שתף קטע נבחר

המאבק למניעת גירוש המסתננים: "אין לי כרגע בית, אפילו לא פה"

סודנית שגורשה מישראל כילדה ולומדת כיום בבינתחומי אמרה בראיון לאולפן ynet: "אם הציבור בישראל יכיר את האוכלוסיה הסודנית, נוכל להמשיך הלאה". ח"כ רוזין: "למרות דאגת תושבי דרום תל אביב צריך להשאיר אותם"

יותר מ-400 בני אדם ישתתפו מחר (ד') בכינוס מיוחד שייערך בכנסת בנוגע לאמנת הפליטים, שעליה חתמה ישראל ב-1948. נאקה קרבה, סודנית שגורשה מישראל וחזרה לארץ בתור סטודנטית, אמרה בראיון לאולפן ynet: "אם האוכלוסיה בישראל תיחשף למה שעובר על הסודנים והאריתראים נדע איך להמשיך הלאה". צפו בראיון:

 

 

קרבה סיפרה בראיון על החזרה לסודן: "כשחזרנו הביתה לא באמת היה בית לחזור אליו, לא היה מקום לחזור אליו. המצב שם לא יציב ואי אפשר להתחיל חיים בסיסיים נורמליים כמו פה או כמו בכל ארץ אחרת. בעיקר מכיוון שאי אפשר לדעת מה יהיה".

 

כיום קרבה לומדת כסטדונטית זרה במרכז הבינתחומי בהרצליה, אך היא מבהירה: "אחרי מה שקרה לי אני לא רואה את ישראל כבית שלי. אין לי בית, אפילו לא פה".

קרבה וח"כ רוזין. "אין לי בית, אפילו לא פה" ()
קרבה וח"כ רוזין. "אין לי בית, אפילו לא פה"

לדבריה, התומכים בגירוש כל הפליטים מקבלים את ההחלטות בלי לדעת מה באמת קורה. "צריך לבדוק באמת אם הם פליטים או לא, צריך לראות אולי יש עוד אפשרויות, עוד דברים שאפשר לעשות ולא סתם לזרוק אותם באיזשהו מקום. הם גם בני אדם, צריך לחשוב גם על זה".

 

קרבה מאשימה את הממשלה בפער שבין האוכלוסייה מסודן ואריתריאה לבין הצורה שבה הם נתפסים בציבור: "אני חושבת שהאוכלוסייה הישראלית לא באמת מכירה את האוכלוסייה הדרפורית והאריתראית. אולי אם ייחשפו יותר לאוכלוסייה הדרום סודנית והאריתראית, מה קורה פה ביום יום, איפה הם גרים, איך הם חיים, אולי זה יעזור להם לדעת את האמת ונדע איך להמשיך הלאה".


סודנים ואריתראים בדרום תל אביב. "אם הישראליים יכירו את האוכלוסיה האריתראית נוכל להמשיך הלאה" (צילום: ריאן) (צילום: ריאן)
סודנים ואריתראים בדרום תל אביב. "אם הישראליים יכירו את האוכלוסיה האריתראית נוכל להמשיך הלאה"(צילום: ריאן)

ח"כ מיכל רוזין (מרצ), ממארגני הכנס, אמרה בראיון לאולפן ynet: "בכל העולם 90-80 אחוזים מהאריתראים והסודנים מוכרים כפליטים ונשארים לחיות במדינות האחרות עד שיוכלו לשוב לארצותיהם. רק אצלנו מסרבים להכיר בהם כפליטים".

 

"מראש החליטו שכל מי שמגיע מאריתריאה הוא בכלל לא פליט. מה זה משנה שיש שם דיקטטור? מה זה משנה שכל העולם המערבי, אירופה, ארה"ב וקנדה וכל המדינות מכירות בהם כפליטים? אנחנו לא מכירים כי יש לנו איזשהו סוג של קשרים עם ממשלת אריתריאה, עם הנשיא", היא הוסיפה.

הפגנת תושבי דרום תל אביב. "מבינה את הדאגות, צריך להשאיר בישראל את הפליטים" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הפגנת תושבי דרום תל אביב. "מבינה את הדאגות, צריך להשאיר בישראל את הפליטים"(צילום: מוטי קמחי)

רוזין אמרה כי היא מבינה את הדאגות של תושבי דרום תל-אביב, אך עם זאת עדיין יש להשאיר בישראל את הפליטים. "הבאתי הרבה פתרונות איך לפזר את האוכלוסיה, שלא ימשיכו להיות רק בדרום ת"א וליצור את המצב המאוד קשה שקיים שם. לצערי לא רק שהממשלה לא הקשיבה להצעות שלי, גם ביטלו את הוועדה בכנסת והנושא נעלם מסדר היום".

 

ח"כ אורן חזן (הליכוד) הגיב לדבריה של רוזין: "לצערי יש מי שעושה סיבוב זול על הגב של תושבי דרום תל אביב ואזרחים רבים במדינה שנפגעים מהצרה הזאת. הגיע הזמן לגרש מפה ברגע אחד, באחת, את כולם. להעלות אותם על מטוס עם כרטיס טיסה חד כיווני למדינה שלישית, רביעית, או לבית שלהם".

 

חזן הוסיף: "די להיות עם רחום וחנון, צריך לחזור לעמוד על שלנו כי בסופו של יום הדברים האלה מתפוצצים לנו בפנים". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרבה. "אין לי בית, אפילו לא פה"
מומלצים