינוכי ערכי וכישורי חיים. עלינו לגרום לילדים להבין שהם יכולים לעשות הכל, ההכנסה של ההורים לא תקבע את העתיד שלהם", מספר מיכאל בן שטרית, ראש אגף החינוך בעיריית קרית מלאכי ובוגר המכללה.

 

בן שטרית. "אנשי החינוך צריכים לגשר על הפער" ()
בן שטרית. "אנשי החינוך צריכים לגשר על הפער"

 

בן שטרית, לו סיפור חיים לא פשוט, הוא דוגמא לכך שהכל אפשרי. הוא נולד בטבריה למשפחה בת 11 אחים ואחיות. בצעירותו היגרה המשפחה לבית שמש. בגיל 16 הונשר מהלימודים התיכוניים, והחל לעבוד במוסך. בהמשך למד ספרות והתגייס לצה"ל במסגרת נערי רפול. עם שחרורו החל לעבוד כנהג משאית, ובגיל 25 החליט להשלים את שנות הלימודים מהן הורחק בגיל צעיר. הוא השלים בגרויות והחל ללמוד לתואר ראשון בהיסטוריה וחינוך אותו סיים בהצטיינות במכללה האקדמית אחוה. בהמשך הפך למרצה באקדמיה, וכעבור זמן לא רב ייסד את תיכון 'ברנקו וייס' במודיעין וניהל אותו. בשנה האחרונה משמש ראש מינהל החינוך בעיריית קרית מלאכי.

 

בן שטרית יציג את סיפורו ובעקבות כך גם את גישתו היזמית-חינוכית במסגרת סדרת ההרצאות - "יזמות בחינוך" שיערכו במכללה האקדמית אחוה. בסדרה שתחל ב-10 בינואר עם הרצאתו של אייל רם, סמנכ"ל ומנהל מינהל עובדי הוראה במשרד החינוך, ישתתפו אנשי חינוך ויזמים מוכרים להם גישות ייחודיות לחינוך וראייה ממוקדת בקהלים שונים בחברה. ביניהם כלת פרס ישראל עדינה בר שלום אשר תציג את גישתה ליזמות בחינוך החרדי, ראש המועצה המקומית חורה ד"ר מוחמד אלנבארי יציג את גישתו ליזמות בחינוך הבדואי, היזמית החברתית ומייסדת עמותת "כנפיים של קרמבו" עדי אלטשולר, תציג את גישתה העוסקת מחזון למציאות ביזמות חברתית ועוד.

 

דיקן ביה"ס לתארים מתקדמים פרופ' אורית אבידב אונגר, אשר אמונה על הניהול האקדמי של סדרת ההרצאות: "המכללה האקדמית אחוה שמה את היזמות בחינוך על סדר היום. מטרתנו הינה, בין היתר, לקרב אנשים ובהם אנשי חינוך ליזמות, בכדי להובילם לחדשנות ולפרויקטים במערכת ובכך להפוך אותה למובילה ברמה הלאומית".

 

בן שטרית יחד עם אנשי חינוך ויזמים חינוכיים רבים ומוכרים, ירצו במסגרת סדרת ההרצאות "יזמות בחינוך" שייערכו ללא עלות לקהל הרחב במכללה האקדמית אחוה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים