שתף קטע נבחר

שאלת הזהב: איפה להשקיע ב-2018?

קיימים מעט מאד אפיקי השקעה כמו ענף הנדל"ן. אך איפה כדאי להשקיע? באירופה או בארה"ב? המדיניות ממשלתית ורפורמת המס החדשה הופכות את ההשקעה בנדל"ן בארה"ב לדבר הנכון ב-2018

אין ספור כתבות בעיתונים, אין ספור ניתוחים של אנליסטים ואין ספור דעות מומחים. בשורה התחתונה, קיימים מעט מאד אפיקי השקעה אשר מציעים לאורך שנים עלייה מתמדת של גרף התשואה.

 

אפיק אחד כזה הוא ענף הנדל"ן המהווה את האלטרנטיבה המועדפת על משקיעים. לא בכדי, עשירי העולם תמיד חוזרים לנדל"ן. הנדל"ן מציג עלייה עקבית. לעיתים מתונה יותר ולעיתים מתונה פחות, אך לאורך שנים התשואות בתחום תמיד מהוות עוגן לכל פעילות פיננסית.

 

היתרון בהשקעה בנדל"ן בחו"ל היא היכולת להיכנס גם במחירים התחלתיים נמוכים יחסית. השוק הזה מושך צעירים אשר מחפשים אלטרנטיבה אטרקטיבית לכסף שלהם, אנשי מעמד-ביניים שרוצים שהחסכונות שלהם "יעשו כסף" ולא רק ישכבו בבנק ואפילו פנסיונרים שנהנים מהכנסה נוספת המאפשרת להם איכות חיים גבוהה יותר. העולם הוא כפר גלובלי, השמיים פתוחים, המרחק מישראל לכל נקודה על פני הגלובוס התקצר משמעותית ואנשים מחפשים להגדיל את סל ההשקעות שלהם ולצאת לעולם עם הרבה יותר הזדמנויות.

 

אירופה או ארה"ב?

לכל שוק יש יתרונות וחסרונות. השוק האירופאי קרוב יותר גיאוגרפית, מה שמקל על ההתנהלות ועל הנגישות וכן יש עזרה במינוף. מצד שני, דווקא באירופה קיימת פעמים רבות מגבלת שפה. בשל גודל השוק, בערים רבות באירופה קיימת כבר תחושת מיצוי והיבשת מתמודדת עם שינויים דמוגרפים מרחיקי לכת אשר משפיעים גם על שוק הנדל"ן.

 

השוק האמריקאי הוא שוק גדול אשר מזמן עדיין לא מעט הזדמנויות, מציג תשואות גבוהות באופן עקבי וההתנהלות בו קלה במקרים רבים גם בשל הזיקה בין המדינות, השפה האנגלית ו-40 הטיסות השבועיות בין ישראל לארה"ב.

 

מה צפוי בשוק הנדל"ן בארה"ב ב-2018?

נראה כי נדל"ן בארה"ב מהווה השקעה אטרקטיבית גם ב-2018. המאפיינים המאקרו-כלכליים של השקעות הנדל"ן בארה"ב נותרו יציבים: מספר המשרות במשק האמריקאי בצמיחה, כוח הקניה הצרכני במגמת התחזקות. יחד, פרמטרים אלה מסייעים לחיזוק הכלכלה האמריקאית ולהגברת הביקוש לנדל"ן בארה"ב.

 

התחזיות המקצועיות לשוק האמריקאי צופות המשך התרחבות של הכלכלה, שתוביל לחיזוק הפרמטרים העיקריים של ההשקעה: במחירי הנדל"ן, בשיעורי התפוסה, במחירי השכירות וכתוצאה מכך - לעליה בתזרים השוטף, בערך הנכסים ובתשואות למשקיעים.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

רפורמת המס של טראמפ

עוד לפני חוקי המס החדשים, נהנו המשקיעים בנדל"ן בארה"ב מהיעדר מס רכישה, שהפך את ההשקעה למשתלמת הרבה יותר. רפורמת המס שהעביר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בחודש שעבר, מחוללת סערה בשל ההשלכות שלה על המשק האמריקאי כולו. בין היתר, חוק המס החדש כולל הפחתות מס משמעותיות החל משנת 2018. להלן מספר דוגמאות להמחשה, באדיבות משרד רואי חשבון ג'י טי אס ישראל (GTS Israel) אשר מתמחה במיסוי אמריקאי בכלל, ומיסוי נדל"ן בפרט.

 

מס החברות בארה"ב ירד מ–35% ל–21%, מס השולי המקסימאלי ליחידים ירד מ-39.6% ל-37%, והמדרגות הנמוכות השתפרו גם הן - המדרגה השנייה של 15% ירדה ל- 12% והמדרגה הראשונה נשארה 10%.

 

סכום הפטור של שווי נכסים לצורך מס עיזבון (מס ירושה) לאזרחי ותושבי ארה"ב הוכפל ועומד על למעלה מ-11 מיליון דולר לאדם יחיד (22 מיליון דולר לזוג נשוי). סכום הפטור לתושבים זרים נשאר כ- 60 אלף דולר ליחיד.

 

הפטור האישי השנתי בוטל (עד לשנת 2017 סכום הפטור היה כ- 4 אלף דולר בשנה) ובמקומו הוגדל סכום הניכוי הסטנדרטי לאזרחי ותושבי ארה"ב. תושבים זרים יכולים ליהנות מניכוי חדש של 20% מהכנסות עסקיות.

 

תוצאה אפשרית נוספת של רפורמת המס היא הצפי של התחזקות הדולר בהמשך, אשר יכולה להפוך את התשואה של המשקיעים משכירות לאטרקטיבית יותר.

 

לסיכום

מדיניות ממשלתית המעודדת השקעות בנדל"ן, לצד כלכלה צומחת, שוק גדול ועתיר הזדמנויות, נגישות שהופכת קלה וקרובה מרגע לרגע, שפה שקל להסתדר בה ותחזית מעודדת. השקעה בנדל"ן בארה"ב נראית כמו הדבר הנכון לעשות עם הכסף שלכם ב-2018.

למידע נוסף על הזדמנויות נדל"ן בארה"ב לחצו כאן

 

הכותב הוא סמנכ"ל שיווק ומכירות בחברת פסיפיק הולדינגס, בשיתוף משרד רו"ח GTS.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים