שתף קטע נבחר

נשיא המחוזי מואשם: "שוחח בסלולרי בלי דיבורית"

השופט איתן אורנשטיין, נשיא בית משפט המחוזי בת"א, עומד למשפט: "שוטרי אגף התנועה זיהו ששוחח בסלולרי ללא דיבורית בנתיבי איילון". מערכת בתי המשפט: "עמדת השופט היא שלא להודות בעובדות העבירה"

 

השופט אורנשטיין. טען כי לא דיבר בנייד  (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
השופט אורנשטיין. טען כי לא דיבר בנייד (צילום: מוטי קמחי)

נשיא בית משפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין, התבקש לעצור על ידי שוטרי אגף התנועה, לאחר שאלו זיהו כי דיבר בטלפון הנייד תוך כדי נסיעה בנתיבי איילון. כך נודע ל-ynet. "נהגת ברכב ובעת שהרכב היה בתנועה השתמשת בטלפון שלא באמצעות הדיבורית, בניגוד לתקנות התעבורה", נכתב בכתב אישום שהוגש לבית משפט לתעבורה בת"א ביום שישי. בתחילת חודש פברואר אמור השופט להגיע לדיון בבית המשפט לתעבורה, שבו יעמוד על דוכן הנאשמים.

 

במבצע שערכו שוטרי אגף התנועה ב-15 באוקטובר האחרון עצרו שוטרי סיירת האופנועים נהג רכב אאודי שלטענתם דיבר בטלפון הנייד תוך כדי נסיעה. מתברר שמי שנתפס הוא לא אחר מנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב, השופט איתן אורנשטיין. לאחר שהשופט טען כי לא דיבר בנייד הוחלט להגיש נגדו כתב אישום ולזמנו להליך של ברירת משפט בבית המשפט לתעבורה. מאחר ומדובר בשופט בכיר במחוז תל אביב יועבר ההליך המשפטי לערכאת שיפוט במחוז אחר, שאותו תקבע נשיאת בית משפט העליון, השופטת אסתר חיות.

 
שימוש בטלפון סלולרי במהלך נהיגה. אילוסטרציה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שימוש בטלפון סלולרי במהלך נהיגה. אילוסטרציה(צילום: shutterstock)

בחודשים האחרונים החמירו שוטרי אגף התנועה את ההנחיות בכל הקשור להסטת מבט של נהגים מהכביש ולדיבור בטלפון הנייד שלא באמצעות דיבורית, מאחר ולטענתם מדובר בגורמים ישירים לריבוי תאונות הדרכים. במשטרת התנועה ציינו כי הוחלט להתמקד באכיפה כנגד עבירות היסח הדעת מאחר וישנה עלייה של עשרות אחוזים בעבירות של שימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה.

 

"נהיגה ברכב היא פעולה מורכבת, הדורשת מהנהג להיות ערני ודרוך וזאת בזמן שהוא עוסק אך ורק בנהיגה. כל פעולה או היסח דעת עלולים לגרום לאסון", נכתב בהודעת אגף התנועה של המשטרה שהופצה בחודש נובמבר. "בנהיגה במהירות ממוצעת של 100 קמ"ש עובר הרכב עשרות מטרים בכל שנייה, הורדת העיניים מהכביש שווה לנהיגה בעצימת עיניים".

 

ההנחיות החדשות כוללות גם התמקדות בעבירות של הסרת מבט מהכביש, לאחר שהתגלתה תופעה רחבה שבה נהגים מניחים את הטלפון הנייד על הברכיים כדי לבדוק הודעות. לאחרונה קיבל נהג שנעצר בצומת אשדוד דו"ח בסך 500 שקל, בתוספת של שש נקודות, לאחר שהשוטר הסמוי שעצר אותו טען שהנהג הסיט את מבטו מהכביש והסתכל לכיוון הברכיים. הנהג טען כי כל מה שעשה היה לגרד את חלקה התחתון של רגלו.

 

על פי נתונים שהגיעו לידי עמותת אור ירוק, בשנת 2017 נרשמו 107,869 דו"חות בגין שימוש בטלפון סלולרי בזמן נהיגה, לעומת 82,216 דו"חות שנרשמו בשנת 2016 – עליה של 31%. ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק, אמר כי "שימוש בטלפון הסלולרי בזמן נהיגה היא פעולה לא חוקית ומסוכנת אשר מגדילה את הסיכון לתאונת דרכים. מצופה מבכירי מערכת המשפט לשמש דוגמה לאזרחים ולנהוג על פי חוקי התנועה. המשטרה חייבת לנהוג בדין שווה כלפי כל האזרחים, כדי להעביר מסר חד וברור כי נהיגה בהיסח דעת איננה מקובלת ומסכנת חיים".

 

ממערכת בתי המשפט נמסר בתגובה: "מדובר בכתב אישום שמקורו בעמדתו של השופט שלא להודות בעובדות העבירה (שימוש בטלפון שלא באמצעות דיבורית), אלא להישפט. בהתאם לסעיף 23 לחוק בתי המשפט נוסח משולב, תשמ"ד-1984, לאור סוג העבירה לא נדרש אישור היועמ"ש. התיק יועבר למחוז שיפוטי אחר, כפי שייקבע על-ידי נשיאת בית המשפט העליון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
השופט אורנשטיין
צילום: מוטי קמחי
מומלצים