שתף קטע נבחר

נשיא דרום קוריאה: "מוכן לשבת עם קים ג'ונג און"

לאחר שהמדינות פתחו ערוץ הידברות ישיר לראשונה לאחר שנתיים ואתמול הוסכם כי פיונגיאנג תתשתף באולימפיאדת החורף - הנשיא מסיאול מודיע כי הוא בשל לפסגה. "מוכן לשבת עם שליט צפון קוריאה בכל רגע, כל עוד התנאים מתאימים", אמר. "אתמול היה צעד ראשון, וזו רק ההתחלה"

נשיא דרום קוריאה מון ג'אה אין. "מוכן לשבת עם קים ג'ונג און" (צילום: AFP, gettyimages) (צילום: AFP, gettyimages)
נשיא דרום קוריאה מון ג'אה אין. "מוכן לשבת עם קים ג'ונג און"(צילום: AFP, gettyimages)
 

נשיא דרום קוריאה מון ג'אה-אין אמר לפנות בוקר (יום ד') כי הוא יהיה מוכן להיפגש עם שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און, זאת בזמן שהקהילה הבינלאומית מברכת על ההחלטה מאתמול לאפשר לפיונגיאנג לשלוח ספורטאים למשחקי אולימפיאדת החורף שיתקיימו בפיונגצ'אנג שבדרום קוריאה בחודש הבא.

 

המשחקים האולימפיים עומדים זה כמה זמן בלב מתיחות גיאו-פוליטית, בתקופה שבה צפון קוריאה מבצעת שוב ושוב ניסויים בטילים שיכולים להכיל ראש נפץ גרעיני ולהגיע לגבולות ארצות הברית. אך פיונגיאנג – שהחרימה את האולימפיאדה שנערכה בסיאול בקיץ 1988 – הסכימה אתמול לשלוח ספורטאים ונציגים רשמיים למשחקים על רקע פתיחת השיחות הישירות הראשונות בין שתי הקוריאות לראשונה זה שנתיים.

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

"זוהי רק ההתחלה", אמר הנשיא מון במסיבת עיתונאים שנערכה הבוקר בדרום קוריאה. "אתמול היה הצעד הראשון ואני חושב שיש לנו התחלה טובה. הצעד הבא שעלינו לקחת הוא להביא את צפון קוריאה לשיחות על פירוק תוכנית הגרעין שלה".

 

הנשיא הדרום קוריאני חידד כי יהיה מוכן לקיים פסגה בין הצדדים "בכל רגע", כל עוד "יהיה זאת תחת התנאים המתאימים". הוא הוסיף: "זו לא יכולה להיות פגישה סתם לשם קיום פגישה. כדי לקיים פסגה, יש לייצר את התנאים הנכונים ויש להבטיח תוצאות מסוימות".

 

מון תומך זה זמן רב בהידברות עם השכנה מצפון כדי להביאה לשולחן המשא ומתן בנוגע לתוכנית הגרעין שלה, שמסעירה את הקהילה העולמית בכלל ואת ארה"ב בפרט, והביאה לשורה ארוכה של סנקציות נגד המדינה המבודדת. עמדתה של ארה"ב היא כי המשטר בפיונגיאנג חייב להפסיק את הניסויים הגרעיניים כדי שוושינגטון תיקח חלק בשיחות איתה.

 

 

משלחת צפון קוריאה לשיחות עם הדרום (צילום: EPA) (צילום: EPA)
משלחת צפון קוריאה לשיחות עם הדרום(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

"אין הבדל בין הדעה שלנו לזו של האמריקנים", הבהיר הנשיא מון, ואמר כי שתי המדינות חולקות הבנה דומה בנוגע לביטחון, וכי שתיהן מאוימות על ידי הנשק הגרעיני של צפון קוריאה. עם זאת הוא הדגיש שמטרת הסנקציות היא להביא את צפון קוריאה לשולחן הדיונים, וכי "סנקציות חמורות יותר ולחצים יכולים להגביר את המתיחות ולהוביל בטעות לסכסוך מזוין".

 

"אבל, למרבה המזל, צפון קוריאה תגיע לדיאלוג לפני שהמתיחות הלכה והחמירה", הוסיף הנשיא הדרום קוריאני".

 

בתוך כך, הנשיא האמריקני דונלד טראמפ, שיחש לו קשר חם הרבה יותר עם ראש הממשלה היפני שינזו אבה מאשר עם הנשיא הקוריאני מון, לקח קרדיט בעצמו על השיחות בין הקוריאות. "אם לא אני הייתי מעורב, הם לא היו מדברים על האולימפיאדה כרגע, ולא היו כל שיחות", אמר הנשיא טראמפ במהלך סוף השבוע.

 

מון מצדו הודה הבוקר לטראמפ על מאמציו: "אני חושבת שתפקידו של הנשיא טראמפ על מימוש השיחות בין שתי הקוריאות היה גדול מאוד. אני רוצה להביע את הכרת התודה שלי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP, gettyimages
נשיאי דרום וצפון קוריאה
צילום: AFP, gettyimages
מומלצים